(Foto: Benjamin A. Ward)

Safina de Klerk

«Jeg spiller volleyball, og ser alltid fram til treninger og kamper. For meg er det den perfekte kombinasjonen av trening og sosialt med fine folk.»

Alder: 25 år
Yrke: Ingeniør og pedagog

Søvn

Det har vist seg at det er særs lite rutine i mine sovetider. Noen ganger er jeg til sengs i 22-tiden, mens andre dager (også arbeidsdager) kan jeg bli sittende oppe med en serie og strikketøyet mitt til langt på natt. Står uansett opp rundt 7-8. Skulle virkelig ønske jeg hadde viljestyrken til en bedre leggetid, men hverdagene er ofte så travle at når jeg først finner roen på sofaen så blir jeg sittende, lenge.

Jeg er en stor tilhenger av te, så kvelden avsluttes ofte med en kopp te. Morgenrutinen innebærer tur med hunden min, soleklart den beste alarmen jeg noensinne har hatt.

Legene ville nok sagt at jeg ikke får nok søvn, jeg sover sjelden mer enn 6 timer hver natt i arbeidsuken. Til gjengjeld tar jeg virkelig igjen det tapte i helgene ved å sove til langt ut på dagen hvis jeg kan. Jeg har et ekstremt tungt sovehjerte, mamma pleide å spøke om at jeg kommer til å sove meg gjennom en tredje verdenskrig. Jeg er heldig med at jeg ikke blir noe annerledes humørmessig hvis jeg sover lite, blir heller ikke gretten. Ettersom jeg ikke liker kaffe blir fort energidrikk min kilde til koffein hvis jeg har sovet spesielt lite.

Mat

I arbeidsuka spiser jeg sjelden frokost hjemme. Jeg er en av de som ikke klarer å spise frokost rett etter å ha stått opp, så det blir ofte et knekkebrød med salami og avokado når jeg først er på kontoret foran pulten. Men ellers er jeg et matvrak. Jeg spiser alltid noe i lunsjtider, om enn bare et eple eller så. Det skyldes rett og slett at det er så koselig å sitte i ansattkantina med kollegaer en halvtimes tid hver dag. Jeg er heldig med at miljøet på jobb er skikkelig bra, og lunsjen er en flott arena.

Jeg liker å ta meg god tid hva gjelder middag, og i størst mulig grad lage maten selv. Middag er et viktig måltid for meg, det er først da jeg finner roen og kan slappe av. Ellers er sushi en av mine store favoritter, så takeaway forekommer.

Jeg kjenner veldig få som ELSKER sylteagurk så mye som meg. Jeg kan sitte og spise en boks med sylteagurk, sånn helt uten videre. Jeg har ingen gangsyn hva gjelder oliven heller, og har ved flere anledninger forspist meg på en kilo oliven i løpet av en time. Min absolutte favorittdrink er Bloody Mary, noe jeg har fått vite er en meget sær drink å like. Dessuten synes jeg at folk aldri bruker nok hvitløk i maten sin.

«Jeg er kjempetilhenger av japansk biffsuppe. Kombinasjonen av chili, hvitløk og ingefær med lime og soyasaus er perfekt for meg.»

Jobb

Arbeidsdagen min starter et sted mellom 8 og 9 på morgenen. Jeg pleier å forlate kontoret i 16-tiden, men finner ofte på å ta fram PC-en hjemme bare for å sende den ene eposten. Og plutselig blir jeg sittende i flere timer med jobb da også. Misforstå meg rett, det er ikke fordi jobben krever det av meg, og skyldes i mye større grad at jeg virkelig trives i jobben min. Og tross alt, jeg koser meg stort når jeg kan sitte og lage artige undervisningsopplegg for elevene mine.

Jeg trives veldig godt når jeg finner flytsonen min og kan få jobbe uforstyrret. Jeg har en «Ikke forstyrr»-lapp på kontordøra når jeg havner i flytsonen der jeg ber kollegaer sende en sms eller en epost hvis de må ha tak i meg. Slik unngår jeg å bli dratt ut av konsentrasjonen.

Jeg driver et talentsenter i realfag for barn og unge som har et stort læringspotensial, og trenger fler utfordringer i skolehverdagen sin enn skolene klarer å tilby de. Mye av dagene mine går med til å utvikle nye undervisningsopplegg, undervise elever og holde kurs for lærere.

Hvis jeg har en avtale eller noe jeg skal gjøre så kobler jeg lett av. Men hvis jeg ikke har noen grunn til å koble av jobb så driver jeg ofte og pusler med et eller annet jobbrelatert.

Fritid

Jeg har det jeg kaller for «håndarbeids-ADHD». Jeg strikker, syr og broderer. For meg er det en fantastisk måte å koble av på. Ellers er jeg plagsomt opptatt av politikk og har et over gjennomsnittlig samfunnsengasjement, og er uten tvil en nyhetsjunkie.

Jeg er sosial og utadvendt og liker å tilbringe tid med venner og kjente. Men noen dager vil jeg bare være en sofagris med smågodt, snacks og en god serie. Noen av mine favorittdager er dagene jeg og kjæresten tilbringer i sofaen med videospill. Da kobler jeg skikkelig av.

Jeg spiller volleyball, og ser alltid fram til treninger og kamper. For meg er det den perfekte kombinasjonen av trening og sosialt med fine folk. Når jeg i tillegg er en tilhenger av å effektivisere tidsbruken min er dette helt suverent. På sommerstid finner du meg ofte på balkongen med en pils, en bok eller strikketøyet mitt, og på vinterstid trives jeg godt i alpinbakken og på en hytte med kakao.

I helgene varierer det fra en liten fest med gode venner, kino eller en annen sosial sammenkomst. I ny og ne kaster jeg også inn en typisk «eremitthelg» der jeg tilbringer hele helga hjemme i leiligheten og kobler helt av fra omverden. Sånne helger mener jeg er undervurdert.

Mer som dette: , , ,

Wasim Zahid

«Det beste jeg vet er å ligge på sofaen og se på TV-serier sammen med kona.»

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Marte Øien

«I løpet av helgen lager jeg ferdig alle måltidene til lunsj, middag og mellommåltid for påfølgende uke. Putter det i matbokser og setter de klare i kjøleskapet.»

Are Shaw Waage

«Jeg opplever at jeg har en viktig og svært meningsfull jobb og at veldig mange er avhengig av at jeg lykkes og gjør en god jobb. Det engasjementet er vanskelig å legge fra seg.»

Muna Jibril

«Jeg foretrekker definitivt å dra ut og finne på noe. Det er forsåvidt litt annerledes i mørketiden, hvor jeg helst vil ligge under dyna med en varmeflaske og se på Modern Family.»

Martin Eia-Revheim

«Rutiner er generelt bra, da slipper vi å tenke på hva vi skal ha eller gjøre. Litt som Pat Metheny og Steve Jobs, de hadde på seg det samme hele livet.»

Markus Igeland

«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Ole Martin Årst (Foto: NRK)

Ole Martin Årst

«Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Diverse

Mari Melilot

«Middag er ofte på barnas premisser. Før brukte vi timesvis på matlaging hver kveld, men nå bruker vi den tiden sammen med barna og spiser mat som de liker.»

Safina de Klerk

«Jeg spiller volleyball, og ser alltid fram til treninger og kamper. For meg er det den perfekte kombinasjonen av trening og sosialt med fine folk.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.