(Foto: Rune Christiansen)

Ole Christian Øen

«Har hatt svært mange sjefer som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.»

Alder: 51 år
Yrke: Regissør og faglig leder for Norsk Revy

Søvn

Legger meg som regel før kl. 23:00, og våkner uthvilt kl. 06:45. Må alltid lese litt, som regel ender det med et par sider før jeg blir så trøtt at jeg leser samme setning flere ganger. Når jeg skrur på lyset om morgenen, så må jeg ha øynene litt igjen, sånn at det på en måte blir “lys bak øyelokkene” før jeg våkner ordentlig. Får jeg for lite søvn blir jeg sløv og veldig distré.

Mat

Frokost er kornblanding med blåbær og banan, og kruttsterk espresso. Gjerne kaffen først. Lunsj spiser vi sammen på jobb. Vi har hver vår uke der vi enten bytter på å kjøpe inn pålegg etc., eller klinker til med litt ekstra. Middag lager mannen jeg bor sammen med. Han lager, mens jeg får nyte bare å spise. Jeg er heldig.

Før store scenejobber eller premierer kan jeg ikke spise, så i intense arbeidsperioder glemmer jeg det helt og er avhengig av å bli påminnet. Glemmer også å drikke vann, kan gå en hel dag uten.

Av restauranter vil jeg trekke fram Smak i Tromsø, herrejemini for en matopplevelse. I min gamle hjemby London er stamstedet for lunsj det brasilianske brasseriet Cabana. Billig, god mat med mye smak for en grei pris. Alltid hyggelige folk.

«Hjemme i Norge er det lite som smaker så godt som hvalkjøtt direkte fra havet eller en elgstek pappa lager av selvskutte dyr.»

Jobb

For tiden driver jeg med planleggingen av Norges største humorfestival: Norsk Revyfestival, inkludert NM i revy. Den finner sted fra 11. – 13. juli på Høylandet i Trøndelag. Jeg lager fagprogram, sideprogram og er med å arrangere konferansen Humor og helse som skal arrangeres parallelt.

Jeg skal også være programleder for Melodi Grand Prix-helaften i NRK P1, lørdag 2. mars. I tillegg kommenterer jeg finalene på radioen.

På jobb setter jeg pris på kreativitet og gode kolleger, også trenger jeg minst én god latter hver dag. Og en sjef som vet hva det innebærer å være nettopp det. Har hatt svært mange som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.

Fritid

Jeg liker å gå tur og sette meg et sted og bare glane på folk. Lager historier om dem slik jeg tror de er, det bruker jeg i regiarbeidet mitt.

Prøver å ha vaskedag torsdag slik at helgen er fri. Fredagen er litt hellig, da får jeg alltid servert god mat og deilig vin. Og da er det få ting som slår å se på gamle Grand Prix-finaler! Når vi ikke koser oss hjemme, går vi ut og spiser, tar en drink eller fem og ler masse.

Mer som dette:

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Mina Helene Hadjian

«Det er sjelden at jeg får til veldig mye ved å ha hjemmekontor. Jeg må være rundt folk og bli inspirert, for at arbeidsdagen skal bli god.»

Hanna Hagen Bjørgaas

«Prosjektet mitt akkurat nå er skikkelig spennende. Det er skremmende å innrømme, men jeg vil heller lese om kråkespråk og messinglav enn å dra på fest.»

Hanne Sigbjørnsen

«En typisk lørdag drikker jeg meg full med vennene mine, og en typisk søndag ligger jeg på sofaen og synes synd på meg selv.»

Ingrid Røynesdal

«En evig ambisjon er å stadig gjøre en bedre jobb, og jeg er komfortabel med å være litt misfornøyd med egen innsats.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Diverse

Eli Moen

«Etter ca. 40 år i arbeidslivet er det deilig å ikke skulle stå opp tidlig, måke snø av bilen og haste avsted til jobb. Livet går langsommere og jeg kan gjøre andre ting som jeg selv har bestemt.»

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.