(Foto: Anne Valeur)

Mari Melilot

«Middag er ofte på barnas premisser. Før brukte vi timesvis på matlaging hver kveld, men nå bruker vi den tiden sammen med barna og spiser mat som de liker.»

Alder: 32 år
Yrke: Klesdesigner og sybokforfatter

Søvn

Jeg prøver å legge meg kl. 22 i hverdagene, men det blir fort senere. Alarmen ringer kl. 06.15, men jeg slumrer ofte et par ganger før jeg klarer å stå opp.

Hvis jeg har for mange tanker i hodet når jeg skal sove, hører jeg på lydbok for å sovne. Det fungerer stort sett veldig godt. Jeg prøver å ikke bli for avhengig av det. Jeg liker best å våkne til radio eller musikk og egentlig vil jeg ikke snakke så mye med folk før jeg har våknet og drukket kaffe. Men med to barn og en morgenblid mann, må jeg bare ta meg sammen. Jeg går ofte opp i senga med kaffekoppen etter at de andre har dratt.

Jeg trenger mye søvn, og føler stort sett at jeg ikke sover nok. Jeg våkner minst én gang hver natt når barna våkner og roper, men det er jeg vant til. Jeg blir frynsete og får hodepine, men jeg kommer heldigvis langt med et par kopper kaffe.

Mat

Jeg er vegetarianer, blir fort sulten og spiser ofte. Jeg tar ofte en «frokost nummer to» rundt kl. ni, for da blir jeg helt skjelven. Ellers er jeg nok ganske praktisk i matveien. Jeg spiser ofte noe raskt foran dataen mens jeg tegner mønster eller skriver oppskrifter, når ikke lærlingene er på jobb. Når de er her, prøver jeg å kose meg sammen med dem og spise skikkelig. Middag er ofte på barnas premisser. Før brukte vi timesvis på matlaging hver kveld, men nå bruker vi den tiden sammen med barna og spiser mat som de liker. Rene smaker og ting man blander sammen selv er best, som for eksempel sommerruller, der man velger fyll og ruller selv. Det er mer helgemat, da.

Jeg spiser ikke så ofte ute for tiden, men jeg liker maten på Kamai og Sentralen i Oslo godt. Og drinkene og stemningen på Torggata Botaniske. Ellers vil jeg anbefale ferskt brød fra Loftet Gardsbutikk på nabogården vår her på Eidsvoll. Det pleier vi å kjøpe på lørdager.

«Jeg elsker å drikke fløte. Når vi har det hjemme, må jeg alltid drikke noen slurker selv, og ikke bruke alt i maten. Det er en slags guilty pleasure jeg har.»

Jobb

Jeg starter stort sett på jobb kl. 8. Da starter jeg gjerne foran dataen og prøver å gjøre unna det viktigste før jeg henter datteren min på skolen en gang mellom 12 og 15. Har jeg mye å gjøre, jobber jeg litt ekstra mens hun syr eller tegner på pulten ved siden av, før jeg henter sønnen min i barnehagen rundt 16. Det hender at jeg må jobbe litt igjen på kvelden, men det prøver jeg å slutte med.

Jeg jobber nå med innhold til ny bok, produserer nye symønstre som jeg selger på nettsiden min. Heldigvis har jeg lærlinger som syr opp alle tester underveis i prosessen, så jeg kan fokusere på mønsterkonstruksjon, tekst og illustrasjoner.

Jeg prøver så godt jeg kan å koble av, men jeg er nok alltid på jobb. Jeg lar som regel mobilen ligge når jeg er sosial med venner eller når jeg er med barna.

Fritid

Jeg liker best å ta det som det kommer. Gå på kafé, høre på musikk, lese bok, være spontan. Jeg liker ikke å planlegge. Da begynner jeg å grue meg, selv om jeg egentlig gleder meg.

I helgene, hvis vi er hjemme: Står opp tidlig, drikker kaffe mens barna ser barne-tv i pysjen, og går ofte ned på biblioteket når det åpner. Besøker gårdsbutikken på nabogården og kjøper brød, og ser på dyrene. Har besøk av venner eller treffer noen ute. Søndager holder jeg ofte sykurs hele dagen. Hvis jeg ikke gjør det, drar vi kanskje på svømmehallen hele familien.

Jeg møter ikke vennene mine ofte nok, men vi snakker en del på telefonen. Vi går for eksempel på teater, konsert, kafé, spiser middag ute eller hjemme sammen.

Jeg er veldig glad i musikk, både å utforske, lete etter ny musikk og å lage selv. Jeg håper på å få mer tid til å synge og lage musikk på et eller annet tidspunkt, men akkurat nå er det lite.

Mer som dette: ,

Rasmus Giæver Wold

«Jeg jobber veldig lite hvis jeg skal være ærlig. Jeg føler jeg lurer systemet litt.»

Marta Breen

«Jeg leser stort sett tegneserier på senga. Enten en god tegneserieroman eller blader som Pondus.»

Marte Øien

«I løpet av helgen lager jeg ferdig alle måltidene til lunsj, middag og mellommåltid for påfølgende uke. Putter det i matbokser og setter de klare i kjøleskapet.»

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Diverse

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Jimmy Westerheim

«For meg gir det ikke mening å ‘koble av’. Jobben min er både jobb, passion og fritid, og jeg har familie, venner og mening på arbeidsplassen.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.