Trine Grung

«Jeg er rutinemenneske, og det er flere ting jeg må gjøre før jeg kan legge meg. Vask og puss selvfølgelig, før jeg går gjennom mobilen for å forsikre meg om at det ikke er noen røde varsler noe sted.»

Alder: 47 år
Yrke: Daglig leder, Digitalakademiet

Søvn

Jeg er i seng rundt ti og oppe mellom halv seks og kvart på seks. Jeg legger meg alltid tidlig for å stå opp tidlig. Jeg er rutinemenneske, og det er flere ting jeg må gjøre før jeg kan legge meg. Vask og puss selvfølgelig, før jeg går gjennom mobilen for å forsikre meg om at det ikke er noen røde varsler noe sted. Så pleier jeg å lese rundt ti minutter på Kindle for øynene lukkes. Når lyset skrus av bruker jeg nye ti minutter på meditasjon.

Om morgenen sjekker jeg alle sosiale medier før jeg står opp, noe som tar rundt 10-15 minutter. Før arbeidsdagen starter trener jeg stort sett hver morgen på Drammensbadet. Da blir det lettere å ha fri hele ettermiddagen. Jeg må være nøye på sovinga, da hjernen min blir sløv uten nok søvn. Det går ut over helheten, og det tar jeg meg ikke råd til i min gründerhverdag.

Mat

Jeg pleier å lage en proteinrik smoothie til frokost, grove knekkebrød med makrell i tomat til lunsj og middagen går mye i kylling, ris og grønnsaker. Vi lever rimelig sunt i heimen vår, og heldigvis er begge ungdommene mine opptatt av det samme. Jeg har tidvis hang-up på smågodt og sjokolade – det er en evig greie jeg jobber med. Spiser så sunt ellers at jeg lager meg en illusjon i hodet om at jeg ikke kan være sunn hele tiden. Derav tidvis fråtsing i godisbøtten.

«Jeg elsker sushi i alle former, og drømmer om tur til Japan for virkelig å smake sushi. I Drammen har vi flere steder jeg liker som holder en ok standard, og Wasabi Sushi er et bra sted.»

Jobb

Jobbdagen starter rundt åtte og varer til jeg er ferdig. Før jobbet jeg hele dagen, men jeg har blitt nødt til å bli flinkere og prøver uansett å logge av rundt klokken fem. Det blir alltid litt jobbing på kvelden, men da via iPad eller mobil. Prøver å la de store tingene vente til jeg kommer på kontoret foran datamaskinen.

For at arbeidsdagen skal bli god og produktiv er jeg avhengig av trening og søvn. Når jeg kommer på jobb lager jeg lister over hva som skal gjøres. Ikke minst er jeg avhengig av gode kollegaer rundt meg. Nå jobber jeg med å bygge opp Digitalakademiet.no, som tilbyr teknisk opplæring og support i digital markedsføring. Målgruppa vår er små og mellomstore bedrifter som må kutte i markedsføringsbudsjettene.

Fritid

Jeg liker både å være hjemme og å finne på ting ute. Har jeg fri prøver jeg å være sosial med venner, trener masse og drar på turer i skogen. Marka i Drammen er mitt fristed, hele året. Ufattelig fine skimuligheter. I helgene kan jeg dra på en konsert, være sammen med ungdommene mine, besøke familie eller bare reise et sted. Jeg planlegger alltid en reise, og drar bort minst fire ganger i året.

Ellers elsker jeg å lære nye ting, og passer på å være oppdatert på det digitale. Det er en hobby som henger tett sammen med jobb. I tillegg har jeg en plan om å få kajakkpadling som ny hobby. Snart.

Mer som dette:

Tine Eide

«Jeg liker så godt å drømme, og jeg liker så godt å leve, så jeg gleder meg til begge deler.»

Oda Vige Helle

«Ofte bruker jeg helgene på å gjøre det jeg ikke har fått gjort i uka. Jeg ser på Instagram at mange har gått tur, og tenker sånn er ikke jeg.»

Leïla Rezzouk Rossow

«For tiden prøver jeg å skrive ned noen ord eller tanker som jeg kommer på når jeg står opp – før jeg har tittet på mobilen.»

Mathilde Tybring-Gjedde (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Mathilde Tybring-Gjedde

«Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være ‘produktiv’ på jobb når man sitter på Stortinget. Når jeg reiser rundt og besøker skoler og barnehager, så presterer jeg lite, men det er ofte veldig nyttig.»

Jørund Fluge Samuelsen

«Er på sett og vis en utrolig kjedelig fyr. Jeg er musiker og min kone er billedkunstner, så det hender folk blir skuffa over hvor streit vi lever fordi mange har en forestilling om hvordan enkelte yrkesgrupper lever og arbeider.»

Anders Tangen

«Når jeg kommer hjem fra jobb prøver jeg å legge bort mobilen og det hender faktisk av og til at jeg ikke rører den før neste morgen. Synes det er befriende å være off, og gjør det så ofte jeg har mulighet.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Diverse

Francesco Vivaldi

«Jobben som anestesilege ved et lokalsykehus er veldig variert. Nå nylig stilte jeg som tillitsvalgt og skal forhandle om ny arbeidstid.»

Carina Carl

«Balanse mellom jobb og fritid er ferskvare, og en konstant avveining og prøvelse. Jeg skiller mellom det jeg kan påvirke, og det som er utenfor min kontroll.»

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.