Adrian Søbyskogen

«For at jeg skal være produktiv må jeg ha fullstendig oversikt over kalenderen min. Det kommer så mye ad-hoc innimellom slaga, så jeg titter på kalenderen min hver eneste halvtime.»

Alder: 26 år
Yrke: Gründer, CompEdge

Søvn

På hverdager legger jeg meg svært seint. Øynene lukkes ikke før klokka nærmer seg 02:00 og jeg står opp i 07.30-tiden. I helgene holder jeg meg gjerne våken til 04:00 og står opp rundt kl. 11.

Jeg kommer svært ofte seint hjem fra jobb – uavhengig av hvilken dag det er i uka. Noen ganger mister jeg helt styring på hvilken dag det er, for alle dager følger arbeidsmessig den samme rutinen. Nøkkelen til huset vrir jeg om ved midnatt, og 5 minutter senere ligger jeg i senga. Da tar jeg alltid frem mobilen og bruker de siste to timene på å surfe YouTube. Jeg får veldig mye ut av å se på interessante dokumentarer, lytte til spennende debatter og generelt nye impulser fra det som ligger ute. Etter en time eller to så merker jeg at det blir tyngre og tyngre å ha øynene åpne, og da får jeg en sånn merkelig og god følelse. Så hver eneste natt sovner jeg med telefonen under haka og airpods’a fortsatt i øra.

Jeg er rimelig sikker på at søvnrytmen min ikke er i nærheten av hva som er verken sunt eller anbefalt, og dette har jo pågått i ganske lang tid nå. Så jeg vet egentlig ikke hva jeg ville følt hvis jeg hadde fått mine 8 gode timer over en lengre periode. Riktignok, hvis jeg kun har fått 4 timer søvn, da merker jeg at dagen min blir svært tung; jeg er mindre kreativ og tar generelt mindre gode beslutninger.

Mat

Spiser ikke frokost. Første måltid dukker opp ved normal lunsjtid. Da lager jeg meg enten et par enkle brødskiver med gulost og skinke fra kjøleskapet på jobben, eller så går jeg ut og plukker med meg en sandwich fra Joe & The Juice som er rett rundt hjørnet. Neste måltid, som jeg da kan kalle «lunsj», ser lik ut; brødskive eller nok en sandwich. Til middag bestiller jeg wrap, sushi eller noe annet fra Foodora. Når jeg tenker over det, så går det jævlig mye penger til mat…

Jeg har vært veldig heldig som har fått oppleve mange forskjellige restauranter og to av dem som jeg vil anbefale er Restaurant 34 og Sjømagasinet. Restaurant 34 fordi du får utsikt over hele Oslo fra toppetasjen på Plaza – selve maten er så som så. På Sjømagasinet får du oppleve førsteklasses sjømat med en fantastisk beliggenhet ved vannkanten på Tjuvholmen. Utsikt mot Oslofjorden og Astrup Fearnley Museet.

«Hvis jeg spiser brødskive med ost, så MÅ jeg alltid drikke melk ved siden av. Har jeg ikke melk tilgjengelig må jeg finne noe annet å spise.»

Jobb

Arbeidsdagen min starter 09:00 på hverdager. Da kommer jeg inn døra i 6. etasje i Storgata 5 i Norges Råeste Markedsbyrå. Da er det allerede fullt trøkk, og jeg er som regel sist inn døra. Men, jeg er også den som skrur av lysene hver eneste kveld. Jeg kan telle på èn hånd hvor mange ganger jeg har forlatt kontoret og det fortsatt har vært noen der. Arbeidsdagen min slutter i 23-tiden.

I september 2017 så gikk jeg høylytt ut og sa “jeg skal bygge Norges Råeste Markedsbyrå”, og siden da har dette slukt all min tid. På denne reisen har vi vært gjennom svært mye – blant annet rekruttert 15 mennesker, reist til et titalls forskjellig land og byer, jobbet med noen av de mest krevende kundene du kan forestille deg og innovert innenfor markedsføring som ingen andre har gjort før oss. For øyeblikket så er det spesielt ett prosjekt som opptar mye tid og fokus, og det er et bokprosjekt. Vi utvikler en helt ny markedsteori, og dette dokumenteres hver eneste uke gjennom podcastserien “Documarketing i Læreboka”.

For at jeg skal være produktiv må jeg ha fullstendig oversikt over kalenderen min. Det kommer så mye ad-hoc innimellom slaga, så jeg titter på kalenderen min hver eneste halvtime. Videre er det viktig for meg å jobbe med prosjekter og utfordringer som setter meg litt fast. Jeg jobber kontinuerlig med de mest krevende oppgavene, og føler at jeg på den måten minimerer risikoen for at vi som selskap skal stå skikkelig fast i grøfta i fremtiden.

Jeg er alltid i jobbmodus og har vanskeligheter med å koble av. De gangene jeg virkelig klarer å koble av er når jeg gamer litt. Gode gamle Counter Strike er noe jeg har plukket opp igjen de siste ukene. Når sesongen tillater det så klarer jeg også å koble av ved å ta en 4-timers golfrunde på Losby i Lørenskog. Golf er så utrolig vanskelig at det å tenke på noe annet enn neste slag er helt umulig.

Fritid

Hvis det er muligheter for å gjøre noe annet enn jobb foretrekker jeg å bare slappe av hjemme. Sommerstid liker jeg å golfe, eller gjøre et dypdykk i true crime-historier. Den mest fascinerende for meg den siste tiden har vært Making a Murderer på Netflix.

Jeg pleier ikke relasjonene mine utenfor jobben godt nok. Det er baksiden av medaljen for meg med å være gründer, selv om jeg opplever svært spennende oppturer også. Men jeg har satt i gang en liten podcast-session med et par gode kamerater i ny og ne. Den forblir hemmelig, hehe.

Forøvrig er jeg tidligere kretsmester i bowling, så hvis muligheten byr seg er det en aktivitet jeg synes det er moro å briefe litt med.

Mer som dette: ,

Sidsel Wold

«Ettersom periodene som korrespondent er på fire år vil jeg bruke tiden mest mulig effektivt, for å gjøre en best mulig jobb for NRK som gav meg muligheten til å rapportere herfra.»

Truls Valsgård

«Jeg har venner, men vi har alle blitt voksne. Folk har kjærester og barn som de må passe på. Da strekker ofte ikke tiden til for noen av oss.»

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Mathilde Tybring-Gjedde (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Mathilde Tybring-Gjedde

«Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være ‘produktiv’ på jobb når man sitter på Stortinget. Når jeg reiser rundt og besøker skoler og barnehager, så presterer jeg lite, men det er ofte veldig nyttig.»

Matias Hilmar Iversen

«Før hørte jeg alltid på P2, men etter at Trump ble valgt hører jeg bare på podcast og jazz om morgenen.»

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.