Anja Nylund Hagen

«Hvis jeg er litt bakpå får jeg noia. Og da blir jeg max produktiv.»

Alder: 38 år
Yrke: Postdoktor, Institutt for musikkvitenskap (UiO)

Søvn

På hverdagene legger jeg meg mellom kl 22 og midnatt. Når jeg sovner er et annet spørsmål. Sovner ofte når jeg legger barna i 19-20-tida. I neste runde sovner jeg på sofaen, sånn ca når det er 25 minutter igjen av serien jeg ser på sammen med mannen. I perioder hvor jeg ikke har fått sove, midt på natta, hører jeg på podcast som jeg slumrer til. Sovner til slutt da. Jeg står opp når barna våkner. Jeg får vel litt for lite søvn antagelig, men det går i perioder. Jeg kan bli spinnvill når jeg er for sliten, altså bli hyper som en overtrøtt unge. Så blir jeg bekymret for alle verdensproblemene, og så akutt trøtt igjen.

Mat

Jeg må ha frokost. Da spiser jeg brødskiver, knekkebrød eller kornblandinger. Må ha frokost. Og kaffe. Og gjerne også te. Jeg blir sulten jevnlig og fungerer dårlig uten mat, så spiser regelmessig gjennom dagen. Jeg har ofte nødproviant og mellommåltider i bakhånd.

Jeg synes salat til lunsj er digg. Kantiner med gode salatbarer er topp! Også er jeg veldig heldig med en matkyndig mann som også funker bra til hverdagsmiddager. Han planlegger og gjennomfører, ikke hver dag, men veldig ofte. Det er luksus. Jeg er veldig tørst, og har litt angst for å ikke ha vannflaske tilgjengelig. Jeg drikker også kaffe, svart eller med melk, og er glad i god te uten koffein. Drikker ganske mye i løpet av en dag, egentlig. Pepsi Max og Cola light er også godt, ofte i 14-tida hvis jeg skal slå meg løs. Da er jeg ofte trøtt og lei av kaffe. Også elsker jeg ferskpresset appelsinjuice i helgene.

«Jeg elsker å smelte ost i munnen med te. Jeg elsker gode pastaretter. Spaghetti vongole, cacio e pepe eller bucatini amatriciana er favoritter!»

Jobb

Arbeidsdagen starter oftest ca kl 9 og varer til ca 15.30. Jeg er ansatt i en såkalt særskilt uavhengig stilling. Det betyr at det sjelden er noen som venter på meg. Jeg definerer både arbeidsoppgaver og arbeidstid selv. Det betyr også at jeg jobber i rykk og napp, i perioder veldig mye, fra tidlig til sent, og i andre perioder egentlig ganske lite. I hvert fall lite produktivt. Men jeg prøver å holde meg til noen faste rammer.

Det er litt ille å si det, men ofte må jeg ha litt for kort tid til en deadline. Hvis jeg er litt bakpå får jeg noia. Da blir jeg max produktiv. Det er effektivt, men også ubehagelig og risikofylt. Ellers trenger jeg helst en god natt og en god frokost. Da kan jeg få gjort mye foran laptopen. Nesten fra hvor som helst.

Nå lager jeg en survey til musikkbransjen om arbeidet med norsk musikk i det globale markedet, og forbereder to konferansepresentasjoner. Fordelen med fleksibel jobb er at jeg kan styre alt selv, men det er også en ulempe. Det er veldig lett å alltid ha litt arbeid med seg. Alltid tenke at jeg kan gjøre litt på sengekanten eller i helgene eller på ferie. Det er ikke sunt i lengden, så jeg prøver å lage tydelige rammer for fri og jobb.

Fritid

Jeg lengter ofte ut for å møte folk, høre musikk, spise og drikke, løpe og danse. Men jeg trives veldig godt hjemme også, med familie og fritid. Døgnet har for få timer!

Hjemme krever familien sitt, og jeg liker å være sammen med dem. Slenge rundt i stua, høre på musikk, danse med døtrene mine, bake brød, få besøk og spise mat. Drikke vin, se på serier. Ute liker jeg å trene, skravle med hyggelige folk, gå på konsert, restaurant og pub.

En typisk lørdag eller søndag står jeg opp tidlig, drikker sjokomelk med jentene mine, og leser Morgenbladet mens jeg ser på barne-tv. Eller, de ser på barne-tv da. Så spiser vi en digg frokost og tar dagen som den kommer. Gjerne med besøk av andre, familie og venner.

Jeg møter venner så ofte som jeg kan og rekker. Vennesamvær med barn skjer ofte litt på ungenes premisser, men tro meg, det er bedre å henge på en lekeplass i mange timer hvis man kan skravle med noen andre voksne samtidig.

Mer som dette: , ,

Kari Hesthamar

«Eg likar godt å ha ro heime i helgene, kombinert med ein aktivitet. Blir glad kvar gong eg kjem meg på konsert, teater eller kino, men likar at i alle fall ein av dagane er heilt åpne.»

Sissel Oliva Ødegård

«Vi har hatt tacofredag i snart 14 år – heldigvis har den utviklet seg litt etter hvert som barna har blitt eldre. Har fått oss limepresse, lager Pico de gallo og tortillalefser og sånn.»

Guro Kleveland

«Jobben i medielivet så langt er ganske lik jobben i kommunikasjonslivet på noen sentrale punkt: Du har alltid en sak å gjøre, og du har alltid en deadline. Og jeg elsker det.»

Andrea Gjestvang

«Jeg er vokst opp på gård, med et veldig naturlig forhold til dyr og kjøtt. Men jeg kan ikke fordra når kjøtt ligner på dyret, som helstekt pattegris.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Foto: Espen Sturlason

Ruth Høyland Jønsrud

«Jeg prøver å være flink til å ikke fylle dagene med møter tett i tett, men legge inn tid til løpende oppgaver og etterarbeid etter møter – og ikke minst til å være til stede for medarbeiderne mine.»

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.