Anne-Cecilie Kaltenborn

«En god arbeidsdag betyr positive kolleger, uthvilt kropp, tydelige planer, en pc som funker, avklart arbeidsfordeling. Da er mye gjort.»

Alder: 50 år
Yrke: Administrerende direktør NHO Service og Handel

Søvn

Jeg legger meg rundt 23-23:30, og står opp mellom 06:00 og 07:00. Jeg skulle gjerne likt å si at jeg leser en god bok før jeg legger meg, men sannheten er at jeg ser en episode av en eller annen serie med min mann. Jeg er god på å sovne, men ikke så god på å sove, og våkner alt for tidlig, for så å sovne igjen rett før vekkerklokken ringer.

Mat

Jeg er overbevist om at det er lurt å spise noe til de fleste måltider, for å holde jevn energi. I alle fall er det sånn for meg. Det er mange fristelser der ute, men i 25 år har jeg fulgt den samme selvkomponerte retningslinje for spising: 1 skive til frokost, 2 skiver til lunsj, middag med én potet – eller det som tilsvarer disse størrelsene. Det funker for meg. Om kvelden spiser jeg som regel noe for å hygge meg, peanøtter for eksempel, men ikke så store mengder. Jeg er ikke så interessert i søtsaker, men er nesten ustoppelig på salt. Kanskje er det et tegn på at noe mangler i kostholdet?

«Jeg absolutt elsker salma – eller sashimi av laks – med frisk koriander, syltet ingefær, soyasaus og valmuefrø. Ekte luksus som jeg i alle fall innbiller meg er veldig sunt.»

Jobb

Jeg liker å komme tidlig på jobb, kl. 8 eller tidligere, og jeg pleier også å gå hjem til relativt vanlig tid. Skjønt, den siste tiden har det ikke holdt stikk, og det har vært mer unntaket enn regelen at jeg har vært hjemme til middag. Jeg sier til meg selv at dette er en unntakstilstand, og vil gjerne tilbake til en mer bærekraftig rytme.

En god arbeidsdag betyr positive kolleger, uthvilt kropp, tydelige planer, en pc som funker, avklart arbeidsfordeling. Da er mye gjort.

Jeg kobler absolutt av utenfor jobb, og mener det er helt nødvendig for å beholde motivasjonen, tenke nytt og beholde perspektiv på det man står i. Med unntak av spesielle perioder tar jeg ikke frem pc-en om kvelden for å jobbe; jeg vil heller starte kl. 06:30 én dag enn å holde på om kvelden hele uka. Men periodevis blir det selvsagt noen midnattsetapper. Med tre barn er det imidlertid alltid god hjelp å få til å bli dratt ut av jobbtilværelsen!

Fritid

Når jeg har fri vil jeg være med familien, gjerne på hytta med både langrenn og slalåm på programmet. Eller være sammen med venner i byen, gjerne med barna, men i økende grad også uten. Ferie er å kunne fordype seg i bøker.

Typisk på en lørdag eller søndag er det endelig tid til sitte-ned-frokost med rundstykker, bacon, egg, juice, cappuccino. Det hender vi ikke spiser frokost før kl. 12 på grunn av tenåringsbarn som vil sove lenge. Helgen er en tid for å komme i vater, orientere seg i forhold til hva vi har opplevd og eventuelt trenger å fikse. Vi har en stor familie, så det er ikke så sjelden vi ser noen av dem i helgene, gjør noe med venner og naboer, tar en tur med båten. Vi har den lille typen med påhengsmotor og vi bruker den ganske mye, om det så er bare for å dra og kjøpe is.

Vi møter ofte venner, men egentlig ikke så ofte som jeg hadde villet, ettersom vi prioriterer familien når helgen endelig kommer og man har vært en del på farten. Med venner liker jeg å diskutere politikk og samfunn, og høre hvordan andre løser sine utfordringer med jobben, livet og tiden som ugjenkallelig går.

I denne livsfasen har jeg ikke masse hobbyer jeg bruker tid på, det ville være løgn å si noe annet. Men jeg elsker en fest med dans – det er vanskelig å slå det! Hvis jeg skal drømme meg bort setter jeg i gang med å bestille neste års sommerferie, det er en nytelse i seg selv. Jeg liker også godt å trene når jeg er i gode perioder – det gir ro i kropp og sjel. Jeg liker også å ha stille tid, til å meditere, skrive dagbok, særlig i det dagen begynner – dette får jeg kun unntaksvis til nå for tiden, men det er en stor glede når jeg får det til.

Mer som dette:

Kjetil Østli

«Det gøyeste er vel de to første timene når man endelig har kommet seg ut og truffet venner. De er magiske. Så blir jeg sliten og vil helst litt tidlig hjem.»

Simen Bondevik

«Jeg bruker vel nesten like mye tid på politisk arbeid som jeg faktisk bruker på skolearbeid her på skolen. Spesielt i kjedelige skoletimer sitter jeg og skriver leserinnlegg i stedet for oppgavene vi faktisk har fått.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Diverse

Affi Torabbeigi

«Vi jobber med så små tidsmarginer at det ikke er rom for større forsinkelser. At alle kunder kommer tidsnok til timen sin er utrolig viktig!»

Hvem burde bli intervjuet?

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.