(Foto: Sturla Bakken)

Josef Tzegai Yohannes

«Jeg har litt vanskeligheter med å koble av. Med den jobben jeg har så må jeg alltid være tilgjengelig og noen ganger ta avgjørelser med kort tidsfrist.»

Alder: 38 år
Yrke: Tegneserieskaper/forfatter

Søvn

Jeg prøver å legge meg før midnatt, og prøver å stå opp rundt 07.30. Før jeg legger meg leser jeg litt i en bok, eller ser en dokumentar. Liker å få i meg litt kunnskap før jeg sovner.

Jeg får altfor lite søvn og sliter til tider med insomnia. Det er veldig utfordrende når man har en hektisk hverdag. Når jeg får for lite søvn blir jeg mer utålmodig og mindre energisk.

Mat

Jeg har begynt å spise sunt og er mer bevisst på hva jeg spiser. Til frokost så spiser jeg havregrøt med havremelk (null sukker). Lunsj er en boks med kikerter, to kokte egg og en neve nøtter. Middag er enten kylling, kjøtt eller fisk med søtpotet. Kveldsmat er enten noe frukt eller en lett salat. Så prøver jeg å drikke masse vann i løpet av dagen.

Jeg drikker hverken alkohol eller kaffe. Brus kun ved noen anledninger. Holder meg for det meste til vann og grønn te.

«Jeg liker tradisjonell eritreisk mat som injera.»

Jobb

Vanligvis jobber jeg mellom 12 og 14 timer på hverdager, og noen ganger i helgen også. Skal jeg ha en god og produktiv arbeidsdag må jeg få jobbe etter en plan, uten forstyrrelser. Være i stand til å oppfylle alt jeg har sagt jeg skal gjøre.

Akkurat nå er det mye å ta tak i: lansering av ny Urban Legend-drikke, foredrag, henvendelser fra utlandet. Det kan føre til noen veldig ustrukturerte dager, samtidig som det er veldig spennende. Jeg jobber også med en spesialutgave av The Urban Legend som handler om miljø/klima, samt en Malcolm X-dokumentar og diverse prosjekter i Norge og USA.

Jeg har litt vanskeligheter med å koble av. Med den jobben jeg har så må jeg alltid være tilgjengelig og noen ganger ta avgjørelser med kort tidsfrist.

Fritid

Jeg liker å prøve nye ting, ting som er morsomme og som man også kan lære av. Når jeg først har fri liker jeg å være ute. En typisk lørdag eller søndag er det likevel jobbing, haha.

Står noen ganger opp litt seinere enn vanlig, og besøker venner og familie hvis jeg kan. Prøver også å ta meg tid til å trene i helgene.

Er ikke så ofte med venner, men har jevnlig kontakt på telefon og via sosiale medier. Det hender vi drar ut og spiser, går turer eller drar på kino. Det er noe som skjer hele tiden når vi møtes.

Mer som dette:

Mina Helene Hadjian

«Det er sjelden at jeg får til veldig mye ved å ha hjemmekontor. Jeg må være rundt folk og bli inspirert, for at arbeidsdagen skal bli god.»

Peter Daatland

«Jeg forsøker å leve som om jeg hadde en tegnestift i madrassen, og blir inspirert hver gang jeg får med meg en desimal av kulturlivet i Oslo.»

Marte Øien

«I løpet av helgen lager jeg ferdig alle måltidene til lunsj, middag og mellommåltid for påfølgende uke. Putter det i matbokser og setter de klare i kjøleskapet.»

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Jarle Savio

Jarle Savio

«Jeg bor på en gård, og nå når det er vår må vi reparere gjerdene etter vinteren, gjøre klar grønnsaksåkeren, koke granskuddsirup, få ferdig drivhuset, flytte humleåkeren og alt annet som hører årstiden til.»

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Foto: Espen Sturlason

Ruth Høyland Jønsrud

«Jeg prøver å være flink til å ikke fylle dagene med møter tett i tett, men legge inn tid til løpende oppgaver og etterarbeid etter møter – og ikke minst til å være til stede for medarbeiderne mine.»

Eivor Øvrebø

«De må tåle å bli refset litt, det er godt ment for at de skal bli dyktige modeller.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.