(Foto: Christopher Glastonbury)

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Alder: 30 år
Yrke: Klatrer, skribent, dagdriver

Søvn

Legger meg en gang mellom 22:30 og 01:00. Ingen rutine på det der, kommer an på hvor jeg er og hva jeg gjør. Men jeg pleier å stå opp sånn i 9-tida (med mindre jeg må opp tidligere for å jobbe eller dra ut og klatre).

Jeg elsker å sovne, og jeg liker egentlig godt å våkne også. Kjæresten min og jeg leser av og til høyt for hverandre; vi har to-tre bøker vi alternerer mellom avhengig av humør. Det var en rutine vi begynte med i sommer da jeg lå på sykehus, og vi har egentlig bare fortsatt med det.

Mat

Frokost er ofte bløtkokt egg og en brødskive. Med mindre jeg er på tur, da er det grøt eller müsli. Lunsj og middag kommer helt an på hvor jeg er og hva jeg gjør. Den eneste faste middagen jeg spiser i uka er fredag klokka fem, da spiser jeg suppe og pannekaker med resten av familien min på Rodeløkka.

«Jeg får masse søvn, og det er viktig for meg. Tipper det er rundt 9 timer per natt. Ganske krise om jeg får mindre enn 7 timers søvn, men da sørger jeg i hvert fall for å ta det igjen natta etter.»

Jobb

Hver dag er forskjellig, livet mitt er mer delt opp i sesong. På høst- og vinterhalvåret forsøker jeg å jobbe en del, det kan være som vikarlærer, klatreinstruktør eller som resepsjonist. På våren og om sommeren er jeg ofte på tur, bor i telt og har samme døgnrytme som sola. Skriving er noe jeg gjør i rykk og napp, men relativt jevnt gjennom hele året.

Akkurat nå om dagen gjør jeg det som kommer min vei for å tjene penger, for å spare til eventyr til våren når jeg er frisk i foten og det er varmere i været. Har startet en bedrift som arrangerer klatreturer, og den neste går til Spania i februar. Så jeg prøver å finne folk som har lyst til å bli med på det.

Fritid

Jeg foretrekker å være ute i fjellet, eller ved havet. Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl. Ellers liker jeg meg oppe i høyfjellet på lange skumle klatreruter. Liker å klatre, lese, henge med folk jeg er glad i, lage digg mat, gå på ski, karre meg opp på en topp på den ene eller andre måten.

Før dro jeg alltid på loppemarked i helgene, nå er jeg enten på vei ut i skogen eller er fyllesjuk eller jobber. Når jeg er med vennene mine gjør vi bare vanlige ting, henger liksom. Men ettersom jeg jo bruker mye av tiden min på å klatre og være på tur blir det jo fort det jeg gjør sammen med mange av vennene mine også. Heldigvis har jeg venner som jeg har hatt hele livet og som driter i klatring, og med dem kan jeg være mer normal: spise middag, drikke vin, dra på kino eller improteater på Torshov.

Mer som dette:

Steinar Suvatne

«På fritida har jeg hentet fram sexlivsdödaren Football Manager fra kofferten. Da fyker søndagene fort forbi, det kan jeg fortelle.»

Mina Helene Hadjian

«Det er sjelden at jeg får til veldig mye ved å ha hjemmekontor. Jeg må være rundt folk og bli inspirert, for at arbeidsdagen skal bli god.»

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Kaveh Rashidi

«Hvis jeg har helt fri en hel helg er jeg sjelden hjemme. På sommerhalvåret er jeg på fisketur i telt, og i vinterhalvåret er det fjellet. Da girer jeg ned, lever enklere og får ned pulsen.»

Hanne Sætre Thunestvedt

«Jeg får sånne raptuser, så for et par måneder siden begynte jeg å male. Da går jeg gjerne all in og handler alt utstyr jeg trenger, men det varer dessverre ikke så lenge.»

Kathleen Rani Hagen

«Andre folk gjør mye rart med hundene sine, lærer dem triks og tar dem med på søkekurs og sånt. Det gjør ikke vi.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Diverse

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Wasim Zahid

«Det beste jeg vet er å ligge på sofaen og se på TV-serier sammen med kona.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.