(Foto: Julie Pike)

Zeshan Shakar

«Jeg liker godt å slappe av hjemme, men kan jo ikke det hver dag. Prøver å komme meg litt ut blant folk også.»

Alder: 36 år
Yrke: Forfatter/byråkrat

Søvn

Jeg står vanligvis opp i 07-tiden og legger meg i 23-tiden. Skulle gjerne vært oppe lenger. Før jeg legger meg drikker jeg grønn te. Sovner fint etter det. Jeg våkner aldri godt om morningen, så lenge jeg må stå opp før kl. 11. Får generelt for lite søvn. Jeg har små barn hjemme.

Mat

Frokosten min består av et glass vann og en kopp te (med melk). Så spiser jeg en tidlig lunsj, typisk i 11-tiden. Ofte en ganske stor lunsj, bestående av hva de enn har som varm mat i kantina på jobb. Deretter middag i 17-18 tiden og et mindre måltid i 21-tiden.

«Jeg er veldig glad i både te og chili. Sjelden det går en dag uten de to.»

Jobb

Jeg har jo på en måte to jobber. Byråkrat by day og forfatter by night. På sistnevnte er jeg i gang med en ny roman, så det opptar jo en del tid. For å ha en god dag må jeg helst ha sovet nok. Det er egentlig det mest avgjørende. Hjelper også å komme i gang så fort som mulig. De minst produktive dagene er nesten alltid de som starter latest.

Jeg har jobbmail på mobilen og sjekker den nok litt for ofte. Sjeldent jeg jobber hjemme på kveldene, men det hender. Når det gjelder forfatterjobben er den egentlig alltid til stede, gjennom å tenke på nye ideer, forkaste gamle, notere tanker eller skrive små snutter når et tidsvindu åpner seg.

Fritid

Liker godt å slappe av hjemme, men kan jo ikke det hver dag. Prøver å komme meg litt ut blant folk iblant. I helgene er det mye familiegreier. Besøke folk, handle ting, fikse ting hjemme som jeg burde fiksa før. Venner møter jeg ikke så ofte som jeg burde. Vi prater for det meste. Sånn har det blitt. Vi bare sitter og prater. Glemmer fotballkampen som står på eller de andre folkene som er i baren.

Mer som dette:

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Kari Slaatsveen

«I sommer har jeg syklet noen ganger ned til Tjøme for å sitte barnevakt. Det blir fort rundt 24 mil på halvannet døgn og det gjør meg godt.»

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Mathilde Tybring-Gjedde (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Mathilde Tybring-Gjedde

«Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være ‘produktiv’ på jobb når man sitter på Stortinget. Når jeg reiser rundt og besøker skoler og barnehager, så presterer jeg lite, men det er ofte veldig nyttig.»

Andrea Gjestvang

«Jeg er vokst opp på gård, med et veldig naturlig forhold til dyr og kjøtt. Men jeg kan ikke fordra når kjøtt ligner på dyret, som helstekt pattegris.»

Kjersti Wøien Håland

«Eg likar best å skrive og sidan skriving er jobben min så veit eg ikkje alltid kva eg skal ta meg til når eg har fri.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Diverse

Wasim Zahid

«Det beste jeg vet er å ligge på sofaen og se på TV-serier sammen med kona.»

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.