(Foto: Marie Poppe)

Ingvar Ambjørnsen

«For å få sove drikker jeg. Normal søvn kjenner jeg ikke til.»

Alder: 62 år
Yrke: Forfatter

Søvn

Jeg legger meg ved tre, halv fire-tiden. Står opp rundt ett. For å få sove drikker jeg. Normal søvn kjenner jeg ikke til. Vanligvis får jeg nok søvn, jeg styrer jo dagene mine selv.

Mat

Jeg spiser aldri lunsj. Men frokost med speilegg og bacon når jeg står opp. Så middag klokken seks. Den lager jeg vanligvis selv, og det er stort sett enkle (og gammeldagse) retter.

«Jeg holder meg ikke med helger i det hele tatt. For en forfatter flyter arbeid og fritid sammen.»

Jobb

Jeg er alltid på jobb. En forfatter er jo i grunnen alltid på jobb. Men aktiv ved brettet er jeg stort sett mellom 18.00 og 23.00. For å ha en produktiv dag er jeg helt avhengig av å ha ro rundt meg. Ikke besøk. Ingen som maser. Nå skriver jeg på en ny roman, i tillegg til at jeg blogger jevnlig. Jeg jobber også som krim-anmelder i Dagbladet.

Fritid

Jeg holder meg ikke med helger i det hele tatt. For en forfatter flyter arbeid og fritid sammen. Jeg møter ikke ofte venner, men av og til, som regel over et glass eller en middag. Jeg kan ikke si at jeg har noen hobbyer av noe slag, men: Jeg er en habil amatørornitolog.

Mer som dette:

Sidsel Wold

«Ettersom periodene som korrespondent er på fire år vil jeg bruke tiden mest mulig effektivt, for å gjøre en best mulig jobb for NRK som gav meg muligheten til å rapportere herfra.»

Tonje Blomseth

«Hvis jeg skal koble av må jeg rett og slett ut av sivilisasjon, bort fra internett og telefondekning i flere uker.»

Mathilde Tybring-Gjedde (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Mathilde Tybring-Gjedde

«Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være ‘produktiv’ på jobb når man sitter på Stortinget. Når jeg reiser rundt og besøker skoler og barnehager, så presterer jeg lite, men det er ofte veldig nyttig.»

Fredrik Høyer

«Hvis man alltid er på jobb, jobber man ikke hardt nok, på en måte.»

Jørund Fluge Samuelsen

«Er på sett og vis en utrolig kjedelig fyr. Jeg er musiker og min kone er billedkunstner, så det hender folk blir skuffa over hvor streit vi lever fordi mange har en forestilling om hvordan enkelte yrkesgrupper lever og arbeider.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Diverse

Leikny Øgrim

«Jeg er med i Kvinnegruppa Ottar. Et motto kan være: Har du en kampsak som gjør deg forbanna, så trenger du ikke å kjede deg mer!»

Hugo Strand

«Jeg tror faktisk jeg kunne gitt bort alle feriedager hvis jeg bare fikk beholde helgefrokostene med familien.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.