Affi Torabbeigi

«Vi jobber med så små tidsmarginer at det ikke er rom for større forsinkelser. At alle kunder kommer tidsnok til timen sin er utrolig viktig!»

Alder: 43 år
Yrke: Frisør/makeupartist

Søvn

På hverdager legger meg ca. 22-22:30 og står opp 07. I helgene legger jeg meg noe senere og blir liggende i sengen til jeg føler at jeg har fått nok søvn. Får jeg ikke minst åtte 8 timer med søvn får jeg veldig kort lunte og blir litt desorientert.

Kveldsrutinene er tannpuss, ansiktspleie, vask og sminkefjerner. Så er det på med serum, øyekrem og nattkrem før jeg legger meg. Morgenrutiner er dusj, tannpuss, ansiktsrens, serum og fuktighetskrem. Til slutt sminke og hårstyling. Det tar cirka en time fra jeg står opp til jeg er ute av døren, og jeg bruker vel drøye 45 minutter på badet. På kveldsrutinen bruker jeg minimum en halvtime, men maks halvannen time. Da er også hårmaske og ansiktsmaske unnagjort.

Mat

Spiser ikke frokost, men drikker alltid en grønn te klokken ti og spiser så lunsj rundt ett. Da spiser jeg gjerne en salat med kylling eller tunfisk, med masse grønt og avokado. Middag er som regel i sekstiden og da gjerne noe protein som er stekt eller bakt i ovnen, med grønnsaker til. I helgene unner jeg meg litt dessert i form av iskrem, et stykke kake eller frukt.

Jeg har en filosofi på at jeg kun spiser når jeg er sulten. Ellers passer jeg på at jeg spiser nok sunt fett som avokado og nøtter til måltidene, hvis ikke blir jeg sulten igjen med en gang.

«Favorittretten min er biff med asparges og béarnaise og favorittdrikken er vann, også til maten.»

Jobb

Jeg har vært frisør og makeup-artist i rundt 20 år. Åpnet først egen salong i Spania i 2006, og så i Oslo i 2016. Er på jobb i salongen fra 10 til 18, men for frisører er ingen dager like. I høysesonger kan jeg starte åtte og være ferdig i sjutiden eller senere. Frisørens høytider er blant annet rett før påske, 17. mai og fellesferien. De roligste tidene er februar og oktober.

Julesesongen er selvsagt også en høytid jobbmessig, og det betyr mye jobbing og en utslitt kropp på slutten av dagen. Det varer jo ikke så lenge, og så får man heldigvis det etterlengtede pusterommet i romjulen.

Vi jobber med så små tidsmarginer at det ikke er rom for større forsinkelser. Selv ti minutter kan skape ekstra stress da forsinkelsen forplanter seg utover dagen. At alle kunder kommer tidsnok til timen sin er utrolig viktig!

Som selvstendig næringsdrivende så skrur jeg aldri helt av. Det er vanskelig til tider, spesielt hvis man er på ferie.

Fritid

Aller best liker jeg å være hjemme på fritida, men det er selvfølgelig utrolig hyggelig når man først drar ut – selv om det ikke skjer så ofte. Når jeg først kommer meg ut er det som oftest for å møte venner, gjerne over en middag på et nytt sted i Oslo.

Søndager er familiedag, hvor foreldre og søsken samles, det er utrolig kos. De lørdagene jeg ikke jobber blir det som regel litt shopping i byen og en bedre middag ute. Hobbyen ble jobben min, og jeg er så heldig at det å være på jobb er det jeg liker best!

Mer som dette: ,

Mina Helene Hadjian

«Det er sjelden at jeg får til veldig mye ved å ha hjemmekontor. Jeg må være rundt folk og bli inspirert, for at arbeidsdagen skal bli god.»

Gaute Eiterjord

«Når eg er på eit landsmøte eller landsstyremøte – ein dag kor du sit i eit møterom heile dagen – så har eg null apetitt. Mens når eg går på fjelltur et eg som ein hest.»

Ole Christian Øen

«Har hatt svært mange sjefer som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.»

Andrea Gjestvang

«Jeg er vokst opp på gård, med et veldig naturlig forhold til dyr og kjøtt. Men jeg kan ikke fordra når kjøtt ligner på dyret, som helstekt pattegris.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Ole Martin Årst (Foto: NRK)

Ole Martin Årst

«Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.»

Diverse

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.