(Foto: Rune Christiansen)

Ole Christian Øen

«Har hatt svært mange sjefer som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.»

Alder: 51 år
Yrke: Regissør og faglig leder for Norsk Revy

Søvn

Legger meg som regel før kl. 23:00, og våkner uthvilt kl. 06:45. Må alltid lese litt, som regel ender det med et par sider før jeg blir så trøtt at jeg leser samme setning flere ganger. Når jeg skrur på lyset om morgenen, så må jeg ha øynene litt igjen, sånn at det på en måte blir “lys bak øyelokkene” før jeg våkner ordentlig. Får jeg for lite søvn blir jeg sløv og veldig distré.

Mat

Frokost er kornblanding med blåbær og banan, og kruttsterk espresso. Gjerne kaffen først. Lunsj spiser vi sammen på jobb. Vi har hver vår uke der vi enten bytter på å kjøpe inn pålegg etc., eller klinker til med litt ekstra. Middag lager mannen jeg bor sammen med. Han lager, mens jeg får nyte bare å spise. Jeg er heldig.

Før store scenejobber eller premierer kan jeg ikke spise, så i intense arbeidsperioder glemmer jeg det helt og er avhengig av å bli påminnet. Glemmer også å drikke vann, kan gå en hel dag uten.

Av restauranter vil jeg trekke fram Smak i Tromsø, herrejemini for en matopplevelse. I min gamle hjemby London er stamstedet for lunsj det brasilianske brasseriet Cabana. Billig, god mat med mye smak for en grei pris. Alltid hyggelige folk.

«Hjemme i Norge er det lite som smaker så godt som hvalkjøtt direkte fra havet eller en elgstek pappa lager av selvskutte dyr.»

Jobb

For tiden driver jeg med planleggingen av Norges største humorfestival: Norsk Revyfestival, inkludert NM i revy. Den finner sted fra 11. – 13. juli på Høylandet i Trøndelag. Jeg lager fagprogram, sideprogram og er med å arrangere konferansen Humor og helse som skal arrangeres parallelt.

Jeg skal også være programleder for Melodi Grand Prix-helaften i NRK P1, lørdag 2. mars. I tillegg kommenterer jeg finalene på radioen.

På jobb setter jeg pris på kreativitet og gode kolleger, også trenger jeg minst én god latter hver dag. Og en sjef som vet hva det innebærer å være nettopp det. Har hatt svært mange som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.

Fritid

Jeg liker å gå tur og sette meg et sted og bare glane på folk. Lager historier om dem slik jeg tror de er, det bruker jeg i regiarbeidet mitt.

Prøver å ha vaskedag torsdag slik at helgen er fri. Fredagen er litt hellig, da får jeg alltid servert god mat og deilig vin. Og da er det få ting som slår å se på gamle Grand Prix-finaler! Når vi ikke koser oss hjemme, går vi ut og spiser, tar en drink eller fem og ler masse.

Mer som dette:

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Kaveh Rashidi

«Hvis jeg har helt fri en hel helg er jeg sjelden hjemme. På sommerhalvåret er jeg på fisketur i telt, og i vinterhalvåret er det fjellet. Da girer jeg ned, lever enklere og får ned pulsen.»

Marta Breen

«Jeg leser stort sett tegneserier på senga. Enten en god tegneserieroman eller blader som Pondus.»

Guro Kleveland

«Jobben i medielivet så langt er ganske lik jobben i kommunikasjonslivet på noen sentrale punkt: Du har alltid en sak å gjøre, og du har alltid en deadline. Og jeg elsker det.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Diverse

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Rune Gjelberg

«Selv om det er hardt å få opp øynene noen ganger, kan jeg ikke tenke meg en bedre måte å våkne på enn en stemme som sier ‘Pappa?’.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.