(Foto: Lars Opstad / Kulturtanken)

Guro Kleveland

«Jobben i medielivet så langt er ganske lik jobben i kommunikasjonslivet på noen sentrale punkt: Du har alltid en sak å gjøre, og du har alltid en deadline. Og jeg elsker det.»

Alder: 46 år
Yrke: Ny redaktør og daglig leder av Ballade.no

Søvn

På hverdager legger jeg meg som regel mellom 01 og 02, og står opp klokka 7. Ofte noe før for å rekke alt som skal gjøres før jeg skal være på plass et sted klokka 9. I helgene legger jeg meg litt senere. Og står opp en del senere. Jeg er god til å sove – godt og lenge. Kvelden og natta er på den ene sida den tida da det skjer mye jeg elsker å være med på – konserter, teater, samtaler, henge ut med gode folk – og på den andre sida den delen av døgnet som er rolig, som gir meg tid og rom for inspirerende og kreative ting, og for å samle tankene og gjøremål for dagen etter. Jeg elsker å samle trådene for dagen og legge nøstet for dagen etter klart.

Mat

Jeg er veldig glad i godt brød, og tar en enkel skive til frokost – gjerne rista skive med godt smør og ripsgele på. Lunsj varierer etter tilgang på tid og mat; jeg liker godt en god lunsj med varm mat og/eller salat, ellers funker det greit med en croissant eller en enkel blings i farta. Jeg er glad i å lage mat, og lager gjerne noe langstekt kjøtt eller en god fiskerett, oftest med helt enkelt tilbehør – grønn salat, bakte tomater, paprika og squash, for eksempel. Eller en solid kjøtt- og grønnsakssuppe, eller en mean fårikål. Eller helt enkel tapas, med spansk pølse, manchego og parmesan, cornichons og skinker.

«Jeg er over gjennomsnittet glad i retter med smeltet ost, men det er jeg litt aleine om i husholdningen, så det er ikke så ofte jeg lager det. «Guro au gratin», som venner kaller meg.»

Jobb

Arbeidsdagen begynner rundt 08.30 med å sjekke e-poster og gjøre unna det som haster mest. Jeg har ofte flere møter i løpet av en dag, så det som krever mer skrivearbeid og konsentrert arbeid gjør jeg utover ettermiddagen. Jeg har som regel et opphold i noen timer på ettermiddagen og tidlig kveld for å delta på aktiviteter med datteren min, og jobber en periode på kvelden for å gjøre det jeg eventuelt ikke rakk i løpet av dagen.

Denne høsten har jeg jobbet spesielt mye med Balansekunst, en forening som jobber for likestilling og mangfold i kulturlivet, og som for første gang er foreslått midler på statsbudsjettet 2019. Det er stort. Og når vi snakker om store ting: Helt nylig startet jeg i jobben som redaktør og daglig leder av Ballade, Norges viktigste musikkavis!, som er enormt spennende, gøy og utfordrende. For hver dag skjønner jeg stadig mer av både systemer og musikkavisas hverdag, og det føles veldig godt. Jeg ser fram til å ha de praktiske, systematiske og tekniske tinga under huden, så jeg kan holde blikket festet på redaksjonell planlegging, utvikling og gjennomføring. Det er veldig mange år siden jeg sist byttet jobb, så det er en overgang i seg selv. Å gå fra statlig kommunikasjonslederjobb til lederjobb i en bitteliten redaksjon og forening er en annen overgang. Jobben i medielivet så langt er ganske lik jobben i kommunikasjonslivet på noen sentrale punkt: Du har alltid en sak å gjøre, og du har alltid en deadline. Og jeg elsker det.

Fritid

Noe av det beste jeg vet er å ha fri og være hjemme. Lese bøker, i alle fall en av de jeg har liggende i stabel. Bruke lang tid på å snakke og henge med datteren min. Spise middag på kafé med henne og samboeren. Være sammen med familie i Telemark eller Bergen. Det kommer stadig nye tilskudd til familien, senest i dag, mens jeg skriver dette, og det er så stort, så rørende, så vakkert. Jeg har grått flere ganger i dag, mens det lille, nye mennesket var på vei ut i verden. Jeg har stor familie, og liker veldig, veldig godt å være med dem. Ellers elsker jeg å være med vennene mine, enten ute eller hjemme – med gode samtaler om stort og smått i livet. Familie, venner, hjemme eller ute – vi skal kose vårs!

Mer som dette: ,

Tine Eide

«Jeg liker så godt å drømme, og jeg liker så godt å leve, så jeg gleder meg til begge deler.»

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Marta Breen

«Jeg leser stort sett tegneserier på senga. Enten en god tegneserieroman eller blader som Pondus.»

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Eline Lund Fjæren

«Setter alltid mobilen i flymodus mens jeg skriver. Ellers krydrer jeg med siggepauser, lett svømming og kaffedates.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Diverse

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Lise Vermelid Kristoffersen (Foto: Ingeborg Løvlie)

Lise Vermelid Kristoffersen

«Pengesnakk er den hobbyen min som tar desidert mest tid om dagen, men også den som gir mest tilbake. Jeg digger å vise den positive siden av det å spare penger.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.