(Foto: NFF)

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Alder: 43 år
Yrke: Direktør for kommunikasjon og samfunn (NFF)

Søvn

Leggetid varierer, men som regel blir det seinere enn planlagt fordi jeg går i stort sett alle fellene søvnekspertene advarer mot. Mobil og jobb er en dårlig kombinasjon når du egentlig bør gå i seng, og derfor legger jeg meg rundt midnatt. Står opp kvart på sju.

Jeg klarer meg med lite søvn, men sover veldig mye bedre når jeg bytter ut jobb med alt annet før leggetid. Aller best funker en lang kveldstur med bikkja. Jeg er ikke veldig morgentrøtt og som A-menneske går det greit å stå opp. Jeg starter dagen med å vekke våre tre barn og hunden Coys klokka sju hver morgen. De er trøttere enn meg.

Mat

Jeg er alltid sulten, og må minimum ha frokost, lunsj og middag – helst kveldsmat også. Skulle gjerne byttet ut brødskiver med varmmat til lunsj, men ellers spiser jeg det meste og kona sørger for fisk to-tre ganger i uka. Jeg kan takke henne for at ovnsbakt kveite er en av mine favorittretter i dag. Det er himmelsk godt. Folk sier jeg er heldig som kan spise så mye uten å bli tjukk. Jeg ser den, men høy forbrenning er slitsomt. Jeg passerer Åpent Bakeri på Damplassen på vei til jobben på Ullevaal hver dag, og har blitt en alt for god kaffekunde der. Min største uvane er trangen etter usunn mat etter løpeøkter på tredemølla. Når du runder av kvelden med en Grandis etterpå er jo ikke det spesielt lurt.

Jeg er svak for norsk vilt – særlig om vi er på hytta. Jeg har foreslått å bytte ut ribba på julaften med hjorte- eller elgsteik og familien er på glid. Sushi rørte jeg ikke før – nå er jeg innhentet av sushi-tilbudet i Oslo og spiser det hver uke. Kveite med paprikasaus er også høyt på lista. Hvitvin drikker jeg like ofte vinter som sommer – men det går mest i øl, og lite rødvin. Lofthus Samvirke på Damplassen byr på Oslos beste pizza og ligger fem minutter fra heimen. Trøffelsalami anbefales. Skal du ha en restaurantopplevelse i toppklasse i hovedstaden er Statholdergaarden fortsatt en favoritt. Drinker rører jeg ikke ofte, men går en sjelden gang på Himkok og de kan sitt fag.

«Restaurant Einer står på lista over restaurantbesøk i hovedstaden, mens nye Credo i Trondheim er en åpenbar Michelin-kandidat.»

Jobb

Min jobbdag starter når jeg står opp og slutter når jeg legger meg. Det er en styrke og en svakhet, men jobben er ofte 24/7. Jeg hater å være bakpå og starter dagen med en gjennomgang av to do-lista før jeg ofte blir spist opp av møter. Jeg har ikke en jobb som gjør at jeg kan styre døgnet selv – det avhenger av mediebildet og mye annet.

Jeg er fryktelig utålmodig og opptatt av gjennomføringskraft, og oppfattes nok som en slitsom sjef med litt for mye energi og planer. Men det er en leders jobb å piske litt, så lenge medarbeidere blir involvert og får ros når de fortjener det. En produktiv dag er når vi ser praktiske resultater av arbeidet, og jeg kan gå til sjefen og påpeke at dette funket.

Jeg reiser for tiden rundt til våre 18 fotballkretser for å bistå med kommunikasjonsarbeid, og tillegg skal jeg til Sveits, Slovenia, Kypros, Irland og Spania før jul i jobbsammenheng – så det blir hektisk. Landslaget avslutter Nations League med bortekamper mot Slovenia og Kypros, og jeg har presseansvaret her. Jeg sitter i ledergruppa i NFF og budsjett- og strategiarbeid tar mye av tiden frem mot jul. I tillegg skal jeg på workshop om samfunnsansvar med FIFA og andre nasjoner, og med UEFA i forbindelse med trekningen av EM-kvalifisering. Men den aller viktigste jobben er de daglige kommunikasjonsoppgavene i NFF.

Min største svakhet er evnen til å skru av. Ifølge kona er jeg alltid i jobbmodus, og det har hun rett i. Jeg jobber med å skru av telefonen og prioritere annerledes. Heldigvis har vi tre barn som alle er veldig aktive, og deres fritidsaktiviteter er jeg ganske god på å følge opp.

Fritid

Heimen eller hytta trumfer alt, men ellers er jeg glad i å spise ute, møte venner eller dra på fritidsaktiviteter med ungene. Dessuten vet jeg alt om hva dugnader innebærer, enten det er vaffelsteking eller snøkanon-vakt.

I helgene bruker jeg tid med familien, men legger inn en ego-økt i form av fotballkamp som tilskuer på stadion eller foran TV-en.

For sjelden, men årlig guttetur med 20 års jubileum står for tur før nyttår. Vi er seks kompiser fra journalistutdanningen i Volda som drar på tur sammen årlig. En er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og en kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd. Ellers blir det en middag i ny og ne med gode vennepar for meg og kona, og familietreff i ferier, men for sjelden ellers.

Jeg har vært Spurs-fan siden jeg var seks år gammel, og reiser to-tre ganger til London hvert år og bruker tida målrettet og primitivt. Det betyr pub og Wembley i påvente av Tottenhams nye stadion. Har ellers ambisjoner om å dra hyppigere på konserter. Det er verdens beste avkobling fra jobb og stress i hverdagen.

Mer som dette:

Rikke Askersrud

«Når jobben er å utvikle TV-programmer er det jo også sånn at man er skrudd på hele døgnet. Alt inspirerer og den minste ting kan skape en idé.»

Rune Gjelberg

«Selv om det er hardt å få opp øynene noen ganger, kan jeg ikke tenke meg en bedre måte å våkne på enn en stemme som sier ‘Pappa?’.»

Jimmy Westerheim

«For meg gir det ikke mening å ‘koble av’. Jobben min er både jobb, passion og fritid, og jeg har familie, venner og mening på arbeidsplassen.»

Frode Alnæs

«Jeg leser enten bok eller på nettbrett før jeg sovner. Hvis jeg går fjelltur eller en tur i løpet av dagen slukner jeg momentant.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Ole Martin Årst (Foto: NRK)

Ole Martin Årst

«Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.»

Diverse

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Lise Vermelid Kristoffersen (Foto: Ingeborg Løvlie)

Lise Vermelid Kristoffersen

«Pengesnakk er den hobbyen min som tar desidert mest tid om dagen, men også den som gir mest tilbake. Jeg digger å vise den positive siden av det å spare penger.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.