(Foto: Rune Christiansen)

Ole Christian Øen

«Har hatt svært mange sjefer som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.»

Alder: 51 år
Yrke: Regissør og faglig leder for Norsk Revy

Søvn

Legger meg som regel før kl. 23:00, og våkner uthvilt kl. 06:45. Må alltid lese litt, som regel ender det med et par sider før jeg blir så trøtt at jeg leser samme setning flere ganger. Når jeg skrur på lyset om morgenen, så må jeg ha øynene litt igjen, sånn at det på en måte blir “lys bak øyelokkene” før jeg våkner ordentlig. Får jeg for lite søvn blir jeg sløv og veldig distré.

Mat

Frokost er kornblanding med blåbær og banan, og kruttsterk espresso. Gjerne kaffen først. Lunsj spiser vi sammen på jobb. Vi har hver vår uke der vi enten bytter på å kjøpe inn pålegg etc., eller klinker til med litt ekstra. Middag lager mannen jeg bor sammen med. Han lager, mens jeg får nyte bare å spise. Jeg er heldig.

Før store scenejobber eller premierer kan jeg ikke spise, så i intense arbeidsperioder glemmer jeg det helt og er avhengig av å bli påminnet. Glemmer også å drikke vann, kan gå en hel dag uten.

Av restauranter vil jeg trekke fram Smak i Tromsø, herrejemini for en matopplevelse. I min gamle hjemby London er stamstedet for lunsj det brasilianske brasseriet Cabana. Billig, god mat med mye smak for en grei pris. Alltid hyggelige folk.

«Hjemme i Norge er det lite som smaker så godt som hvalkjøtt direkte fra havet eller en elgstek pappa lager av selvskutte dyr.»

Jobb

For tiden driver jeg med planleggingen av Norges største humorfestival: Norsk Revyfestival, inkludert NM i revy. Den finner sted fra 11. – 13. juli på Høylandet i Trøndelag. Jeg lager fagprogram, sideprogram og er med å arrangere konferansen Humor og helse som skal arrangeres parallelt.

Jeg skal også være programleder for Melodi Grand Prix-helaften i NRK P1, lørdag 2. mars. I tillegg kommenterer jeg finalene på radioen.

På jobb setter jeg pris på kreativitet og gode kolleger, også trenger jeg minst én god latter hver dag. Og en sjef som vet hva det innebærer å være nettopp det. Har hatt svært mange som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.

Fritid

Jeg liker å gå tur og sette meg et sted og bare glane på folk. Lager historier om dem slik jeg tror de er, det bruker jeg i regiarbeidet mitt.

Prøver å ha vaskedag torsdag slik at helgen er fri. Fredagen er litt hellig, da får jeg alltid servert god mat og deilig vin. Og da er det få ting som slår å se på gamle Grand Prix-finaler! Når vi ikke koser oss hjemme, går vi ut og spiser, tar en drink eller fem og ler masse.

Mer som dette:

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Eline Lund Fjæren

«Setter alltid mobilen i flymodus mens jeg skriver. Ellers krydrer jeg med siggepauser, lett svømming og kaffedates.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Leikny Øgrim

«Jeg er med i Kvinnegruppa Ottar. Et motto kan være: Har du en kampsak som gjør deg forbanna, så trenger du ikke å kjede deg mer!»

Pål Moddi Knutsen

«Selv etter å ha levd som musiker i tolv år, synes jeg det er vanskelig å kalle det for en jobb.»

Unni Wilhelmsen

«To søndager i året står jeg hele dagen og lager 50 liter bolognese og linsegryte som jeg fryser ned for sesongen.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Diverse

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.