(Foto: Oddleiv Apneseth)

Karl Seglem

«Eg slit med omgrepet “fri”. Fri frå kva? Eg ser ikkje på arbeid som noko negativt ein må ta fri frå.»

Alder: 57 år
Yrke: Musikar, komponist, poet

Søvn

Eg legg meg vanlegvis rundt 23.30 og står opp klokka 07.00. Får ofte ein stor kopp kaffi med mjølk og sukker på senga av sambuar om morgonen. Og avis. Det er ein fin måte å vakna på.

Eg har aldri hatt søvnproblem! Men må ha minimum 7 timar, utan nok søvn blir eg ineffektiv og slapp om ettermiddagen.

Mat

Et lite til frukost. Av og til havregraut eller ei skive med kvitløkspaté. Enkel lunsj i form av eit smørbrød eller eventuelt niste, og alltid middag som eg som regel lagar frå botn av, til familien. Mat er hobby, og eg har eit stort repertoar som kokk.

«Vil slå eit slag for kje-kjøt når eg no har sjansen!»

Jobb

Dagen startar rundt 08.30, og eg held på til cirka 16:00. Tre gonger i veka har eg ei ny økt frå 19-22. Jobbar også eindel laurdager. No går det i øving, administrasjon av kommande turnear og konsertar, komponering, skriving, planlegging og møter.

Er stort sett “på”, men evnar å kobla av i periodar, for eksempel etter ein lang turné. Er heldig og priviligert som har ein såpass fri jobb der eg sjølv bestemmer alt!

Fritid

For meg er å slappa av å gjera noko anna. For eksempel laga mat eller vera ute i hagen, eller gå ein tur i marka. Eg slit med omgrepet “fri”. Fri frå kva? Eg ser ikkje på arbeid som noko negativt ein må ta fri frå.

Det er befriande å lesa ei bok, lytta til musikk, gå ein tur, springa 15 kilometer, gå på ski, laga mat – og alt dette er ein del av mitt arbeid, noko eg tek med meg inn i skapinga av musikk og poesi, inn i øvinga, inn i konsertane og turnéane.

I helgen ligg eg lenger i senga, et frukost med familie, kanskje vi tek ein tur for vekas innkjøp av matvarer. Dreg ofte ned i øvingsrom/studio og jobbar nokre timar. Møter ganske sjelden vener utanom jobben, men prøver å gå eindel på konsertar, både med kollegaer og andre.

Mer som dette:

Oda Vige Helle

«Ofte bruker jeg helgene på å gjøre det jeg ikke har fått gjort i uka. Jeg ser på Instagram at mange har gått tur, og tenker sånn er ikke jeg.»

Truls Valsgård

«Jeg har venner, men vi har alle blitt voksne. Folk har kjærester og barn som de må passe på. Da strekker ofte ikke tiden til for noen av oss.»

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Mathilde Tybring-Gjedde (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Mathilde Tybring-Gjedde

«Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være ‘produktiv’ på jobb når man sitter på Stortinget. Når jeg reiser rundt og besøker skoler og barnehager, så presterer jeg lite, men det er ofte veldig nyttig.»

Anders Husa

«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»

Marius Viken

«Møter jeg ekstreme ekstroverter må jeg ofte sove en time eller to rett etterpå. Begynner heldigvis å få mye sosial trening, så terskelen for andre begynner bli høy.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Diverse

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Mari Melilot

«Middag er ofte på barnas premisser. Før brukte vi timesvis på matlaging hver kveld, men nå bruker vi den tiden sammen med barna og spiser mat som de liker.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.