(Foto: Jørgen Nordby)

Pål Moddi Knutsen

«Selv etter å ha levd som musiker i tolv år, synes jeg det er vanskelig å kalle det for en jobb.»

Alder: 31 år
Yrke: Musiker

Søvn

Jeg prøver alltid å være i seng til midnatt, for vekkerklokka mi har kilt seg på 07:42. Klokka plasserer jeg alltid på den andre siden av rommet, så jeg blir tvunget til å spasere/klatre litt for å skru den av. Og derfra til kaffekverna er veien kort. Hvis jeg får for lite søvn, mister jeg rett og slett stemmen. For en som lever av å synge er det selvfølgelig litt kinkig.

Mat

Kjæresten og jeg er begge veldig glade i varmmat. Ingen ting slår dager med restemiddag til frokost, tidlig middag til lønsj og så en middag til middag helt på kvelden. Middag hele dagen! Jeg har noia for å skulle bli tissetrengt på scenen, så på konsertdager drikker jeg nesten ingenting. Til gjengjeld bøtter jeg nedpå med alt flytende etter konsert, så det blir en viss balanse.

Min favorittrett er utvilsomt hjemmelaget resteburger. Alt som finnes av grønnsaker i kjøleskapet går i kverna sammen med krydder, ris og litt havregryn, og voila! Så har man verdens beste veganerkaker og nærmest null matsvinn.

«Min favorittrett er utvilsomt hjemmelaget resteburger. Alt som finnes av grønnsaker i kjøleskapet går i kverna sammen med krydder, ris og litt havregryn, og voila! Så har man verdens beste veganerkaker og nærmest null matsvinn.»

Jobb

Som visemusiker er man alltid, og aldri, på jobb. Sangskriving, øving, innspilling, regnskap, møter, reise, konserter, fritid, trening og lek går alltid i ett. Selv når jeg sover, drømmer jeg om musikk.

Nå om dagen fullfører jeg mitt femte studioalbum, en hyllest til grasrotaktivismen og de mange som står på for å gjøre verden til et bedre sted. Det er sjukt fint å kunne leve av å lage musikk.

Selv etter å ha levd som musiker i tolv år, synes jeg det er vanskelig å kalle det for en jobb. Det er mer som et verv; jeg lager musikk så lenge folk vil at jeg skal gjøre det. Egentlig er det nesten bare når jeg står på scenekanten at jeg føler at jeg «har fri». Da finnes bare her og nå. Det er det jeg lever for.

Fritid

Etter at musikk ble til en fulltidsgreie har jeg savnet å ha en skikkelig hobby. Men nå har vi startet et fotballag for musikere! Vi møtes hver onsdag morgen klokka 08:45 for å trille ball. Det er ingen sklitaklinger, resultatet er glemt så fort kampen er over, og alle får være med. Forrige uke kom til og med Odd Nordstoga!

Mer som dette:

Guro Kleveland

«Jobben i medielivet så langt er ganske lik jobben i kommunikasjonslivet på noen sentrale punkt: Du har alltid en sak å gjøre, og du har alltid en deadline. Og jeg elsker det.»

Peter Daatland

«Jeg forsøker å leve som om jeg hadde en tegnestift i madrassen, og blir inspirert hver gang jeg får med meg en desimal av kulturlivet i Oslo.»

Linda Noor

«På kvelden pleier jeg ofte å drikke en kopp koffeinfri te, og slik roe meg ned. Ellers leser jeg tunge fagtekster på engelsk, da blir jeg nesten alltid stuptrøtt.»

Marte Øien

«I løpet av helgen lager jeg ferdig alle måltidene til lunsj, middag og mellommåltid for påfølgende uke. Putter det i matbokser og setter de klare i kjøleskapet.»

Joachim Cossais

«Er dritdårlig til å finne på noe, men elsker å bli bedt. Så hvis ingen ringer, blir jeg hjemme og pusler.»

Ole Christian Øen

«Har hatt svært mange sjefer som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Markus Igeland

«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Mari Melilot

«Middag er ofte på barnas premisser. Før brukte vi timesvis på matlaging hver kveld, men nå bruker vi den tiden sammen med barna og spiser mat som de liker.»

Francesco Vivaldi

«Jobben som anestesilege ved et lokalsykehus er veldig variert. Nå nylig stilte jeg som tillitsvalgt og skal forhandle om ny arbeidstid.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.