(Foto: Ronja Penzo)

Alexander Fallo

«Mitt siste prosjekt har vært å fjerne en svær gjeng med hærmygg som kom med noe jord fra Plantasjen. De var en føkkings pest og en plage og legger visstnok 500 egg i døgnet.»

Alder: 34 år
Yrke: 50% poet og 50 % tekstforfatter

Søvn

Jeg legger meg som oftest altfor seint, i følge de som kan dette med søvn. De dagene jeg legger meg før 23:00 skjønner jeg ikke hvem jeg er dagen etter. Jeg har fått for lite søvn siden 1999, så det har nok noe med saken å gjøre. Døgnet har som vi alle vet altfor få timer. Jeg får ofte en slags energiinnsprøytning rundt klokka elleve og da er det vanskelig å legge seg, det kan jo også være flere produktive timer der. Jeg legger meg som regel mellom 23:30 – 00:30 hver dag. Står opp 07:00. Lurer ofte på hvor jeg hadde vært i livet nå hvis jeg hadde fått nok søvn de siste 20 årene.

Jeg har hatt perioder med utfordringer hva gjelder å sovne. Den gang da hjalp det med piller. Nå benytter jeg meg av noen meditasjonsteknikker som funker ganske bra, men sovner noen ganger også til en halvbra podkast. Dette er ikke en innsovningsmåte jeg anbefaler. For å våkne har jeg 4 ringeklokker. Kaller den ene for «lyden-av-tredje-verdenskrig» fordi den høres ut som noe sånt, har en sjuk lyd og ser ut som noe billig ræl. De andre er telefonen med «As» av Stevie Wonder som ringetone, samt en ringeklokke fra Muji som har lav lyd pipelyd, men er pen å se på, samt en klassisk Casio. Våkner ikke spesielt godt, men jeg våkner.

Mat

Jeg har lite matlyst om morgenen, men spiser stort sett alltid noe. Et knekkebrød med ost, kanskje et smilende egg. Kaffe tar jeg meg alltid tid til å trakte. Lunsj spiser jeg på kontoret, de serverer kun vegansk, som jo er godt og sunt og bærekraftig, men lever ikke spesielt vegansk ellers. Er glad i god mat, men ikke så glad i helt OK mat. Jeg spiser stort sett alltid middag, som da bør være varm, sunn og digg. Hvis det er salat, kan den være kald, altså. Jo mer penger på konto, jo bedre mat.

Jeg spiser det jeg får servert og er oppdratt til å smake på all mat før jeg kan si æsj. Jeg elsker sjokolademelk, som er verdens beste medisin for alt fra fyllesjuke til kjærlighetssorg til vondt-i-vilja. Linda Klakken har skrevet et dikt om det der og hun har helt rett. God vin er veldig godt, drinker er farlig og øl er jo ganske ok det og.

Spise ute? Gjør det for sjeldent, men favoritter i Oslo: Katla (som jeg spiste på her om dagen da jeg savnet Pjoltergeist), de-3-B-ene: Brutus, Bass og Le Benjamin. Lille Saigon1 må nevnes og ikke minst Nummer 9 på Hells Kitchen (RIP). Ellers er østers, fritert kylling og kokt torsk veldig godt, men ikke samtidig.

«Skriving kan jeg egentlig gjøre hvor som helst og når som helst, noe jeg tidligere ikke trodde jeg fikk til. Noen ganger jobber jeg bedre på bussen enn på en perfekt oppstilt pult med utsikt til havet.»

Jobb

Jeg jobber 50 % som tekstforfatter i et byrå som heter Simpleness. Der starter dagen 9 og varer til 17. Innimellom der er det lunsj, fullt fokus på oppgavene og noen viktige/uviktige møter som bryter opp dagen. Når det kommer til poesien er dagen variert, men ideelt sett skal jeg skrive rett etter frokost, helst før. Hvis det da ikke er et møte jeg skal rekke med noen jeg samarbeider med, eller turer til posten for å poste plakater eller forefallende arbeid som å svare på henvendelser. Jeg er veldig heldig og har fått hjelp fra en som tar seg av mye sånt. Føles jålete å si manager, men det er det hun er. Jeg er veldig god på noen ting, men elendig på mye annet, så det å ha noen som hjelper til med det jeg ikke fikser er veldig bra for meg.

