Anders Tangen

«Når jeg kommer hjem fra jobb prøver jeg å legge bort mobilen og det hender faktisk av og til at jeg ikke rører den før neste morgen. Synes det er befriende å være off, og gjør det så ofte jeg har mulighet.»

Alder: 41 år
Yrke: Prosjektansvarlig i Norske Konsertarrangører og frivilligkoordinator for Øyafestivalen

Søvn

Jeg våkner stort sett hver dag kl. 06.00 og står opp et kvarter senere. Jeg har to små barn og har ikke hatt behov for vekkerklokke på noen år. Før jeg fikk barn var jeg et mer utpreget B-menneske. Liker å være oppe sent og sove lenge. Denne komboen er av naturlig årsaker nå vanskelig. Jeg har kommet inn i en slags rutine der jeg legger meg tidlig og sent ca. annenhver dag, noe som sikkert er supersunt, men det funker sånn passe for meg.

Jeg ser ofte på serier eller merksnodige realityprogrammer i senga før jeg legger meg. Dette har blitt en uvane og nå har det vel kommet så langt at jeg sliter med å sove hvis jeg skipper dette. Sovner ellers ofte på sofaen, noe jeg liker godt. Ulempen er jo selvfølgelig å skulle transportere seg selv over til senga når man våkner midt på natta. Hender jeg bare blir liggende.

Skulle gjerne ha hatt litt mer søvn kjenner jeg, men som jeg nevnte, så har jeg dager der jeg tar inn søvn og kan da lett legge meg i 2000-2100-tiden. Vet at eksperter på søvn anbefaler at man skal ha faste rutiner, legge seg og våkne på samme tidspunkt, sove minst 8 timer. Skal dit en dag, bare ikke akkurat nå.

Mat

I ukedagene spiser jeg ikke frokost hjemme, men spiser et knekkebrød eller to når jeg kommer på jobb sånn ca. 0830. Starter alltid dagen med en halvliter vann og en kopp kaffe. Vi spiser lunsj på jobb 11.30, men jeg spiser heller ikke en veldig stor lunsj. Blir ofte to rugsprø med mye pålegg. Pålegg trumfer lett det som ligger under. Middag spiser jeg mellom 18 og 21, avhengig av om jeg skal trene på kvelden eller ikke. Jeg er en typisk overspiser når det kommer til middag. Planen på sikt er å spise store frokoster og lunsjer, og en bitteliten middag, gjerne i 16-tiden. Vi får se.

«Har vært hekta på dim sum en god stund og lager det ofte selv. Hvis jeg skal spise det ute er det Taste of China som gjelder. Men det er ikke helt det samme etter at de flyttet fra Torggata.»

Jobb

Arbeidsdagen starter mellom 08.30 og 09.00. Prøver å avslutte slik at jeg får et par timer hjemme med barna før de legger seg. I tider der det er mye å gjøre jobber jeg videre etter at barna har lagt seg, eller tar en dag i uka der jeg jobber sent på kontoret.

I dagjobben går det nå mye i å ferdigstille programmet for Arrangørkonferansen 2019, som er vår årlige konferanse for våre medlemmer. Konferansen er 18. og 19. oktober og i år skal vi til Stavanger. Det blir stas. I tillegg jobber jeg med å forberede årsmøtet i Live DMA, som er et europeisk nettverk av nasjonale organisasjoner på arrangørfeltet, der jeg sitter som styreleder. Når det gjelder Øya-jobben så er vi inne i en veldig hektisk periode, så april-august er en periode med ekstra mye jobb for min del.

Jeg har som regel ikke noe problem med å koble ut jobb og prøver å ikke ta med meg jobben hjem. Når jeg kommer hjem fra jobb prøver jeg å legge bort mobilen og det hender faktisk av og til at jeg ikke rører den før neste morgen. Synes det er befriende å være off, og gjør det så ofte jeg har mulighet.

Fritid

Jeg er helt klart mer hjemme enn jeg er ute. Sånn har det blitt, og jeg er helt komfortabel med det og trives veldig godt med å daffe rundt hjemme. Er til tider mye reising og sosiale aktiviteter i forbindelse med jobb og har derfor ikke noe stort behov for å lufte meg så mye utenom det. Så når jeg har fri er jeg sammen med familien og det går mye i barnevennlige aktiviteter, helst utendørs.

Er så heldig å ha tilgang på hytte både på fjellet og ved sjøen og bruker mye tid her. Svigers har hus i Strømstad, så vi er mye der for tiden. Hvis vi er hjemme så tar vi det med ro, besøker venner eller gjør minst mulig. Ukedagene er ofte veldig hektiske så det er fint å ikke ha alt for mye planer i helgene. Hvis jeg skulle ha en dag alene i helga hadde nok drømmedagen vært å ligge horisontalt på sofaen hele dagen med serier på tv`n, kanskje avbrutt av en rolig joggetur.

I helgene møter vi som oftest venner som har barn, så barna kan leke sammen og de voksne skravle og drikke kaffen sin i fred. Det er selvfølgelig hyggelig å møte venner og bekjente, men den største gevinsten er at det er avlastende med tanke på barna, haha. De barnløse vennene er litt forstyrrende i helgene, så de møter jeg heller i ukedagene.

Har tenkt lenge at jeg må finne meg en ny hobby. Fortsatt usikker på hva dette skulle være. Før den tid er løping og langrenn det nærmeste jeg kommer en hobby.

Mer som dette:

Peter Bubresko

«Jeg står opp 4:45. Er på jobb klokken 5:15. Så følger manusmøter og sminke før sendingen starter 6:55. »

Rikke Askersrud

«Når jobben er å utvikle TV-programmer er det jo også sånn at man er skrudd på hele døgnet. Alt inspirerer og den minste ting kan skape en idé.»

Marte Øien

«I løpet av helgen lager jeg ferdig alle måltidene til lunsj, middag og mellommåltid for påfølgende uke. Putter det i matbokser og setter de klare i kjøleskapet.»

Jan Kristoffer Dale

«Jeg er ganske hjemmekjær, når alt kommer til alt, men de dagene der humøret bare er helt på bunn har jeg funnet ut at jeg bare må komme meg ut. Helst i skauen. Det funker alltid.»

Andrea Gjestvang

«Jeg er vokst opp på gård, med et veldig naturlig forhold til dyr og kjøtt. Men jeg kan ikke fordra når kjøtt ligner på dyret, som helstekt pattegris.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Diverse

Adrian Søbyskogen

«For at jeg skal være produktiv må jeg ha fullstendig oversikt over kalenderen min. Det kommer så mye ad-hoc innimellom slaga, så jeg titter på kalenderen min hver eneste halvtime.»

Foto: Espen Sturlason

Ruth Høyland Jønsrud

«Jeg prøver å være flink til å ikke fylle dagene med møter tett i tett, men legge inn tid til løpende oppgaver og etterarbeid etter møter – og ikke minst til å være til stede for medarbeiderne mine.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.