Det er mange myter om musikere, skuespillere og kulturfolk. Men stemmer de?

Anders Tangen

«Når jeg kommer hjem fra jobb prøver jeg å legge bort mobilen og det hender faktisk av og til at jeg ikke rører den før neste morgen. Synes det er befriende å være off, og gjør det så ofte jeg har mulighet.»

Christer Aannestad

Christer T. Aannestad

«Med mindre samboeren min er hjemme på ettermiddagen blir det ofte Fjordland eller pølse i lompe til middag. Pinlig!»

Jarle Savio

Jarle Savio

«Jeg bor på en gård, og nå når det er vår må vi reparere gjerdene etter vinteren, gjøre klar grønnsaksåkeren, koke granskuddsirup, få ferdig drivhuset, flytte humleåkeren og alt annet som hører årstiden til.»

Maja. S. K. Ratkje

«Da jeg bodde i Oslo hang jeg stort sett bare med musikkfolk. Her vi bor nå har vi fått mange venner som driver med helt andre ting enn musikk, og det er alltid veldig hyggelig.»

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Hanne Sætre Thunestvedt

«Jeg får sånne raptuser, så for et par måneder siden begynte jeg å male. Da går jeg gjerne all in og handler alt utstyr jeg trenger, men det varer dessverre ikke så lenge.»

Anne Bitsch

«Jeg er en følsom person som lett tar inn inntrykk og andres sinnsstemninger, så trenger mer tid alene for å hente meg inn enn tidligere.»

Frode Alnæs

«Jeg leser enten bok eller på nettbrett før jeg sovner. Hvis jeg går fjelltur eller en tur i løpet av dagen slukner jeg momentant.»

Joakim Throndsen

«Som hobby har fotball fått en renessanse. Jeg var 10 år i ørkenen, men nå er jeg tilbake.»

Lasse Marhaug

«Å være kreativ er ikke en gave fra gudene, det er en tilstand av uro man lærer å kanalisere.»

Helena Tjelle Leinebø

«Noen blir inspirert hele tiden, våkner klokka 02 om natta med en idé de bare MÅ få ned på papiret. Jeg er ikke sånn. Jeg må tvinge meg selv.»

Josef Tzegai Yohannes

«Jeg har litt vanskeligheter med å koble av. Med den jobben jeg har så må jeg alltid være tilgjengelig og noen ganger ta avgjørelser med kort tidsfrist.»

Hanne Sigbjørnsen

«En typisk lørdag drikker jeg meg full med vennene mine, og en typisk søndag ligger jeg på sofaen og synes synd på meg selv.»

Anna Fiske

«Jeg har ofte to bøker på gang samtidig, så får den ene pause og marineres mens jeg jobber på den andre. Idéene kjører karusell oppe i hodet.»

Jørund Fluge Samuelsen

«Er på sett og vis en utrolig kjedelig fyr. Jeg er musiker og min kone er billedkunstner, så det hender folk blir skuffa over hvor streit vi lever fordi mange har en forestilling om hvordan enkelte yrkesgrupper lever og arbeider.»

Karl Seglem

«Eg slit med omgrepet “fri”. Fri frå kva? Eg ser ikkje på arbeid som noko negativt ein må ta fri frå.»

Andrea Gjestvang

«Jeg er vokst opp på gård, med et veldig naturlig forhold til dyr og kjøtt. Men jeg kan ikke fordra når kjøtt ligner på dyret, som helstekt pattegris.»

Ingrid Røynesdal

«En evig ambisjon er å stadig gjøre en bedre jobb, og jeg er komfortabel med å være litt misfornøyd med egen innsats.»

Aon Raza Naqvi

«Jeg elsker gaming. Altså, hvis et maleri, en film eller en låt er kunst, hva er ikke gaming da?»

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Ole Christian Øen

«Har hatt svært mange sjefer som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.»

Grethe Fatima Syéd

«Jeg er nok en stuegris, og blir veldig glad når noen drar meg ut, enten det er for å gå tur, ut og spise, dra på en konsert eller et arrangement av et eller annet slag. Da stiller jeg gjerne. Men dørstokkmilen er lang.»

Kathleen Rani Hagen

«Andre folk gjør mye rart med hundene sine, lærer dem triks og tar dem med på søkekurs og sånt. Det gjør ikke vi.»

Jon Refsdal Moe

«Når jeg underviser er jeg veldig glad i å ha en åpen dialog med studentene hele tiden. Jeg lærer utrolig mye av dem.»

Marius Viken

«Møter jeg ekstreme ekstroverter må jeg ofte sove en time eller to rett etterpå. Begynner heldigvis å få mye sosial trening, så terskelen for andre begynner bli høy.»

Signe Fuglesteg Luksengard

«Før var eg alltid på jobb, no har eg blitt opptatt av å ha fritid. Har starta å legge igjen macen på studio – slik at eg ikkje kan arbeide til seint.»

Alexander Fallo

«Mitt siste prosjekt har vært å fjerne en svær gjeng med hærmygg som kom med noe jord fra Plantasjen. De var en føkkings pest og en plage og legger visstnok 500 egg i døgnet.»

