(Foto: Anne Valeur)

Fredrik Høyer

«Hvis man alltid er på jobb, jobber man ikke hardt nok, på en måte.»

Alder: 30 år
Yrke: Poet

Søvn

Legger meg før tolv om kvelden, og står opp cirka 07 hver morgen. Jeg har ingen rutine for god søvn, og prøver bare å akseptere hvor trøtt jeg er. Uten nok søvn blir jeg veldig trøtt. Men jeg tror jeg er innafor.

Mat

Jeg spiser vegansk hele dagen, alle måltider. Jeg liker nesten alt, men har i det siste laget noen vegankarbonader som er ganske så bra. Etter trening orker jeg ikke å spise. Har ingen matlyst. Også har jeg en greie med at jeg MÅ se på TV når jeg spiser alene.

Jobb

Arbeidsdagen starter etter frokost og varer helt til jeg legger meg. Jobber stort sett hele dagen og har gjort det i ganske mange år nå. Oppsiden er at jeg jobber med ulike ting og med ulik grad av fordypelse. Nå om dagen er jeg mest i studio, på NOTAM. Vi mikser et hørespill jeg har skrevet, sammen med regissøren. Også er jeg i studio og spiller inn den nye plata mi med DJ Bendik Baksaas, som blir et dobbeltalbum. Jeg er alltid på jobb. Prøver så godt det går å koble av ordentlig når jeg først kobler av. Det tror jeg på. Hvis man alltid er på jobb, jobber man ikke hardt nok, på en måte.

Fritid

Jeg foretrekker å slappe av hjemme, for jeg er så mye ute ellers. Og da blir det mest rolig, bøker og filmer på sofaen, liksom. Eller gå en tur med kjæresten. Drikke noe varmt. Slow-lyfe.

Mer som dette:

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Wasim Zahid

«Det beste jeg vet er å ligge på sofaen og se på TV-serier sammen med kona.»

Jimmy Westerheim

«For meg gir det ikke mening å ‘koble av’. Jobben min er både jobb, passion og fritid, og jeg har familie, venner og mening på arbeidsplassen.»

Grethe Fatima Syéd

«Jeg er nok en stuegris, og blir veldig glad når noen drar meg ut, enten det er for å gå tur, ut og spise, dra på en konsert eller et arrangement av et eller annet slag. Da stiller jeg gjerne. Men dørstokkmilen er lang.»

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Diverse

Hugo Strand

«Jeg tror faktisk jeg kunne gitt bort alle feriedager hvis jeg bare fikk beholde helgefrokostene med familien.»

Lise Vermelid Kristoffersen (Foto: Ingeborg Løvlie)

Lise Vermelid Kristoffersen

«Pengesnakk er den hobbyen min som tar desidert mest tid om dagen, men også den som gir mest tilbake. Jeg digger å vise den positive siden av det å spare penger.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.