Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Alder: 44 år
Yrke: Daglig leder, Thin AS (og forfatter, blogger, foredragsholder, podcaster og YouTuber)

Søvn

Jeg er et ekstremt B-menneske, men grunnet jobb kan jeg ikke sove så lenge på morgenen, så resultatet blir alt for lite søvn. Jeg legger meg som regel et sted mellom kl 02 og 04, og står opp mellom kl 08 og 09. Det betyr at jeg i snitt får mellom 5 og 6 timers søvn hver natt. I helgene sover jeg kanskje 7-8 timer.

Jeg har svært sjelden problemer med å sovne, og går i koma få minutter etter å ha lukket øynene. Min samboer vekker meg om morgenen med kaffe på senga, fordi hun alltid står opp før meg. Jeg er ganske bortskjemt. Men min rutine er som regel å ligge med mobil eller iPad i senga, og lese eller se på YouTube-videoer før jeg sovner, noe som sannsynligvis kommer til å bidra til en alt for tidlig død.

Føler meg sjelden spesielt trøtt, bortsett fra når jeg har sovet f.eks. bare 4 timer – da kan øyelokkene være tunge når jeg ligger i sofaen på kvelden. På tross av kronisk søvnunderskudd føler jeg meg altså våken og klar i hodet. Jeg må nesten være våken i over et døgn før jeg merker at hjernen er sløvet. I jobbsammenheng har det hendt flere ganger at jeg må jobbe 36 timer i strekk, og selv da føler jeg meg ganske så oppvakt hele tiden. Men det er kanskje bare adrenalinet som holder meg i gang.

Mat

Jeg har vært overvektig hele livet, men har gått ned en del kilo de siste årene. Jeg har vært litt av og på ulike rutiner for å innta færre kalorier, og for tiden holder jeg meg til en slags 16:8-diett. Det betyr at jeg som regel spiser mitt første måltid mellom kl 14-19. Så «frokost» inntas altså sen ettermiddag. Deretter spiser jeg gjerne noe når jeg kommer hjem fra jobb, kanskje mellom 19 og 21, og så blir det ellers litt snacks utover kvelden i form av epler, gulrøtter, yoghurt eller lignende.

Jeg er en matoholiker. Gir noen meg 2 kg klementiner, må jeg spise opp alle. Det går ikke an å bare spise én eller to. Får jeg en stor sjokolade, trykker jeg i meg alt. En bit er aldri nok. Derfor må jeg passe på å ikke ha for mye usunt i huset, for da spises det. Jeg mangler altså måtehold i matveien, og matinntaket reguleres derfor best allerede i butikken – ved å ikke kjøpe mer mat enn jeg må. Men den strategien lykkes jeg selvsagt ikke med alltid…

Det fortæres lite kjøtt, og lager jeg middag blir det gjerne stekte grønnsaker, chilibønner, bønner i tomatsaus, mais o.l. blandet sammen. Min samboer er veganer, så frukt og grønt går det mye i. Er jeg sliten etter jobb og ikke har noe hjemme, blir det i blant en frossenpizza for enkelhetens skyld. Og pizza er jo strengt tatt menneskets beste oppfinnelse.

«Det er to ting jeg ikke kan klare meg uten: Cola Zero + isbiter, og grønne epler. Cola Zero må drikkes i glass fylt med isbiter. Utover det er jeg veldig glad i indisk mat og thaimat. Det hender jeg bestiller noe godt med Foodora, men ellers så spiser je

Jobb

Jeg er min egen sjef i eget firma, så jeg starter arbeidsdagen litt sent – kanskje rundt kl. 10-11. Men så jobber jeg mye og har ofte lange dager hvor jeg sitter på kontoret til utpå kvelden. I tillegg holder jeg litt foredrag, skriver litt, driver med podcast og filmer YouTube-videoer, noe som også er jobb – men da i mitt enkeltpersonforetak.

Har jeg et prosjekt jeg må bli ferdig med, kan jeg oppslukes totalt i det og holde på dag og natt i ukesvis. Mens i andre perioder er jeg en mester i å prokrastinere ved å bruke for mye tid på å «metajobbe». Metajobbing er noe av det gøyeste jeg vet, og det handler om å bruke mye tid på å finne de optimale apper og programvare til å utføre jobben jeg egentlig skulle ha gjort. For eksempel skifter jeg e-postleverandør og -klient med jevne mellomrom. Eller jeg tester ut nye skytjenester eller samarbeidsverktøy for bedriften min.

