(Foto: Anne Valeur)

Oda Faremo Lindholm

«I helgene sover jeg lenge, spiser lang frokost, trener, drikker kaffe eller øl med en venn og spiser middag med kjæresten min.»

Alder: 30 år
Yrke: Kommunikasjonsrådgiver i Norges Bank og forfatter

Søvn

Jeg legger meg ganske tidlig. Gjerne klokken ti, som oftest halv elleve. Jeg elsker å sove, er avhengig av en stabil søvnrutine og må sove rundt 7,5 time for å føle meg bra dagen etter. Jeg får en veldig taletrang idet jeg legger meg, noe som irriterer kjæresten min litt, tror jeg, men som også gjør at jeg sjelden sovner før elleve. Jeg er definitivt et B-menneske og forbanner alarmen når den ringer kl. 7:15. Da har min A-menneske-samboer for lengst dratt på jobb, mens jeg selv sliter med å karre meg ut av sengen før klokken blir halv åtte.
Jeg må som sagt snakke litt. Må få lettet brystet for dagens bekymringer og gleder. Vel så ofte gleder egentlig, men det må uansett ut. Litt som et barn som blir veldig skravlete i det det skal sove. Så sovner kjæresten min gjerne midt i et av mine resonnementer, og da stirrer jeg enten ut i mørket til det blir så kjedelig at jeg sovner, eller så leser jeg meg døsig på Kindlen min. Jeg våkner sjelden «godt» om morgenen, særlig ikke på vinteren. Men nå har jeg kjøpt sånn sollys-vekkerklokke og er veldig spent på om den kommer til å hjelpe noe.
Jeg har null tilløp til lakenskrekk og koser meg veldig med den lille pludrestunden når jeg legger meg. Det gjør at jeg stort sett kommer meg i seng tidlig nok. Om jeg sover for lite går jeg hele dagen etter og føler at jeg har sand i øynene. Og det er så ubehagelig, at det jobber jeg hardt for å slippe.

Mat

Jeg er et rutinemenneske. Spiser det samme til frokost nesten hver dag, og det er 4-korn ispedd litt sånn syndig granola. Det har jeg spist siden jeg var barn. Kjæresten min baker veldig godt brød, så om jeg er veldig lei en dag, spiser jeg brød med avokado. Også drikker jeg matcha-te. I helgene er det frokostfest, med eggerøre, stekt sopp, avokado og uendelige mengder kaffe. Men også dette er fast, og i så måte litt rutine, det og. Jeg elsker rutine. Jeg er vegetarianer og på jobben har de alltid et digg veggisalternativ i kantinen til lunsj. Eventuelt spiser jeg salat. Til middag går det stort sett i indisk, pasta eller forskjellige varianter av middagssalater. Og pizza! Pizza hver fredag. Rutine igjen.

Favorittmat? Dette er sikkert veldig lite originalt, men nummer 16 på Lille Saigon, med tofu i stedet for kylling. H.E.R.R.E.G.U.D., så digg. Spiser alltid det samme hver gang jeg er der, ellers blir jeg bare skuffet. Har sikkert spist den 100 ganger.

«Jeg må spise veldig regelmessig, ellers får jeg lavt blodsukker og blir sint, sånn som i Snickers-reklamene. Helst bør det ikke gå mer enn fire timer mellom hvert måltid.»

Jobb

Kontorjobben i Norges Bank starter rundt halv ni og varer stort sett til halv fem. Skrivejobben starter på kvelden. Jeg skriver alltid best på kvelden, helst etter trening. Eller i helgene. Skrivingen går jeg for så vidt rundt med i hodet hele tiden, så den sprer seg litt ut over.

Jeg er nok alltid litt på jobb, men det lever jeg godt med. Å svare på en mail eller to på kvelden gjør meg veldig lite, og å skrive er jo noe jeg gjør ved siden av dagjobb, så det må nesten bli sånn at jeg jobber en del på kvelder og helger og. Men så lenge jobben er drevet av personlig engasjement og ikke bare plikt, så føles den balansen veldig grei.

Fritid

Jeg liker meg veldig godt hjemme, men jeg blir samtidig fort rastløs.

Jeg liker veldig godt å trene. Litt irriterende svar, kanskje. Men løpe, svømme, yoga eller gå på ski. Helst en av delene hver dag. Ellers liker jeg godt å reise, spise på restaurant, skravle på bar, se på fotball (på bar) eller gå i teateret eller på konsert. Jeg tror aldri jeg kommer til å flytte ut av sentrum. Det er en stor glede å bare kunne rusle ut av døren og ha tilgang på alt det overnevnte. Så er ikke så mye hjemme, altså.

I helgene sover jeg lenge, spiser lang frokost, trener, drikker kaffe eller øl med en venn og spiser middag med kjæresten min. Møter venner ganske ofte. Enten løper vi i skogen, møtes etter jobb og spiser middag eller treffes ute i helgene. Oslo er verdens beste by som gir deg tilgang på alt det der.

Å bruke kroppen gjør meg skikkelig glad. Ellers mener jeg seriøst at det å henge med venner er en slags hobby, og at det selvsagt er kjempegøy.

Mer som dette: ,

Arne Berg

«Har balkong i 11. etasje og flight radar på mobilen. Kan sitte en varm sommerkveld og følge flyvninger til hele verden med et glass hvitvin i hånden. Ja, det er sjukt.»

Rikke Askersrud

«Når jobben er å utvikle TV-programmer er det jo også sånn at man er skrudd på hele døgnet. Alt inspirerer og den minste ting kan skape en idé.»

Jimmy Westerheim

«For meg gir det ikke mening å ‘koble av’. Jobben min er både jobb, passion og fritid, og jeg har familie, venner og mening på arbeidsplassen.»

Mia Sofie Landsem

«Jeg jobber hardt for å forebygge digitale overgrep. Det tar mye av min energi, i tillegg til at studier og jobb tar mye av dagen. Jeg er ofte sliten, men det er verdt det!»

Karl Seglem

«Eg slit med omgrepet “fri”. Fri frå kva? Eg ser ikkje på arbeid som noko negativt ein må ta fri frå.»

Anna Fiske

«Jeg har ofte to bøker på gang samtidig, så får den ene pause og marineres mens jeg jobber på den andre. Idéene kjører karusell oppe i hodet.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Markus Igeland

«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Diverse

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Mari Melilot

«Middag er ofte på barnas premisser. Før brukte vi timesvis på matlaging hver kveld, men nå bruker vi den tiden sammen med barna og spiser mat som de liker.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.