(Foto: Tommy Ellingsen)

Guttorm Andreasen

«Vi flyttet til Stavanger for ikke så lenge siden, og det meste av jobben min er andre steder, så jeg er mye på reise.»

Alder: 52 år
Yrke: Programleder/foredragsholder/musiker/konferansier/journalist/kulturgartner

Søvn

Jeg legger meg som regel klokka 23, og vekkerklokka står på 05.45. Vi har 3 barn som bor hjemme, fra 7 til 12, og det tar en god stund og få alle opp og i gang og klare for dagen, med nysmurte matpakker og glade smil.

Jeg MÅ lese på senga, det har jeg gjort siden jeg kunne lese selv. Så jeg leser veldig mange bøker og er helt avhengig av det. Lesing får meg klar for natten.

Jeg sover dessverre dårlig, har gjort det siden jeg gikk i morgenturnus på tidlig 90-tall. Pleier ofte å våkne en gang mellom 3 og 3.30, da må jeg som regel stå opp. Da blir dagen etterpå veeeldig lang. Som å gå med en raggsokk rundt hodet.

Mat

Vi prøver å samle troppene til frokost. Jeg spiser et egg, litt ost, et eple. En skive med salami hvis jeg vil fylle magen. En kopp kaffe fra énkopps-presskannen min. Lunsjen er best når jeg er på kontorfellesskapet, vi er mange på jobb som spiser lenge sammen og skravler og drikker masse kaffe. Det er stort sett jeg som lager middagen hjemme, den bærer preg av at vi er 5 stykker som alle skal like den godt og spise den. Så jeg har en del retter som passer bra. Pappas Carbonara er visst aller best. Ellers går det i fiskeburgere, nudelsuppe, flat laks, kjøttkaker med potet og gulrot, sesongmat som pinnekjøtt. En skål med müsli og yoghurt om kvelden. Kaffe dagen lang. Te på vinterkvelder.

«Jeg liker et klart mål og en snarlig deadline. Et langt liv i direktesendt radio og TV har gjort meg aller best under press. Jeg er veldig ustrukturert hvis det er noe som ikke trenger å leveres før om 3 uker.»

Jobb

Som selvstendig næringsdrivende i kulturlivet er jeg egentlig alltid på jobb. Det er hundre prosjekter som pågår til enhver tid, i forskjellige faser av planlegging og gjennomføring. Jeg lager podkast, spiller konserter, holder foredrag, er konferansier for en stor konferanse for næringslivet, skriver en artikkel, lager en radioreportasje, har 14 kaffemøter og tenker på prosjekter som starter om 5 uker – alt samtidig. Vi flyttet til Stavanger for ikke så lenge siden, og det meste av jobben min er andre steder, så jeg er mye på reise. Sitter en del hjemme og jobber, har det ekstra godt når jeg kan være på kontorfellesskapet Elefant og jobbe på dataen.

Jeg skal lansere to helt nye podcaster i løpet av de neste ukene. En som jeg lager for Norsk Lydinstitutt, om en av verdens største private platesamlinger, og så er jeg endelig klar med mitt eget musikkprogram, Program 99. Det blir veldig spennende og morsomt! Jeg tenker ut nye musikkforedrag og prøver å booke jobber. Planlegger hvordan mitt nye studio og kontor skal se ut.

Jeg tror jeg er flink til å koble av og forhåpentligvis flink til å være Pappa i vår kaotiske barnehverdag. Det er jo fordelen med å jobbe for meg selv også, jeg kan plutselig ta «fri» en dag eller en kveld hvis det trengs. Eller bare spille gitar. Det skjer ganske ofte.

Fritid

Gøye ting skjer mest hjemme. Når alle barn er i seng og faktisk sover så er jo klokka som regel 21-21:30, da er det best å puste langt ut. Skulle veldig gjerne dratt ut, men det blir mest til at når jeg først drar ut, er det på egne jobber.

Det aller beste er å være ute. Helst gå på ski. Jeg elsker intenst å gå på ski, vinter, snø! Vi drar med ungene på tur så ofte vi klarer. Ingenting er som å komme seg ut på tur, skog, fjell, fiske, hytte, hva det nå enn måtte være.

En typisk helg er rolig frokost med ungene. Så ut på tur, en lokal topp eller skogsrunde. Eller endeløst med fotballcuper. Nå har vi nettopp flyttet inn i huset vårt etter å ha pusset opp i 7 måneder, så nå går de fleste helgeturene til IKEA.

Å treffe venner i hverdagen får jeg ikke til, det er det nesten ikke plass til. Men jeg er veldig flink til å dra på tur med gutta. Jeg har to gjenger, en fra gymnaset og en fra studietiden, vi har flere faste turer. En stor fisketur på fjellet, fotballtur til England, en konserttur, en lang skitur. De siste årene har kontorgjengen dratt på skihelg, det er fantastisk moro. Jeg gjør hva som helst for å komme meg på ski. Og på fete konserter.

Mer som dette: ,

Oda Vige Helle

«Ofte bruker jeg helgene på å gjøre det jeg ikke har fått gjort i uka. Jeg ser på Instagram at mange har gått tur, og tenker sånn er ikke jeg.»

Mia Sofie Landsem

«Jeg jobber hardt for å forebygge digitale overgrep. Det tar mye av min energi, i tillegg til at studier og jobb tar mye av dagen. Jeg er ofte sliten, men det er verdt det!»

Are Shaw Waage

«Jeg opplever at jeg har en viktig og svært meningsfull jobb og at veldig mange er avhengig av at jeg lykkes og gjør en god jobb. Det engasjementet er vanskelig å legge fra seg.»

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Pål Moddi Knutsen

«Selv etter å ha levd som musiker i tolv år, synes jeg det er vanskelig å kalle det for en jobb.»

Hanne Sigbjørnsen

«En typisk lørdag drikker jeg meg full med vennene mine, og en typisk søndag ligger jeg på sofaen og synes synd på meg selv.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Diverse

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.