I mitt enkeltpersonforetak er fokuset mest på den ukentlige podcasten Dialogisk, som jeg har sammen med komiker Dag Sørås, og filming av YouTube-videoer i kanalen min «Tvilsomt med Tjomlid». I min day-job i IT-selskapet Thin, driver jeg med programmering, support, salg og generell daglig ledelse. For tiden er det ingen akutte store prosjekter på gang, men det er alltid veldig mye å gjøre i videreutvikling av vår nettavisløsning NewsFlow, og alt som hører med der.

Jeg startet firma i 1999, og de første årene var jeg «alltid på jobb». Men de siste årene har jeg blitt flinkere til å koble litt av, selv om jeg formelt sett har vakt 24/7 året rundt, og må være forberedt på å fikse serverfeil eller svare på kritisk support døgnet rundt. Det er dog ikke noe jeg tenker så mye på før noe skjer – og det skjer sjelden noe alvorlig, så jeg føler jeg har en del fritid. Likevel har jeg nok jobbet for mye den siste tiden, og planen for 2019 er å forsøke å jobbe litt mindre slik at jeg får litt mer tid til egne prosjekter som YouTube-videoer, fotografering og annet.

Fritid

Jeg er introvert av natur, og trives best i eget selskap og med samboer. Det er sjelden jeg sosialiserer i særlig grad, men det hender vi drar på kino, konsert eller et standup-show i ny og ne. De fleste kvelder tilbringes likevel hjemme.

Hjemme driver jeg med hobbyer som foto og video, eller ser serier på Netflix eller bingewatcher YouTube-videoer. Jeg er også glad i å reise, og prøver å få til det så ofte jeg har tid og økonomi til det. Annenhver helg og i ferier er også min datter hos meg, så da prøver vi alltid å finne på ulike aktiviteter sammen.

Hvis det er pappahelg går vi ofte ut i Oslo, med min datter, og kanskje på kino eller Teknisk Museum, eller bare ut og spise noe mat sammen. Andre helger er det ofte noe som skjer enten i jobbsammenheng eller foredrag, men har jeg fri bruker jeg som regel helger på å gå en tur ut, kanskje ta litt bilder, redigere video, eller bare slappe av i sofaen foran TV. Og med TV mener jeg YouTube eller Netflix.

Jeg møter sjelden venner. Jeg deler kontor med en gammel klassekamerat som har sitt eget lille selskap, så vi prater litt i løpet av arbeidsdagen. Men etter jobb er det svært sjelden at jeg møter folk. Min samboer er min beste venn, og det holder i stor grad for meg. Jeg setter likevel stor pris på å besøke gamle venner fra mitt oppvekststed på Tonstad når jeg besøker familie der, og da sitter vi stort sett bare i timesvis og prater, mimrer og ler. Treffer jeg venner i Oslo, blir det som regel en kaffe på en kafé hvor vi prater noen timer.

Hobbyer er for det meste foto, video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger ned T-banevogner.

Mer som dette: , ,

Mina Helene Hadjian

«Det er sjelden at jeg får til veldig mye ved å ha hjemmekontor. Jeg må være rundt folk og bli inspirert, for at arbeidsdagen skal bli god.»

Oda Vige Helle

«Ofte bruker jeg helgene på å gjøre det jeg ikke har fått gjort i uka. Jeg ser på Instagram at mange har gått tur, og tenker sånn er ikke jeg.»

Are Shaw Waage

«Jeg opplever at jeg har en viktig og svært meningsfull jobb og at veldig mange er avhengig av at jeg lykkes og gjør en god jobb. Det engasjementet er vanskelig å legge fra seg.»

Marte Øien

«I løpet av helgen lager jeg ferdig alle måltidene til lunsj, middag og mellommåltid for påfølgende uke. Putter det i matbokser og setter de klare i kjøleskapet.»

Andrea Gjestvang

«Jeg er vokst opp på gård, med et veldig naturlig forhold til dyr og kjøtt. Men jeg kan ikke fordra når kjøtt ligner på dyret, som helstekt pattegris.»

Thea Sofie Loch Næss

«Ofte elsker jeg å finne på noe, men andre dager trenger jeg å slappe av alene i et mørkt rom med Netflix.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Eivor Øvrebø

«De må tåle å bli refset litt, det er godt ment for at de skal bli dyktige modeller.»

Lise Vermelid Kristoffersen (Foto: Ingeborg Løvlie)

Lise Vermelid Kristoffersen

«Pengesnakk er den hobbyen min som tar desidert mest tid om dagen, men også den som gir mest tilbake. Jeg digger å vise den positive siden av det å spare penger.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.