(Foto: Rune Christiansen)

Ole Christian Øen

«Har hatt svært mange sjefer som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.»

Alder: 51 år
Yrke: Regissør og faglig leder for Norsk Revy

Søvn

Legger meg som regel før kl. 23:00, og våkner uthvilt kl. 06:45. Må alltid lese litt, som regel ender det med et par sider før jeg blir så trøtt at jeg leser samme setning flere ganger. Når jeg skrur på lyset om morgenen, så må jeg ha øynene litt igjen, sånn at det på en måte blir “lys bak øyelokkene” før jeg våkner ordentlig. Får jeg for lite søvn blir jeg sløv og veldig distré.

Mat

Frokost er kornblanding med blåbær og banan, og kruttsterk espresso. Gjerne kaffen først. Lunsj spiser vi sammen på jobb. Vi har hver vår uke der vi enten bytter på å kjøpe inn pålegg etc., eller klinker til med litt ekstra. Middag lager mannen jeg bor sammen med. Han lager, mens jeg får nyte bare å spise. Jeg er heldig.

Før store scenejobber eller premierer kan jeg ikke spise, så i intense arbeidsperioder glemmer jeg det helt og er avhengig av å bli påminnet. Glemmer også å drikke vann, kan gå en hel dag uten.

Av restauranter vil jeg trekke fram Smak i Tromsø, herrejemini for en matopplevelse. I min gamle hjemby London er stamstedet for lunsj det brasilianske brasseriet Cabana. Billig, god mat med mye smak for en grei pris. Alltid hyggelige folk.

«Hjemme i Norge er det lite som smaker så godt som hvalkjøtt direkte fra havet eller en elgstek pappa lager av selvskutte dyr.»

Jobb

For tiden driver jeg med planleggingen av Norges største humorfestival: Norsk Revyfestival, inkludert NM i revy. Den finner sted fra 11. – 13. juli på Høylandet i Trøndelag. Jeg lager fagprogram, sideprogram og er med å arrangere konferansen Humor og helse som skal arrangeres parallelt.

Jeg skal også være programleder for Melodi Grand Prix-helaften i NRK P1, lørdag 2. mars. I tillegg kommenterer jeg finalene på radioen.

På jobb setter jeg pris på kreativitet og gode kolleger, også trenger jeg minst én god latter hver dag. Og en sjef som vet hva det innebærer å være nettopp det. Har hatt svært mange som ikke aner hva de skal gjøre. Mangel på inspirasjon er ille, mangel på retning og grenser er verst.

Fritid

Jeg liker å gå tur og sette meg et sted og bare glane på folk. Lager historier om dem slik jeg tror de er, det bruker jeg i regiarbeidet mitt.

Prøver å ha vaskedag torsdag slik at helgen er fri. Fredagen er litt hellig, da får jeg alltid servert god mat og deilig vin. Og da er det få ting som slår å se på gamle Grand Prix-finaler! Når vi ikke koser oss hjemme, går vi ut og spiser, tar en drink eller fem og ler masse.

Mer som dette:

Peter Daatland

«Jeg forsøker å leve som om jeg hadde en tegnestift i madrassen, og blir inspirert hver gang jeg får med meg en desimal av kulturlivet i Oslo.»

Mia Sofie Landsem

«Jeg jobber hardt for å forebygge digitale overgrep. Det tar mye av min energi, i tillegg til at studier og jobb tar mye av dagen. Jeg er ofte sliten, men det er verdt det!»

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Margreth Olin

«Få ting gir så mye energi som å være ute å danse en natt.»

Frode Alnæs

«Jeg leser enten bok eller på nettbrett før jeg sovner. Hvis jeg går fjelltur eller en tur i løpet av dagen slukner jeg momentant.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Ole Martin Årst (Foto: NRK)

Ole Martin Årst

«Jeg trives når det er mye å gjøre, gjerne litt hektisk. Nå er vi alle medeiere i selskapet og det gjør helt klart noe med motivasjonen.»

Diverse

Rune Gjelberg

«Selv om det er hardt å få opp øynene noen ganger, kan jeg ikke tenke meg en bedre måte å våkne på enn en stemme som sier ‘Pappa?’.»

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.