Carina Carl

«Balanse mellom jobb og fritid er ferskvare, og en konstant avveining og prøvelse. Jeg skiller mellom det jeg kan påvirke, og det som er utenfor min kontroll.»

Alder: 34 år
Yrke: Psykolog/selvstendig næringsdrivende

Søvn

Jeg legger meg rundt 21.00-23.00, og står opp mellom 5 og 6 hver dag. Søvn er en prioritet for meg da jeg merker effekten så tydelig både mentalt og fysisk, og jeg velger å legge meg tidlig for å kunne nyte stillheten om morgenen. Morgenstunden legger seg som en lomme av overskudd gjennom dagen min. Dersom jeg får mindre søvn enn jeg trenger virker det inn på min kognitive kapasitet – refleksjonsevne, beslutningstaking og inspirasjon svekkes. I tillegg merker jeg det i form av mangel på overskudd og kraft. Søvn virker som en grunnmur for meg både mentalt og fysisk.

Mat

Spiser første måltid tidligst ved lunsjtid, omkring 12-13 og kostholdet mitt er stort sett plantebasert. Jeg foretrekker færre og større måltider fordi det gir større nytelse for meg og fordi jeg da kan få tid og ro. Mat gir motor, det er drivstoff som virker avgjørende på energien min, men også en stor kilde til nytelse, et sosialt møtepunkt og en anledning til å sanse. Mat er dessuten en kilde til takknemlighet for meg – jeg føler meg heldig som hver dag kan nære kroppen med råvarer som gjør at jeg virker i livet.

«Frihet er viktig for meg og mat er kilde til helse som gjør meg fri til å omfavne og leve livet som jeg ønsker. Jeg tar på ingen måte for gitt at jeg har tilgang på råvarer i den grad, hver dag.»

Jobb

Jeg er psykolog og selvstendig næringsdrivende, og har en fleksibel arbeidstid. Stort sett tilbringer jeg tiden mellom 9 og 14 på klinikken, med individuelle samtaler. Deretter fokuserer jeg på andre prosjekter som eksempelvis andre oppdrag, nye idéer og drømmer for det videre arbeidslivet. Kontakten med pusten gjennom morgenpraksis (yoga før kontortid) og tid til å brygge god kaffe legger best tenkelige grunnlag for nærvær i samtaler og øvrige oppdrag. Balanse mellom jobb og fritid er ferskvare, og en konstant avveining og prøvelse. Jeg skiller mellom det jeg kan påvirke, og det som er utenfor min kontroll, og øver meg på å omfavne absolutt alle erfaringer som nyttige og lærerike.

Fritid

Jeg liker både å være hjemme og ute, og trenger kontrastene. I enkelte perioder nærer jeg av mye sosialt, og i andre har jeg behov for ro og stillhet. Jeg blir glad av å være tilstede og søker sanseopplevelser i form av kulturell input, matopplevelser eller natur.

Sanseinntrykkene gir pause fra intellektualisering, kobler meg på øyeblikket, hvilket beriker enormt. Videre elsker jeg å reise, det gir meg perspektiv, gjør meg ydmyk og takknemlig, kreativ og inspirert. Jeg reiser mye, men kjærligheten til Norge generelt, og Oslo spesielt, trumfer allverdens destinasjoner.

Mer som dette: , ,

Kjetil Østli

«Det gøyeste er vel de to første timene når man endelig har kommet seg ut og truffet venner. De er magiske. Så blir jeg sliten og vil helst litt tidlig hjem.»

Torkil Vederhus

«Regelen er at én slumring er ok, men jeg mistenker at det burde endres til at man alltid bør reise seg fra senga med en gang alarmen ringer.»

Oda Faremo Lindholm

«I helgene sover jeg lenge, spiser lang frokost, trener, drikker kaffe eller øl med en venn og spiser middag med kjæresten min.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Diverse

Foto: Espen Sturlason

Ruth Høyland Jønsrud

«Jeg prøver å være flink til å ikke fylle dagene med møter tett i tett, men legge inn tid til løpende oppgaver og etterarbeid etter møter – og ikke minst til å være til stede for medarbeiderne mine.»

Hvem burde bli intervjuet?

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.