Christer Aannestad

Christer T. Aannestad

«Med mindre samboeren min er hjemme på ettermiddagen blir det ofte Fjordland eller pølse i lompe til middag. Pinlig!»

Alder: 34 år
Yrke: Sangpedagog, vokalist og foredragsholder

Søvn

Når jeg legger meg? Så seint som mulig vil jeg si. Jeg er som hamsteret og simpelthen elsker natten. Det er så mange kreative ideer som kommer til meg på den tiden av døgnet. Men det siste året har jeg jobbet litt for mye og gjerne «svimt av» på sofaen før midnatt – selv midt i den mest actionfylte scenen i en eller annen Netflix-serie. Og så står jeg jeg gjerne opp rundt halv ni på morrakvisten – med mindre jeg har en avtale som starter veldig tidlig. Hadde jeg ikke brukt vekkerklokka på mobilen hadde jeg antakelig stått opp seinere.

For tiden har jeg ingen rutiner for å sovne eller våkne godt om morgenen, men om jeg skulle re-innført en rutine tror jeg det ville ha vært meditasjon. Det roer sinnet og gir en mye dypere søvn. Og så er det helt fantastisk å våkne opp uten at tankene bombarderer deg med «skulle, burde, må»-tanker i det øyelokkene går opp.

Jeg får vel nok søvn, men jeg er usikker på om den bestandig er like dyp. Hvis jeg ikke føler meg helt uthvilt blir jeg gjerne veldig sur, gretten og distré. Jeg har for eksempel tatt med meg fjernkontrollen til TV-en istedenfor mobilen på vei til jobb. Jeg oppdaget det før jeg nådde bussholdeplassen heldigvis. Du verden for en utfordring det er å skrive SMS med fjernkontrollen!

Mat

Frokosten hopper jeg som regel over, men jeg rekker akkurat en kaffekopp før jeg løper til bussen. Ideelt sett skulle jeg hatt kaffe intravenøst så tidlig på dagen. Bare for å våkne skikkelig mener jeg. Jeg synes jeg ser det, meg selv med en sånn drypp-pose hengende på et stativ mens jeg løper til bussen og får kaffe rett i åra. Lunsjen består som regel av en banan og yoghurt, eller suppe på boks med en brødskalk til. Jeg stikker alltid innom en matbutikk på vei til jobb slik at lunsjen er i boks. Med mindre samboeren min er hjemme på ettermiddagen blir det ofte Fjordland eller pølse i lompe til middag. Pinlig!

Jeg synes alle bør oppleve Michelin-restauranten Geranium i København en gang. Når man får servert 22-retters middag med like mange kokker og servitører som det satt folk rundt bordet blir jeg imponert. Smaksløkene mine formelig eksploderte i lykkerus. Og måten vi ble servert på var nærmest for en koreografert dans å regne. Man må nesten ta opp lån for å spise der, men det er så innmari verdt det – i hvert fall én gang i livet.

«Jeg har blitt flinkere til å koble av når jeg faktisk har fri slik at jeg kan finne på noe hyggelig med samboeren min og bikkja.»

Jobb

Akkurat nå er det mye spennende som opptar arbeidstiden min. Blant annet er jeg i ferd med å avslutte et spennende barnehageprosjekt som heter «Mer musikk, bedre språk» der jeg har hatt sangopplæring med barnehageansatte de siste to årene. Og så jobber jeg både som musikalsk ansvarlig og skuespiller for Musikalfabrikkens oppsetting av «Annie» som skal spilles i Olavshallen til høsten. I tillegg jobber jeg som sangpedagog i en kulturskole, og så skal jeg starte i ny jobb som produsent og koordinator for Musikalfabrikken etter sommerferien. Musikalfabrikken er en frivillig organisasjon som tilbyr musikkteateropplæring for barn og unge i Trøndelag. Ja, og så underviser jeg privatelever i sang og holder korseminar sånn innimellom bortimellom.

Når man kombinerer deltidsjobb med frilansarbeid er man stort sett på jobb fra man våkner om morran til øyelokka klasker igjen seint på kvelden en gang. Nesten, i hvert fall. Det er klart jeg unner meg litt fritid innimellom. I skrivende stund har jeg f.eks. min første frihelg siden slutten av mars, hvis en ser bort ifra påskeferien.

Balansen mellom jobb og fritid er med andre ord helt skakkjørt. Men det er så utrolig gøy at det er verdt det. Jeg har blitt flinkere til å koble av når jeg faktisk har fri slik at jeg kan finne på noe hyggelig med samboeren min og bikkja.

Fritid

Når jeg har fri liker jeg å se på film og gå på teater, og så er jeg veldig fan av å spise på restauranter. Og er jeg i Oslo-området er det obligatorisk for meg å ta med noen venner til The Well for å nyte en dag med spa-aktiviteter.

En typisk lørdag eller søndag består av jobb (!), eller så ligger jeg som et slakt på sofaen. Kanskje er jeg på shopping eller ute og spiser på en eller annen restaurant.

Jeg vil gjerne møte vennene mine oftere, men akkurat nå er det litt for få timer i døgnet til det. Når det er sagt så møter jeg veldig mange av vennene mine gjennom jobb. Når vi først finner tid til å treffes tar vi gjerne en kaffe på en koselig kafé i byen. Men favorittaktiviteten sammen med gode venner er definitivt ost- og vinkveld. Og så har jeg et vennepar i Oslo som jeg finner på alt mulig sammen med, alt fra ferier til konserter og spaturer.

Jobben min er også hobbyen min så jeg vil heller si at jeg har det skikkelig gøy på jobb! Utover det har jeg ingen konkrete hobbyer. Men jeg har det skikkelig gøy sammen med gode venner, samboeren og bikkja selvsagt. Forresten: Å spille «Politisk ukorrekt» og «Kokelimonke» overgår det meste når jeg tenker meg om. Hvis en god latter forlenger livet blir jeg minst 150 år!

Mer som dette: ,

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Wasim Zahid

«Det beste jeg vet er å ligge på sofaen og se på TV-serier sammen med kona.»

Leïla Rezzouk Rossow

«For tiden prøver jeg å skrive ned noen ord eller tanker som jeg kommer på når jeg står opp – før jeg har tittet på mobilen.»

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Frode Alnæs

«Jeg leser enten bok eller på nettbrett før jeg sovner. Hvis jeg går fjelltur eller en tur i løpet av dagen slukner jeg momentant.»

Ingrid Røynesdal

«En evig ambisjon er å stadig gjøre en bedre jobb, og jeg er komfortabel med å være litt misfornøyd med egen innsats.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Hilde Paula Heger Voldner

«Mitt favorittsted er Bohuslän sør i Sverige, der er det klatring i verdensklasse og dessuten kan man bade og spise jordbær og drikke billig øl.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Diverse

Rune Gjelberg

«Selv om det er hardt å få opp øynene noen ganger, kan jeg ikke tenke meg en bedre måte å våkne på enn en stemme som sier ‘Pappa?’.»

Hanne Sætre Thunestvedt

«Jeg får sånne raptuser, så for et par måneder siden begynte jeg å male. Da går jeg gjerne all in og handler alt utstyr jeg trenger, men det varer dessverre ikke så lenge.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.