Sofie Frøysaa (Gyldendal)

Sofie Frøysaa

«Jeg kunne aldri i livet blitt sammen med en mann som står opp kl. 06 for å JOGGE før han skal på jobb. Og som snakker om hvor nydelig lys det er ute sånn tidlig på morgenen.»

Muna Jibril

«Jeg foretrekker definitivt å dra ut og finne på noe. Det er forsåvidt litt annerledes i mørketiden, hvor jeg helst vil ligge under dyna med en varmeflaske og se på Modern Family.»

Christopher Nielsen

«En produktiv dag betyr minst mulig omgang med andre mennesker både på nett/telefon og i møter. Jeg er alltid på jobb, det er da jeg kobler av.»

Limita Lunde

«Når jeg har fri liker jeg å reise bort fra Oslo. Helst hjem til Vestlandet eller til et reisemål sjukt langt unna Oslo.»

Joachim Cossais

«Er dritdårlig til å finne på noe, men elsker å bli bedt. Så hvis ingen ringer, blir jeg hjemme og pusler.»

Guttorm Andreasen

«Vi flyttet til Stavanger for ikke så lenge siden, og det meste av jobben min er andre steder, så jeg er mye på reise.»

Oda Faremo Lindholm

«I helgene sover jeg lenge, spiser lang frokost, trener, drikker kaffe eller øl med en venn og spiser middag med kjæresten min.»

Eline Lund Fjæren

«Setter alltid mobilen i flymodus mens jeg skriver. Ellers krydrer jeg med siggepauser, lett svømming og kaffedates.»

Unni Wilhelmsen

«To søndager i året står jeg hele dagen og lager 50 liter bolognese og linsegryte som jeg fryser ned for sesongen.»

Suzanne Paalgard

«For tiden spiller jeg i forestillingen Snøfall på Oslo Nye Teater fem kvelder i uken. I tillegg dubber jeg seks forskjellige TV-serier, pluss andre serier og filmer når det dukker opp noe.»

Guro Kleveland

«Jobben i medielivet så langt er ganske lik jobben i kommunikasjonslivet på noen sentrale punkt: Du har alltid en sak å gjøre, og du har alltid en deadline. Og jeg elsker det.»

André Chocron

«Jeg har nesten ingen venner! Skjønner faktisk ikke hvor de ble av. Det siste jeg husker er at jeg fikk tre barn, så fylte jeg 30 og hadde nesten ingen å invitere.»

Matias Hilmar Iversen

«Før hørte jeg alltid på P2, men etter at Trump ble valgt hører jeg bare på podcast og jazz om morgenen.»

Martin Eia-Revheim

«Rutiner er generelt bra, da slipper vi å tenke på hva vi skal ha eller gjøre. Litt som Pat Metheny og Steve Jobs, de hadde på seg det samme hele livet.»

Kaja Gunnufsen

«Selv om jeg er bedagelig anlagt blir jeg fort rastløs hjemme. Jeg er nok litt «typisk norsk», og må opp og ut av døra hvis det er fint vær.»

Kjersti Wøien Håland

«Eg likar best å skrive og sidan skriving er jobben min så veit eg ikkje alltid kva eg skal ta meg til når eg har fri.»

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Marie Amdam

«Jeg blir trist hvis jeg har en veldig travel uke og innser at jeg ikke har én eneste chillekveld hjemme. Da flytter jeg gjerne på ting for å få det til.»

Fredrik Høyer

«Hvis man alltid er på jobb, jobber man ikke hardt nok, på en måte.»

Margreth Olin

«Få ting gir så mye energi som å være ute å danse en natt.»

Marta Breen

«Jeg leser stort sett tegneserier på senga. Enten en god tegneserieroman eller blader som Pondus.»

Thea Sofie Loch Næss

«Ofte elsker jeg å finne på noe, men andre dager trenger jeg å slappe av alene i et mørkt rom med Netflix.»

Pål Moddi Knutsen

«Selv etter å ha levd som musiker i tolv år, synes jeg det er vanskelig å kalle det for en jobb.»

Charlotte Myrbråten

«Jeg blir aldri tørst, så jeg må ha på alarm på mobilen om at jeg må huske å drikke vann.»

Kari Slaatsveen

«I sommer har jeg syklet noen ganger ned til Tjøme for å sitte barnevakt. Det blir fort rundt 24 mil på halvannet døgn og det gjør meg godt.»

Zeshan Shakar

«Jeg liker godt å slappe av hjemme, men kan jo ikke det hver dag. Prøver å komme meg litt ut blant folk også.»

Hvem burde bli intervjuet?

Safina de Klerk

«Jeg spiller volleyball, og ser alltid fram til treninger og kamper. For meg er det den perfekte kombinasjonen av trening og sosialt med fine folk.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Torkil Vederhus

«Regelen er at én slumring er ok, men jeg mistenker at det burde endres til at man alltid bør reise seg fra senga med en gang alarmen ringer.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»