Christer Aannestad

Christer T. Aannestad

«Med mindre samboeren min er hjemme på ettermiddagen blir det ofte Fjordland eller pølse i lompe til middag. Pinlig!»

Alder: 34 år
Yrke: Sangpedagog, vokalist og foredragsholder

Søvn

Når jeg legger meg? Så seint som mulig vil jeg si. Jeg er som hamsteret og simpelthen elsker natten. Det er så mange kreative ideer som kommer til meg på den tiden av døgnet. Men det siste året har jeg jobbet litt for mye og gjerne «svimt av» på sofaen før midnatt – selv midt i den mest actionfylte scenen i en eller annen Netflix-serie. Og så står jeg jeg gjerne opp rundt halv ni på morrakvisten – med mindre jeg har en avtale som starter veldig tidlig. Hadde jeg ikke brukt vekkerklokka på mobilen hadde jeg antakelig stått opp seinere.

For tiden har jeg ingen rutiner for å sovne eller våkne godt om morgenen, men om jeg skulle re-innført en rutine tror jeg det ville ha vært meditasjon. Det roer sinnet og gir en mye dypere søvn. Og så er det helt fantastisk å våkne opp uten at tankene bombarderer deg med «skulle, burde, må»-tanker i det øyelokkene går opp.

Jeg får vel nok søvn, men jeg er usikker på om den bestandig er like dyp. Hvis jeg ikke føler meg helt uthvilt blir jeg gjerne veldig sur, gretten og distré. Jeg har for eksempel tatt med meg fjernkontrollen til TV-en istedenfor mobilen på vei til jobb. Jeg oppdaget det før jeg nådde bussholdeplassen heldigvis. Du verden for en utfordring det er å skrive SMS med fjernkontrollen!

Mat

Frokosten hopper jeg som regel over, men jeg rekker akkurat en kaffekopp før jeg løper til bussen. Ideelt sett skulle jeg hatt kaffe intravenøst så tidlig på dagen. Bare for å våkne skikkelig mener jeg. Jeg synes jeg ser det, meg selv med en sånn drypp-pose hengende på et stativ mens jeg løper til bussen og får kaffe rett i åra. Lunsjen består som regel av en banan og yoghurt, eller suppe på boks med en brødskalk til. Jeg stikker alltid innom en matbutikk på vei til jobb slik at lunsjen er i boks. Med mindre samboeren min er hjemme på ettermiddagen blir det ofte Fjordland eller pølse i lompe til middag. Pinlig!

Jeg synes alle bør oppleve Michelin-restauranten Geranium i København en gang. Når man får servert 22-retters middag med like mange kokker og servitører som det satt folk rundt bordet blir jeg imponert. Smaksløkene mine formelig eksploderte i lykkerus. Og måten vi ble servert på var nærmest for en koreografert dans å regne. Man må nesten ta opp lån for å spise der, men det er så innmari verdt det – i hvert fall én gang i livet.

«Jeg har blitt flinkere til å koble av når jeg faktisk har fri slik at jeg kan finne på noe hyggelig med samboeren min og bikkja.»

Jobb

Akkurat nå er det mye spennende som opptar arbeidstiden min. Blant annet er jeg i ferd med å avslutte et spennende barnehageprosjekt som heter «Mer musikk, bedre språk» der jeg har hatt sangopplæring med barnehageansatte de siste to årene. Og så jobber jeg både som musikalsk ansvarlig og skuespiller for Musikalfabrikkens oppsetting av «Annie» som skal spilles i Olavshallen til høsten. I tillegg jobber jeg som sangpedagog i en kulturskole, og så skal jeg starte i ny jobb som produsent og koordinator for Musikalfabrikken etter sommerferien. Musikalfabrikken er en frivillig organisasjon som tilbyr musikkteateropplæring for barn og unge i Trøndelag. Ja, og så underviser jeg privatelever i sang og holder korseminar sånn innimellom bortimellom.

Når man kombinerer deltidsjobb med frilansarbeid er man stort sett på jobb fra man våkner om morran til øyelokka klasker igjen seint på kvelden en gang. Nesten, i hvert fall. Det er klart jeg unner meg litt fritid innimellom. I skrivende stund har jeg f.eks. min første frihelg siden slutten av mars, hvis en ser bort ifra påskeferien.

Balansen mellom jobb og fritid er med andre ord helt skakkjørt. Men det er så utrolig gøy at det er verdt det. Jeg har blitt flinkere til å koble av når jeg faktisk har fri slik at jeg kan finne på noe hyggelig med samboeren min og bikkja.

Fritid

Når jeg har fri liker jeg å se på film og gå på teater, og så er jeg veldig fan av å spise på restauranter. Og er jeg i Oslo-området er det obligatorisk for meg å ta med noen venner til The Well for å nyte en dag med spa-aktiviteter.

En typisk lørdag eller søndag består av jobb (!), eller så ligger jeg som et slakt på sofaen. Kanskje er jeg på shopping eller ute og spiser på en eller annen restaurant.

Jeg vil gjerne møte vennene mine oftere, men akkurat nå er det litt for få timer i døgnet til det. Når det er sagt så møter jeg veldig mange av vennene mine gjennom jobb. Når vi først finner tid til å treffes tar vi gjerne en kaffe på en koselig kafé i byen. Men favorittaktiviteten sammen med gode venner er definitivt ost- og vinkveld. Og så har jeg et vennepar i Oslo som jeg finner på alt mulig sammen med, alt fra ferier til konserter og spaturer.

Jobben min er også hobbyen min så jeg vil heller si at jeg har det skikkelig gøy på jobb! Utover det har jeg ingen konkrete hobbyer. Men jeg har det skikkelig gøy sammen med gode venner, samboeren og bikkja selvsagt. Forresten: Å spille «Politisk ukorrekt» og «Kokelimonke» overgår det meste når jeg tenker meg om. Hvis en god latter forlenger livet blir jeg minst 150 år!

Mer som dette: ,

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Kjetil Østli

«Det gøyeste er vel de to første timene når man endelig har kommet seg ut og truffet venner. De er magiske. Så blir jeg sliten og vil helst litt tidlig hjem.»

Are Shaw Waage

«Jeg opplever at jeg har en viktig og svært meningsfull jobb og at veldig mange er avhengig av at jeg lykkes og gjør en god jobb. Det engasjementet er vanskelig å legge fra seg.»

Hanna Hagen Bjørgaas

«Prosjektet mitt akkurat nå er skikkelig spennende. Det er skremmende å innrømme, men jeg vil heller lese om kråkespråk og messinglav enn å dra på fest.»

Aon Raza Naqvi

«Jeg elsker gaming. Altså, hvis et maleri, en film eller en låt er kunst, hva er ikke gaming da?»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Markus Igeland

«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Diverse

Adrian Søbyskogen

«For at jeg skal være produktiv må jeg ha fullstendig oversikt over kalenderen min. Det kommer så mye ad-hoc innimellom slaga, så jeg titter på kalenderen min hver eneste halvtime.»

Leikny Øgrim

«Jeg er med i Kvinnegruppa Ottar. Et motto kan være: Har du en kampsak som gjør deg forbanna, så trenger du ikke å kjede deg mer!»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.