(Foto: Line Dammen)

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Alder: 34 år
Yrke: Vegetarentusiast og gründer

Søvn

Jeg forsøker gå på badet for å gjøre meg klar senest kl. 22, men surrer ofte en del sånn at det ender med at jeg ikke kommer meg i seng før nærmere 23. Jeg har to små barn, og de vekker meg tidlig, et sted mellom 05 og 06, så det gjelder å sove mens man kan.

Når det gjelder rutiner bryter jeg alle regler, ser på skjerm helt til leggetid og surfer på sengen. Men jeg har et helt mørkt og kaldt soverom, så det bidrar i alle fall litt ekstra til god søvn. Skulle ønske jeg fikk mer søvn, men samtidig fungerer jeg ganske ok på 6 timer, jeg blir kanskje litt mer stille bare, og det har ingen vondt av.

Mat

Jeg spiser stort sett ikke før lunsj, med mindre jeg har en grønn smoothie ferdiglaget. Til lunsj blir det en blanding av middagsrester, hummus, syltet rødløk og andre ting jeg alltid har i kjøleskapet, med så mye grønt jeg klarer klemme inn på en tallerken. Til middag lager jeg enten en av rettene fra min egen kokebok, eller eksperimenterer med noe nytt som kan inspirere andre til å spise mer vegetar. Kveldsmat er alltid noen friske bær, gjerne med noen dadler og peanøttsmør.

Siden jeg jobber med mat daglig er det alltid vanskelig å komme på noen absolutte favoritter, men jeg må si at jeg synes veganske dumplings er veldig godt. Og å avslutte festkvelden med en Espresso Martini er heller aldri feil!

«Folk synes nok at jeg spiser rart når de hører hva jeg spiser, men når de får det servert liker alle det. Det rareste med meg er nok at jeg er avhengig av Mozell light.»

Jobb

Jeg starter å jobbe etter at jeg har levert barna i barnehagen, så jeg kommer i gang ca 8:30. Da jobber jeg intenst frem til 15:30 når jeg må begynne på middag og hente barn hvis ikke mannen min gjør det. Så legges barna kl. 19, og jeg jobber til 21:30.

Produktive dager er de dagene hvor jeg har et bestemt innhold som jeg skal produsere, ikke når jeg bare driver med organisering og prosjektledelse. Jeg har veldig mange baller i luften, og jeg bruker mye tid på å koordinere hva som skal skje fremover. Det er veldig gøy med de dagene hvor jeg faktisk legger en plan på forhånd og produserer for eksempel fem oppskrifter.

Jeg lanserte min første kokebok for en måned siden, og den har vært Norges mestselgende kokebok fem uker på rad nå! Så det er mye intervjuer, boksigneringer og generelt pressearbeid. Jeg har også spilt inn mitt eget TV-program som hadde premiere 1. mai 2019 på Matkanalen. I tillegg er jeg så heldig å være offisiell vegetarentusiast for Kolonial.no, og de har akkurat sluppet flere av mine oppskrifter i nettbutikken. Så jeg har litt å henge fingrene i.

Jeg er alltid på jobb, med mindre jeg leker med barna. Men nå er jeg en ganske nyetablert gründer, så det skulle jo bare mangle at man legger inn et ekstra støt.

Fritid

Jeg er veldig sosial og vil alltid heller være med folk enn alene hjemme. Likevel blir det mye kveldsjobbing som får fokus nå, og dessverre for lite vennetid.

Hvis vi har barnevakt så slapper jeg veldig av om vi drar på restaurant med noen venner og nyter noe godt i glasset.

I helgen er det ofte en barnebursdag eller noe annet som er planlagt med barna én av dagene, og så er det mye fiksing hjemme som trengs. Kanskje vi tar en tur på et kjøpesenter for å kjøpe inn noe til den kommende uken, eller drar på søndagskaffe hos mine besteforeldre som har kaker og kaffe for hele familien hver søndag.

Min hobby er jobben min, eller rettere sagt: Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat. Det finnes ikke noe som er så gøy som når noen sier at de har fått et helt nytt syn på mat etter at de har prøvd flere av mine oppskrifter.

Mer som dette: ,

Kari Hesthamar

«Eg likar godt å ha ro heime i helgene, kombinert med ein aktivitet. Blir glad kvar gong eg kjem meg på konsert, teater eller kino, men likar at i alle fall ein av dagane er heilt åpne.»

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Jimmy Westerheim

«For meg gir det ikke mening å ‘koble av’. Jobben min er både jobb, passion og fritid, og jeg har familie, venner og mening på arbeidsplassen.»

Anders Tangen

«Når jeg kommer hjem fra jobb prøver jeg å legge bort mobilen og det hender faktisk av og til at jeg ikke rører den før neste morgen. Synes det er befriende å være off, og gjør det så ofte jeg har mulighet.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Ole Martin Årst (Foto: NRK)

Ole Martin Årst

«Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.»

Diverse

Leikny Øgrim

«Jeg er med i Kvinnegruppa Ottar. Et motto kan være: Har du en kampsak som gjør deg forbanna, så trenger du ikke å kjede deg mer!»

Carina Carl

«Balanse mellom jobb og fritid er ferskvare, og en konstant avveining og prøvelse. Jeg skiller mellom det jeg kan påvirke, og det som er utenfor min kontroll.»

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.