Jeg balanserer hverdagen mellom faste rammer i en kontorjobb og litt mer flytende kunstnerisk arbeid, som jeg forsøker å få litt mer orden på. Jeg skriver på diverse prosjekter, samt har et samarbeid med Holzweiler som kommer ut snart. Er med på en tekno-plate med Fredrik Høyer og Bendik Baksaas, som jo er veldig gøy. Flinke folk. Har også lest inn dikt over beats fra Basmo Fam, som jeg håper kan bli noe mer. Ellers håper jeg jo at jeg får skrevet ferdig bok da. Jeg jobber veldig sprikende og det er både bra og dårlig. Gøy, men ting tar ofte litt tid.

Jeg er veldig god på å miste fokus. En produktiv dag skal helst ha minst mulig avbrytelser i form av epost og møter, men noen ganger kan det være både produktivt og inspirerende. Jeg trenger ro og alenetid til skrivingen, men jeg er også veldig glad i å jobbe med andre, og får energi av det. Er veldig glad i korte møter. Er veldig glad i hyggelige møter også, men de bør helst være effektive.

Kontorjobben klarer jeg stort sett å koble meg av når jeg er ferdig med dagen, men er alltid på jobb med poesien. Det er aldri fred å få med det der. Det er vel noe mange som driver med noe kunstnerisk (eller driver med noe sjæl) kan kjenne seg igjen i. Sånn har det vært lenge, så det tenker jeg egentlig ikke på, for hva er alternativet? Når det er sagt så kobler jeg jo av, det er bare at det alltid er der. Jeg ser filmer og serier, leser bøker og drar på ferie som alle andre, men har med meg skriveverktøy på ferie da.

Fritid

Jeg er veldig glad i plantene mine, steller mye med dem, leser meg opp og prøver å lære nye ting om temaet. Dette har utviklet seg til en hobby som gir meg masse glede og ikke minst ro i stressa perioder. Mitt siste prosjekt har vært å fjerne en svær gjeng med hærmygg som kom med noe jord fra Plantasjen, de var en føkkings pest og en plage og legger visstnok 500 egg i døgnet. Jeg har prøvd masse lure triks, men ble tipset om å kjøpe nematoder av en bekjent med samme problem. Dette er da mikroskopiske rundormer som kom i en pakke på 50 millioner, disse har jeg nå plassert i alle plantene min. De spiser opp larver og egg og dør når de er ferdige med den oppgaven. Det ser ut til å funke. Jeg liker også å plante ting ute, noe jeg har mulighet til å gjøre på hytta. Ellers liker jeg naturen og havet, men er for lite på havet nå om dagen. Skogen er mer tilgjengelig.

Mer som dette: ,

Peter Daatland

«Jeg forsøker å leve som om jeg hadde en tegnestift i madrassen, og blir inspirert hver gang jeg får med meg en desimal av kulturlivet i Oslo.»

Guro Kleveland

«Jobben i medielivet så langt er ganske lik jobben i kommunikasjonslivet på noen sentrale punkt: Du har alltid en sak å gjøre, og du har alltid en deadline. Og jeg elsker det.»

Gunnar Tjomlid

«Hobbyer er for det meste foto/video, YouTube-binging og onani. Sistnevnte tar en del tid, men da raner jeg i det minste ingen banker eller går ute og tagger.»

Marta Breen

«Jeg leser stort sett tegneserier på senga. Enten en god tegneserieroman eller blader som Pondus.»

Marie Amdam

«Jeg blir trist hvis jeg har en veldig travel uke og innser at jeg ikke har én eneste chillekveld hjemme. Da flytter jeg gjerne på ting for å få det til.»

Zeshan Shakar

«Jeg liker godt å slappe av hjemme, men kan jo ikke det hver dag. Prøver å komme meg litt ut blant folk også.»

Susanne Grina Lange

«Jeg hører helst på artister som First Aid Kit, Léon eller Maggie Rogers når jeg må konsentrere meg.»

Markus Igeland

«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Vegard Hansen

«Jeg lytter til lydbok før jeg sovner, eller til jeg sovner. Når jeg ikke lenger får med meg sammenhengen slår jeg av og sovner som en stein.»

Diverse

Leikny Øgrim

«Jeg er med i Kvinnegruppa Ottar. Et motto kan være: Har du en kampsak som gjør deg forbanna, så trenger du ikke å kjede deg mer!»

Hanne Sætre Thunestvedt

«Jeg får sånne raptuser, så for et par måneder siden begynte jeg å male. Da går jeg gjerne all in og handler alt utstyr jeg trenger, men det varer dessverre ikke så lenge.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.