«Som hobby har fotball fått en renessanse. Jeg var 10 år i ørkenen, men nå er jeg tilbake.»

Petter Wallace
«Lørdagene og søndagene mine gjør jeg alt for å beskytte.»
Fra 24. mai 2019 sluttet vi å publisere nye intervjuer på denne siden. Takk for følget!
«Som hobby har fotball fått en renessanse. Jeg var 10 år i ørkenen, men nå er jeg tilbake.»
Jeg legger meg som regel rundt kl. 23.00. Min samboer har da allerede glippet med øynene i minst 30-45 min, noe som gjør at hun som regel leder an og jeg følger etter. Jeg står så opp 06.40 for en løpetur før jobb, 3 ganger i uka. Jeg liker svært godt å få en løpetur før dagen begynner. Her vasker jeg hjernen og planlegger dagens «to do list». Og er det sol er det en enorm bonus som både hjelper på humør og psyke. De andre respektive dagene ligger jeg fort til kl. 08.00.
Ellers starter jeg alltid dagen med et glass vann med en halv sitron oppi. Og en kopp italiensk jålekaffe min samboer har lært meg å like. Denne rutinen er ganske avgjørende for en god start på dagen.
Jeg føler at 7-8 timer søvn er ganske perfekt. Men det er klart, de dagene jeg har fått opp til 9 timer er jeg et overmenneske. Kanskje jeg burde tatt hintet? Om jeg dunker inn 6 timer eller mindre går det både ut over humør så vel som produktivitet.
Selv om jeg ikke akkurat har en matplan har jeg et bevisst forhold, og forsøker å få i meg alt av næringsstoffer, vitaminer osv. Frokost er kun kaffe, mens lunsj som regel er en tunfisksalat eller knekkebrød. Ettersom jeg også er ganske ræva på kjøkkenet er det som regel min samboer som lager middagen og jeg som vasker opp. Jeg mener denne ordningen fungerer glimrende. Det er ikke helt sikkert hun er enig, men om jeg får ansvar kan jeg fort foreslå sushi.
Nå har jeg nesten sluttet å drikke alkohol, men før, når vi drakk utepils og fredagspils med jobben, var jeg 100 % avhengig av nøtter til ølen. Jeg ble han fyren som konstant bestilte peanøtter om og om igjen, til hver øl.
Jeg er som sagt ikke noe rå på kjøkkenet, men jeg er «master of kyllingsalat». Har naila den retten til gullmedalje. Kjedelig synes kanskje noen, men jeg kunne spist kyllingsalat daglig. Retten serveres best hjemme med en Munkholm eller et tynt glass rødvin.
Akkurat nå jobber vi med å ferdigstille konserthøsten 2019. Det er et enormt puslespill som skal falle korrekt på plass, men vi har god kontroll og noen elleville bookinger, gjenforeninger, nye up and coming talenter og tungvektere på programmet. Det blir som det alltid blir – helt kick-ass.
Arbeidsdagene varer stort sett fra kl. 09 og frem til kl. 17. Noen ganger lenger om vi har større produksjoner som trenger oppfølging, da kan det fort dra ut til over midnatt.
Før var jeg alltid på jobb. Virkelig! Nå har jeg lært meg å slappe litt mer av med det og klarer å koble av. Dog skal det sies at jeg driver to firmaer på si, er aksjonær i et bryggeri og inntil nylig også var en aktiv deleier i en festival. I tillegg til DJ-ing og foredrag. Så fritid er jo et relativt begrep.
En typisk dag i helga står jeg tidlig opp, og drar på skitur eller joggetur. Hjem til lunsj med samboer. Etter det en gåtur og et par ærender, og så hjem for å rekke Liverpool-kampen. Så hjelpe til med middagen (dekke på og rydde opp), dele en flaske tynn rødvin med eksperten (samboeren) og sovne på sofaen til en film.
Vi har også noen fine klikker vi henger med. Peter og Oda. Kristin og Presten. Erik, Simen, Axel, Mikke, Thomas osv. Det går mest i skitpreik, trening og fotball. Og konserter da, om en orker mer lyd etter kl. 17.00.
Som hobby har fotball fått en renessanse. Jeg var 10 år i ørkenen, men nå er jeg tilbake. I tillegg er landeveissykkel fryktelig moro, løping og ski det samme. Også har jeg pusset opp sikkert 5 sykler fra bunn av. Det er god terapi å ha en hobby.
«Lørdagene og søndagene mine gjør jeg alt for å beskytte.»
«Det er sjelden at jeg får til veldig mye ved å ha hjemmekontor. Jeg må være rundt folk og bli inspirert, for at arbeidsdagen skal bli god.»
«Jeg opplever at jeg har en viktig og svært meningsfull jobb og at veldig mange er avhengig av at jeg lykkes og gjør en god jobb. Det engasjementet er vanskelig å legge fra seg.»
«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»
«To søndager i året står jeg hele dagen og lager 50 liter bolognese og linsegryte som jeg fryser ned for sesongen.»
«Er dritdårlig til å finne på noe, men elsker å bli bedt. Så hvis ingen ringer, blir jeg hjemme og pusler.»
«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»
«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»
«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»
«Tidligere var jeg sjelden i seng før midnatt og hadde som mål å ligge lengst mulig om morgenen.»
«Det er lenge siden jeg følte jeg hadde typiske lørdager og søndager. Den eneste måten jeg merker at det er helg på er at det slutter å renne inn med e-poster.»
«Jeg prøver å være flink til å ikke fylle dagene med møter tett i tett, men legge inn tid til løpende oppgaver og etterarbeid etter møter – og ikke minst til å være til stede for medarbeiderne mine.»
Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.
Intervjuer.no
Kjetil Moen