(Foto: Arnold Lan)

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Alder: 34 år
Yrke: Matskribent

Søvn

Siden jeg ikke har et vanlig arbeidssted og faste rutiner, så ender det ofte med at jeg legger meg og står opp til ulike tider, litt avhengig av hva jeg jobber med den aktuelle uka. Noen ganger blir jeg sittende oppe til langt på natt for å ferdigstille et prosjekt. Andre ganger må jeg presse inn litt arbeidstid etter en hektisk dag på reise. Så langt det lar seg gjøre forsøker jeg dog å legge meg rundt midnatt og stå opp i åtte-ni-tiden slik at jeg får en normal døgnrytme.

Jeg har et godt sovehjerte og kan sovne nesten når og hvor som helst. På grunn av reisinga blir det mye soving på fly og under transport, men som de fleste foretrekker jeg naturlig nok en god seng. Da må jeg sove på siden og helst ha det litt kjølig i rommet. Gjerne med et vindu åpent, noe som er lettere på sommeren enn om vinteren i kalde Norge.

Jeg vet hvor viktig søvn er for at jeg skal fungere optimalt, så jeg forsøker å få til minimum 7 timer, og helst 8 hvis mulig. Går ikke det blir jeg trøtt igjen etter noen timer, og jeg må ta igjen det tapte med en høneblund midt på dagen. Det er jeg ganske god på.

Mat

Når jeg ikke er på reise liker jeg å starte dagen med en rolig frokost hjemme. Godt brød, helst surdeigsbrød fra Ille brød i Oslo, med smør, agurk, ost og skinke. Jeg må ha melk til maten. I tillegg brygger jeg alltid en god kanne med kaffe på bønner fra enten Tim Wendelboe eller Supreme Roastworks, som er mine nærmeste kaffebarer. Håndkvernet og håndbrygget. En sakte prosess som jeg elsker hvert minutt av. Hvis ikke lunsj spises på en restaurant i forbindelse med et kundemøte, blir det ofte et enkelt mellommåltid, salat for eksempel. Middag spiser jeg gjerne sent, rundt klokka åtte, etter trening, og da forsøker jeg å lage noe nytt og spennende hver gang.

Min favorittrestaurant i Oslo er for tiden Katla. Det er islenderen Atli Már Yngvason som er kokken her. Han drev tidligere det legendariske stedet Pjoltergeist som dessverre stengte i fjor sommer. Stemningen og stedet kan aldri kopieres igjen, men maten til Atli består og den er alltid utrolig digg. Store smaker. Aldri kjedelig.

«Jeg kan drikke nesten en liter melk sammen med et brødmåltid. Det er ikke mulig for meg å spise brødmat uten å ha melk. Det føles helt feil.»

Jobb

Ingen dager er like, men ofte starter den rundt klokka 09. Det første jeg gjør er å få unna litt e-post. Som regel har jeg noen kundemøter mellom 11 og 14. Deretter får jeg svart på resterende e-poster og sendt ut tilbud, før jeg starter på hovedjobben som enten er video- og bilderedigering eller neste skrivejobb.

Nå var jeg nettopp i Aarhus for å dekke Michelin-lanseringen, men mer generelt jobber jeg med nye reiseguider som skal publiseres på bloggen min. Det er mye som skal ferdigstilles før jeg drar på en ny lang reise til Asia i mars og april.

Jeg er den typen som alltid er på jobb, men jeg prøver å koble av når jeg kan. Og det finner jeg veldig vanskelig hvis det er masse arbeid som ligger og venter, eller hvis jeg ikke har oversikt over e-postene mine.

Fritid

Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster. Jeg er oftere ute og gjør noe i byen på hverdager enn i helger. Jobben min legger opp til det, på en måte.

Jeg foretrekker helt klart å dra ut og finne på noe fremfor å slappe av hjemme. Men når jeg først er ute så kan jeg glede meg til å komme hjem igjen. Mest fordi det venter en god natts søvn, ikke at jeg skal sløve foran TV-en. Jeg har ikke hatt TV på fem år, så det er enkelt.

Jeg møter venner ofte og gjerne i sammenheng med et godt måltid på en restaurant eller et glass vin på en vinbar. Aller best liker jeg å ta et glass vin på Territoriet.

Musikk er min største hobby ved siden av mat. Hvert år drar jeg på minst én, ofte to, turer med min far hvor vi reiser og oppsøker gamle band fra 60- og 70-tallet som fortsatt spiller konserter.

Mer som dette: , ,

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Kaveh Rashidi

«Hvis jeg har helt fri en hel helg er jeg sjelden hjemme. På sommerhalvåret er jeg på fisketur i telt, og i vinterhalvåret er det fjellet. Da girer jeg ned, lever enklere og får ned pulsen.»

Mia Sofie Landsem

«Jeg jobber hardt for å forebygge digitale overgrep. Det tar mye av min energi, i tillegg til at studier og jobb tar mye av dagen. Jeg er ofte sliten, men det er verdt det!»

André Chocron

«Jeg har nesten ingen venner! Skjønner faktisk ikke hvor de ble av. Det siste jeg husker er at jeg fikk tre barn, så fylte jeg 30 og hadde nesten ingen å invitere.»

Marie Amdam

«Jeg blir trist hvis jeg har en veldig travel uke og innser at jeg ikke har én eneste chillekveld hjemme. Da flytter jeg gjerne på ting for å få det til.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Diverse

Lise Vermelid Kristoffersen (Foto: Ingeborg Løvlie)

Lise Vermelid Kristoffersen

«Pengesnakk er den hobbyen min som tar desidert mest tid om dagen, men også den som gir mest tilbake. Jeg digger å vise den positive siden av det å spare penger.»

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.