(Foto: andershusa.com)

Christopher Nielsen

«En produktiv dag betyr minst mulig omgang med andre mennesker både på nett/telefon og i møter. Jeg er alltid på jobb, det er da jeg kobler av.»

Alder: 55 år
Yrke: Konseptualist

Søvn

Legger meg mellom 22:30 og 01:00. Står opp en gang mellom 06:00 og 09:30. Jeg røyker et par feite før jeg legger meg, og tar sentralstimulerende om morran for å våkne. Jeg får alltid nok søvn, hvis ikke, mot formodning, tar jeg meg en blund eller to på dagtid.

Mat

To skiver brød til frokost, stort sett brød med pålegg til lunsj. En gang i blant sandwich eller varm lunsj fra kafé eller lignende, og hjemmelaget middag hver dag med cuisine fra hele verden. Maten jeg spiser er av meget høy kvalitet, jeg spiser veldig sjeldent ferdigmat, gatekjøkkenmat eller take away.

Jobb

Arbeidsdagen varer egentlig alle mine våkne timer bortsett fra når jeg sover og spiser, og eventuelt er sosial. Hvis jeg ikke konkret sitter og tegner, maler eller skriver, så tenker jeg på hva jeg skal tegne, male eller skrive. Egentlig jobber jeg når jeg sover også, da «drømmer» jeg fram nye ideer. En produktiv dag betyr minst mulig omgang med andre mennesker både på nett/telefon og møter. Jeg er alltid på jobb, det er da jeg kobler av.

Fritid

Jeg foretrekker å slappe av hjemme, da er jeg på jobb, egentlig. Jeg liker å jobbe når jeg har fri, også i helgene. Jeg arbeider hver dag, sju dager i uka.

Venner møter jeg vel i snitt en gang i uka, og da ruser vi oss sammen. Også liker jeg å se gamle filmer på Cinemateket. Men det er litt jobb det og, for da blir jeg ofte inspirert.

Mer som dette:

Eline Lund Fjæren

«Setter alltid mobilen i flymodus mens jeg skriver. Ellers krydrer jeg med siggepauser, lett svømming og kaffedates.»

Peter Bubresko

«Jeg står opp 4:45. Er på jobb klokken 5:15. Så følger manusmøter og sminke før sendingen starter 6:55. »

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

André Chocron

«Jeg har nesten ingen venner! Skjønner faktisk ikke hvor de ble av. Det siste jeg husker er at jeg fikk tre barn, så fylte jeg 30 og hadde nesten ingen å invitere.»

Jørund Fluge Samuelsen

«Er på sett og vis en utrolig kjedelig fyr. Jeg er musiker og min kone er billedkunstner, så det hender folk blir skuffa over hvor streit vi lever fordi mange har en forestilling om hvordan enkelte yrkesgrupper lever og arbeider.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Eivor Øvrebø

«De må tåle å bli refset litt, det er godt ment for at de skal bli dyktige modeller.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.