Ole Martin Årst (Foto: NRK)
(Foto: Toke Riskjær)

Ole Martin Årst

«Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.»

Alder: 44 år
Yrke: Salgssjef/partner PST Sportsanlegg

Søvn

I ei vanlig arbeidsuke legger jeg meg ca 23:30 og står opp 07:00. Jeg kan aldri legge meg sulten, da hender det jeg må stå opp for å spise litt før jeg kan legge meg igjen. Av og til legger jeg meg på ei «spikermatte» noen minutter, for den har en effekt som gjør meg søvnig etter 10 minutter. Ellers er det ikke uvanlig at man ser en serie en halvtime/time på senga før en sovner.

Jeg står aldri rett opp på morgenen, men bruker litt tid i senga på å gå gjennom avtaler og oppgaver for dagen. Jeg føler meg som regel uthvilt hver morgen. Tidligere ble jeg mye mindre opplagt de dagene med for lite søvn men det hang nok sammen med at man dreiv profesjonell idrett og hadde behov for en time eller to ekstra. Jeg merker at jo mer jeg trener, jo bedre sover jeg.

Mat

Frokost må jeg ha, og da gjerne 3 brødskiver. Lunsj tar vi på jobben rundt 11:30, brødmat og gjerne litt frukt/grønt. Middag umiddelbart etter jobb, stort sett, selv om det hender at det blir skjøvet på, med tanke på aktiviteter/trening for barna eller en selv. Kan anbefale Saigon Nam Nam i Kristiansand, en god vietnamesisk restaurant som har masse grønnsaker og lite tilsatte ting.

«Jeg koker ofte opp en stor kjele med ingefær, sitron og brunt sukker. Drikkes varmt på kvelden, og gjerne kaldt dagen etter.»

Jobb

Vi driver med utvikling av sportsanlegg, og akkurat nå gjelder det å planlegge sesongen vår som er mest hektisk på våren og sommeren. Skaffe oss gode rutiner og kartlegge potensielle prosjekter.

Jeg har en del reising, og da sklir arbeidstiden ut, men er jeg på kontoret i Kristiansand varer dagen fra 08:00 til 15:30. Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Kolleger som legger ned stor innsats trigger også meg til å levere. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.

Vi er litt avhengig av å være tilgjengelige for våre kunder så det blir en del jobb utenom arbeidstid. Men det gjør at vi samtidig er fleksible på kontortiden. I krevende perioder med mye jobb er trening viktig for meg, både for å klarne hodet men også kjenne på at man har brukt kroppen.

Fritid

Kan fint slappe av hjemme en hel kveld, men jeg blir rastløs om det skjer for ofte. Dette avhenger også veldig av hvordan belastningen på jobb er. I helgene blir det som oftest trening i ulike former. En av dagene er vi gjerne på middag med venner, og da blir det fort seint…

Tennis er en hobby, og jeg prøver å spille så mye som mulig. Biljard har jeg alltid likt godt, men det har blitt mindre av det i det siste. Jeg er også veldig glad i å dra ut med båt for å fiske.

Mer som dette:

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Eline Lund Fjæren

«Setter alltid mobilen i flymodus mens jeg skriver. Ellers krydrer jeg med siggepauser, lett svømming og kaffedates.»

Rune Gjelberg

«Selv om det er hardt å få opp øynene noen ganger, kan jeg ikke tenke meg en bedre måte å våkne på enn en stemme som sier ‘Pappa?’.»

Are Shaw Waage

«Jeg opplever at jeg har en viktig og svært meningsfull jobb og at veldig mange er avhengig av at jeg lykkes og gjør en god jobb. Det engasjementet er vanskelig å legge fra seg.»

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Joakim Throndsen

«Som hobby har fotball fått en renessanse. Jeg var 10 år i ørkenen, men nå er jeg tilbake.»

Markus Igeland

«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Ole Martin Årst (Foto: NRK)

Ole Martin Årst

«Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.»

Diverse

Safina de Klerk

«Jeg spiller volleyball, og ser alltid fram til treninger og kamper. For meg er det den perfekte kombinasjonen av trening og sosialt med fine folk.»

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.