André Chocron

«Jeg har nesten ingen venner! Skjønner faktisk ikke hvor de ble av. Det siste jeg husker er at jeg fikk tre barn, så fylte jeg 30 og hadde nesten ingen å invitere.»

Alder: 33 år
Yrke: Filmregissør, masterstudent

Søvn

Jeg legger meg kl. 23 og står opp 07. Begge deler er litt for tidlig for min smak, men sånn har det blitt. Jeg leser og snuser i et kvarter, så legger jeg meg og tenker på en idé jeg har til en film, serie, bok eller generell løsning på verdensproblemer. Viktig at det ikke er noe jeg faktisk jobber med eller på noen måte minner om hverdagen. Og så bør det være innviklet – ideer som innebærer tidsreise funker best. Så sovner jeg på fem minutter. Oppvåkning er verre, det gjør nesten alltid vondt. Heldigvis er jeg veldig glad i morgenstund med kaffe og radio, så jeg kommer fort over sjokket.

Mat

Frokosten er en kjapp brødskive og en kopp kaffe, bortsett fra i helga, da er det fleskepannekaker på lørdag og nybakte rundstykker på søndag. Lunsj avhenger veldig av arbeidsdagen, det er alt fra to knekkebrød til tre-retters på Hitchhiker. Middag er noe digg laget fra bunnen, servert i fem-sekstiden. Barna spiser heldigvis alt (usikker på om det er arv eller miljø), så det er digg å ikke ha noen begrensninger der. Rosinen i pølsa er forøvrig kveldsmat (men kveldsmaten er ikke pølse med rosin): vi baker brød hver kveld til matpakker dagen etter, så da er det nybakt brød med gulost til kvelds – min livrett.

Spesialiteten i familien er sloppy joe, en grisete kjøttskvais servert i burgerbrød med cheddar. Lager også ofte komle på torsdager, servert med vossakorv og kålrotstappe. Ellers er faren min amerikansk, så kalkunmiddagen på thanksgiving har blitt like viktig som julemiddagen. Favorittrestauranten er Smalhans, spiser alltid på Munchies når jeg er ute og ellers har jeg nylig oppdaget en overraskende forkjærlighet for Mucho Mas.

«Jeg er veldig glad i gluten. Har prøvd meg på low-carb i et par omganger, men kommet frem til at det er idioti (bortsett fra sukker, det klarer jeg meg faktisk fint uten). Tenner et lys for de som nekter seg carbs.»

Jobb

Arbeidsdagen starter kl. 9 og slutter kl. 16, altså når barna er i barnehage og skole. En god arbeidsdag må starte produktivt; hvis den første timen blir bra, er det ikke så farlig med resten. Det verste jeg vet er å føle at jeg henger etter i dagen, at det nærmer seg tid for å hente barna og så har jeg ikke gjort nok.

Jeg har nylig blitt masterstudent på Filmskolen, det har snudd opp ned på livet. På den ene siden digg å få masse input, bli fortalt hva jeg skal gjøre hver dag, faste oppmøtetider og rammer for dagene. Men på den andre siden savner jeg friheten og impulsiviteten jeg hadde før, evt muligheten til å ikke gjøre en dritt. Tror uansett jeg har veldig godt av det, merker at jeg allerede etter et par måneder har fått en utvidet horisont og mange nye ideer.

Jeg synes det er vanskelig å skille mellom jobb og fritid, ikke fordi jobben er hobbyen, men fordi mange dager befinner seg i gråsonen. Hvis jeg tar en kaffe med en bransjekollega eller ser en film midt på dagen eller går en tur i byen er jeg ikke sikker på om det er work eller pleasure.

Fritid

Jeg foretrekker definitivt å slappe av hjemme, men kommer meg ut ca en kveld i uka, enten det er konsert, kino eller fest.

Hjemme tilbringer jeg absolutt mest tid på kjøkkenet, enten det er morgenkaffe eller matlaging eller en øl på kvelden (faktisk store deler av arbeidsdagen også). Ser latterlig mye serier på kveldene, akkurat nå ser jeg The Wire for fjerde eller femte gang, er på slutten av sesong fire nå og det er så hjerteskjærende at jeg ikke greier å tenke på noe annet.

Typisk familie som drar på lange skiturer i marka, så komme hjem og bake boller, lage kakao og se på film. Akkurat sånn er vi og, men minus skituren. Pleier også å ansiktsmale barna, ake på Myraløkka, grille i hagen, kaste baseball med barna og drikke Ørken sur på Vippa. Ellers ekstremt glad i å henge med familiene våre.

Jeg har nesten ingen venner! Skjønner faktisk ikke hvor de ble av. Det siste jeg husker er at jeg fikk tre barn, så fylte jeg 30 og hadde nesten ingen å invitere. Heldigvis har kjæresten min kule venner hun omgås mye, så jeg later som at de er mine og.

Jeg er veldig glad i matematikk, og liker å løse matteoppgaver (eller andre logiske problemer). Det forklarer kanskje det med venner når jeg tenker meg om.

Mer som dette:

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Peter Daatland

«Jeg forsøker å leve som om jeg hadde en tegnestift i madrassen, og blir inspirert hver gang jeg får med meg en desimal av kulturlivet i Oslo.»

Mette Nygård Havre (Foto: Christin Eide)

Mette Nygård Havre

«Jeg har prøvd å legge bort telefonen om kvelden, men da sover jeg bare dårligere. Jeg trenger en liten oppdatering før jeg klarer å koble av.»

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Christopher Nielsen

«En produktiv dag betyr minst mulig omgang med andre mennesker både på nett/telefon og i møter. Jeg er alltid på jobb, det er da jeg kobler av.»

Anna Fiske

«Jeg har ofte to bøker på gang samtidig, så får den ene pause og marineres mens jeg jobber på den andre. Idéene kjører karusell oppe i hodet.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Diverse

Affi Torabbeigi

«Vi jobber med så små tidsmarginer at det ikke er rom for større forsinkelser. At alle kunder kommer tidsnok til timen sin er utrolig viktig!»

Hugo Strand

«Jeg tror faktisk jeg kunne gitt bort alle feriedager hvis jeg bare fikk beholde helgefrokostene med familien.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.