(Foto: Line Dammen)

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Alder: 34 år
Yrke: Vegetarentusiast og gründer

Søvn

Jeg forsøker gå på badet for å gjøre meg klar senest kl. 22, men surrer ofte en del sånn at det ender med at jeg ikke kommer meg i seng før nærmere 23. Jeg har to små barn, og de vekker meg tidlig, et sted mellom 05 og 06, så det gjelder å sove mens man kan.

Når det gjelder rutiner bryter jeg alle regler, ser på skjerm helt til leggetid og surfer på sengen. Men jeg har et helt mørkt og kaldt soverom, så det bidrar i alle fall litt ekstra til god søvn. Skulle ønske jeg fikk mer søvn, men samtidig fungerer jeg ganske ok på 6 timer, jeg blir kanskje litt mer stille bare, og det har ingen vondt av.

Mat

Jeg spiser stort sett ikke før lunsj, med mindre jeg har en grønn smoothie ferdiglaget. Til lunsj blir det en blanding av middagsrester, hummus, syltet rødløk og andre ting jeg alltid har i kjøleskapet, med så mye grønt jeg klarer klemme inn på en tallerken. Til middag lager jeg enten en av rettene fra min egen kokebok, eller eksperimenterer med noe nytt som kan inspirere andre til å spise mer vegetar. Kveldsmat er alltid noen friske bær, gjerne med noen dadler og peanøttsmør.

Siden jeg jobber med mat daglig er det alltid vanskelig å komme på noen absolutte favoritter, men jeg må si at jeg synes veganske dumplings er veldig godt. Og å avslutte festkvelden med en Espresso Martini er heller aldri feil!

«Folk synes nok at jeg spiser rart når de hører hva jeg spiser, men når de får det servert liker alle det. Det rareste med meg er nok at jeg er avhengig av Mozell light.»

Jobb

Jeg starter å jobbe etter at jeg har levert barna i barnehagen, så jeg kommer i gang ca 8:30. Da jobber jeg intenst frem til 15:30 når jeg må begynne på middag og hente barn hvis ikke mannen min gjør det. Så legges barna kl. 19, og jeg jobber til 21:30.

Produktive dager er de dagene hvor jeg har et bestemt innhold som jeg skal produsere, ikke når jeg bare driver med organisering og prosjektledelse. Jeg har veldig mange baller i luften, og jeg bruker mye tid på å koordinere hva som skal skje fremover. Det er veldig gøy med de dagene hvor jeg faktisk legger en plan på forhånd og produserer for eksempel fem oppskrifter.

Jeg lanserte min første kokebok for en måned siden, og den har vært Norges mestselgende kokebok fem uker på rad nå! Så det er mye intervjuer, boksigneringer og generelt pressearbeid. Jeg har også spilt inn mitt eget TV-program som hadde premiere 1. mai 2019 på Matkanalen. I tillegg er jeg så heldig å være offisiell vegetarentusiast for Kolonial.no, og de har akkurat sluppet flere av mine oppskrifter i nettbutikken. Så jeg har litt å henge fingrene i.

Jeg er alltid på jobb, med mindre jeg leker med barna. Men nå er jeg en ganske nyetablert gründer, så det skulle jo bare mangle at man legger inn et ekstra støt.

Fritid

Jeg er veldig sosial og vil alltid heller være med folk enn alene hjemme. Likevel blir det mye kveldsjobbing som får fokus nå, og dessverre for lite vennetid.

Hvis vi har barnevakt så slapper jeg veldig av om vi drar på restaurant med noen venner og nyter noe godt i glasset.

I helgen er det ofte en barnebursdag eller noe annet som er planlagt med barna én av dagene, og så er det mye fiksing hjemme som trengs. Kanskje vi tar en tur på et kjøpesenter for å kjøpe inn noe til den kommende uken, eller drar på søndagskaffe hos mine besteforeldre som har kaker og kaffe for hele familien hver søndag.

Min hobby er jobben min, eller rettere sagt: Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat. Det finnes ikke noe som er så gøy som når noen sier at de har fått et helt nytt syn på mat etter at de har prøvd flere av mine oppskrifter.

Mer som dette: ,

Eline Lund Fjæren

«Setter alltid mobilen i flymodus mens jeg skriver. Ellers krydrer jeg med siggepauser, lett svømming og kaffedates.»

Tonje Blomseth

«Hvis jeg skal koble av må jeg rett og slett ut av sivilisasjon, bort fra internett og telefondekning i flere uker.»

Kaveh Rashidi

«Hvis jeg har helt fri en hel helg er jeg sjelden hjemme. På sommerhalvåret er jeg på fisketur i telt, og i vinterhalvåret er det fjellet. Da girer jeg ned, lever enklere og får ned pulsen.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Oda Faremo Lindholm

«I helgene sover jeg lenge, spiser lang frokost, trener, drikker kaffe eller øl med en venn og spiser middag med kjæresten min.»

Muna Jibril

«Jeg foretrekker definitivt å dra ut og finne på noe. Det er forsåvidt litt annerledes i mørketiden, hvor jeg helst vil ligge under dyna med en varmeflaske og se på Modern Family.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Diverse

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.