(Foto: akam1k3)

Aon Raza Naqvi

«Jeg elsker gaming. Altså, hvis et maleri, en film eller en låt er kunst, hva er ikke gaming da?»

Alder: 29 år
Yrke: Tekstforfatter

Søvn

Legger meg 02.00-ish. Da må jeg slå av Playstation. Det klarer jeg 8 av 10 ganger. Står opp 09.00-ish. Målet er syv timer søvn. «Ish», fordi jeg er frilans og styrer dagen min litt selv. Derfor liker jeg ikke møter 09.00, men det hender typ én gang i uka. Om det er helg, og la oss si at jeg har et LAN, eller det er UFC på, eller jeg er ute, kan det fort bli 04.00 og senere.

Jeg sier ofte til meg selv at «jeg skal bare se på noe». Så jeg gjør alltid det før jeg sovner. Youtube, Netflix, HBO, NRK TV, Twitch, etc. For å våkne har jeg en fin rutine der jeg våkner opp til en alarm. Det er et triks jeg lærte i militæret. Du tar mobilen din, går inn på «klokke» og setter det opp på «alarm». Det er magisk. Du føler at du står opp i en krigssone. Og er ikke livet bare en lang krig mot A-mennesker som prøver å ødelegge livet ditt på grunn av sin egen utålmodighet?

Som regel får jeg ikke nok søvn (les: poser under øynene). Det store spørsmålet er, hvordan blir jeg om jeg faktisk får nok søvn? Vel, jeg prøver å knekke den koden om dagen. Jeg fikk sovepiller av en venninne her om dagen, for jeg tenkte at A- og B-menneske-greia bare er tullete. Alt er rytme. Hun sa «ta tre», for hun veier bare 59kg og tar tre. Så jeg på 90 kilo burde klare det. Jeg tok sovepillene rundt 23.00, og det er crazy tidlig for meg. Jeg tenkte “jeg har ikke noen møter før 12.30 imorgen, goodtimes. La oss sove ut”. Jeg endte opp med å sove i 13 TIMER uavbrutt, og forsinka meg 15 minutter til dette møtet. Jeg følte meg rar av å ha sovet så lenge, men jeg var uthvilt, tror jeg. Faktisk så uthvilt at jeg sovna 03.30 den dagen, og havna tilbake på null igjen. Dagen var ganske lik, og jeg drakk like mye kaffe.

Mat

Åh. Jeg har sykt lyst til å si at jeg spiser første måltid rundt 12. Men det er jo ikke noe bra det heller? Beste utgaven av meg spiser noe rundt 12. Men noen ganger er det sånn 15.00. Åh, det er skada. Jeg spiser liksom 12-14 en gang. Så 19-21.00 en gang. Jeg har stoppet å snacke etter det. Er det her en intervention?!

«Tøyen burger 4 life. Stor kebabtallerken, jalapeños og kinakål, ekstra sterk, takk. Jeg unner meg det hver søndag. Liker også paratha og chana masala, daal eller bare omelett til frokost når jeg drar hjem til mamma. Drikker melk til pakistansk mat.»

Jobb

Kl. 10.00 må jeg være i gang. Siden jeg er frilans blir arbeidstiden varierende, men målet hver dag er å ha seks timer kontortid utenom møter og andre hverdagslige forpliktelser. Jeg har et excel-ark med gjøremål og deadlines som definerer hvor lenge jeg må jobbe. Hver dag er det viktig at jeg får inn seks konsentrerte og uavbrutte timer, uansett om jeg har mye eller lite å gjøre. Det er for å holde pennen varm. Noen dager, som nå hvor jeg gjør ferdig min første bok, blir dagene mye lengre.

For tiden jobber jeg med min debut som redaktør og forfatter, av en antologi som heter «Third Culture Kids – Å vokse opp mellom kulturer». Boken handler om å vokse opp mellom kulturer. Jeg har samlet 30 mennesker som deler sine historier, bekjennelser, kunstuttrykk og kloke ord som til sammen skaper et portrett av et flerkulturelt Norge vi vanligvis ikke ser. Prosjektet er initiert og ledet av meg fra idé til produkt ute i butikkene fra første uka i mai.

Jeg gjør også poesi og kunst som selges på aonraza.shop, og presenterer tekst, tidligere prosjekter, fremtidige prosjekter eller idéer der jeg kan. Leser f. eks poesi hos Henie Onstad 21. mars og på Rommen Scene 5. april, mens jeg forteller om min nyeste bok på et Tedx-event i regi av UiO 27. april. Kom og se.

Fritid

Jeg elsker gaming. Altså, hvis et maleri, en film eller en låt er kunst, hva er ikke gaming da? Ok, så Mona Lisa er verdens beste piece for deg, men hva med Assassins Creed Odyssey som har gjenskapt gamle Hellas for deg å leke spartansk kriger i? Eller Witcher 3. Ingen film eller serie har gjenskapt en bokserie som Witcher 3. Utenom kanskje Game of Thrones, som er insanely bra, men kan du løpe rundt i King’s Landing og være en karakter i den verdenen der historien forandrer seg basert på valgene dine? Nei. Gaming er best.

Ellers er det gøy å møte venner da, selv om jeg ikke ser dem så ofte som jeg vil. Jeg setter mest pris på vorspielene, gaming-kveldene, middagene og samtalene. Du vet den delen før man drar ut. Er blitt mindre fan av å bli sølt øl på, dulta borti én gang i minuttet og bli skreket i øret på utesteder. Og nei, det er ikke fordi at jeg er gammel. Det er fordi at jeg er lei, faen. Det må være noe annet til livet enn den byturen som fyller opp Instagram med glansøyeblikk som lyver (det er aldri like gøy som det ser ut).

I tillegg til gaming og venner og det, elsker jeg kampsport. Jeg går på Muay Thai tre ganger i uka på Frontline og beundrer kunsten av kamp. Derav min kjærlighet for UFC – jeg ser på hvert event og følger sporten slavisk. Jeg nevner nå alt annet enn skriving, for det er jo jobben min. Men det er skriving og idéutvikling jeg ikke kunne levd uten. Det er det jeg elsker mest, utenom de jeg betrakter som familie.

Mer som dette:

Kjersti Wøien Håland

«Eg likar best å skrive og sidan skriving er jobben min så veit eg ikkje alltid kva eg skal ta meg til når eg har fri.»

Sigve Indregard

«I teorien, i måten jeg ser på meg selv, er jeg en som liker å dra ut og finne på noe. Empirien tilsier at jeg foretrekker å slappe av hjemme.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Josef Tzegai Yohannes

«Jeg har litt vanskeligheter med å koble av. Med den jobben jeg har så må jeg alltid være tilgjengelig og noen ganger ta avgjørelser med kort tidsfrist.»

Karl Seglem

«Eg slit med omgrepet “fri”. Fri frå kva? Eg ser ikkje på arbeid som noko negativt ein må ta fri frå.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Hugo Strand

«Jeg tror faktisk jeg kunne gitt bort alle feriedager hvis jeg bare fikk beholde helgefrokostene med familien.»

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.