(Foto: Ronja Penzo)

Alexander Fallo

«Mitt siste prosjekt har vært å fjerne en svær gjeng med hærmygg som kom med noe jord fra Plantasjen. De var en føkkings pest og en plage og legger visstnok 500 egg i døgnet.»

Alder: 34 år
Yrke: 50% poet og 50 % tekstforfatter

Søvn

Jeg legger meg som oftest altfor seint, i følge de som kan dette med søvn. De dagene jeg legger meg før 23:00 skjønner jeg ikke hvem jeg er dagen etter. Jeg har fått for lite søvn siden 1999, så det har nok noe med saken å gjøre. Døgnet har som vi alle vet altfor få timer. Jeg får ofte en slags energiinnsprøytning rundt klokka elleve og da er det vanskelig å legge seg, det kan jo også være flere produktive timer der. Jeg legger meg som regel mellom 23:30 – 00:30 hver dag. Står opp 07:00. Lurer ofte på hvor jeg hadde vært i livet nå hvis jeg hadde fått nok søvn de siste 20 årene.

Jeg har hatt perioder med utfordringer hva gjelder å sovne. Den gang da hjalp det med piller. Nå benytter jeg meg av noen meditasjonsteknikker som funker ganske bra, men sovner noen ganger også til en halvbra podkast. Dette er ikke en innsovningsmåte jeg anbefaler. For å våkne har jeg 4 ringeklokker. Kaller den ene for «lyden-av-tredje-verdenskrig» fordi den høres ut som noe sånt, har en sjuk lyd og ser ut som noe billig ræl. De andre er telefonen med «As» av Stevie Wonder som ringetone, samt en ringeklokke fra Muji som har lav lyd pipelyd, men er pen å se på, samt en klassisk Casio. Våkner ikke spesielt godt, men jeg våkner.

Mat

Jeg har lite matlyst om morgenen, men spiser stort sett alltid noe. Et knekkebrød med ost, kanskje et smilende egg. Kaffe tar jeg meg alltid tid til å trakte. Lunsj spiser jeg på kontoret, de serverer kun vegansk, som jo er godt og sunt og bærekraftig, men lever ikke spesielt vegansk ellers. Er glad i god mat, men ikke så glad i helt OK mat. Jeg spiser stort sett alltid middag, som da bør være varm, sunn og digg. Hvis det er salat, kan den være kald, altså. Jo mer penger på konto, jo bedre mat.

Jeg spiser det jeg får servert og er oppdratt til å smake på all mat før jeg kan si æsj. Jeg elsker sjokolademelk, som er verdens beste medisin for alt fra fyllesjuke til kjærlighetssorg til vondt-i-vilja. Linda Klakken har skrevet et dikt om det der og hun har helt rett. God vin er veldig godt, drinker er farlig og øl er jo ganske ok det og.

Spise ute? Gjør det for sjeldent, men favoritter i Oslo: Katla (som jeg spiste på her om dagen da jeg savnet Pjoltergeist), de-3-B-ene: Brutus, Bass og Le Benjamin. Lille Saigon1 må nevnes og ikke minst Nummer 9 på Hells Kitchen (RIP). Ellers er østers, fritert kylling og kokt torsk veldig godt, men ikke samtidig.

«Skriving kan jeg egentlig gjøre hvor som helst og når som helst, noe jeg tidligere ikke trodde jeg fikk til. Noen ganger jobber jeg bedre på bussen enn på en perfekt oppstilt pult med utsikt til havet.»

Jobb

Jeg jobber 50 % som tekstforfatter i et byrå som heter Simpleness. Der starter dagen 9 og varer til 17. Innimellom der er det lunsj, fullt fokus på oppgavene og noen viktige/uviktige møter som bryter opp dagen. Når det kommer til poesien er dagen variert, men ideelt sett skal jeg skrive rett etter frokost, helst før. Hvis det da ikke er et møte jeg skal rekke med noen jeg samarbeider med, eller turer til posten for å poste plakater eller forefallende arbeid som å svare på henvendelser. Jeg er veldig heldig og har fått hjelp fra en som tar seg av mye sånt. Føles jålete å si manager, men det er det hun er. Jeg er veldig god på noen ting, men elendig på mye annet, så det å ha noen som hjelper til med det jeg ikke fikser er veldig bra for meg.

Jeg balanserer hverdagen mellom faste rammer i en kontorjobb og litt mer flytende kunstnerisk arbeid, som jeg forsøker å få litt mer orden på. Jeg skriver på diverse prosjekter, samt har et samarbeid med Holzweiler som kommer ut snart. Er med på en tekno-plate med Fredrik Høyer og Bendik Baksaas, som jo er veldig gøy. Flinke folk. Har også lest inn dikt over beats fra Basmo Fam, som jeg håper kan bli noe mer. Ellers håper jeg jo at jeg får skrevet ferdig bok da. Jeg jobber veldig sprikende og det er både bra og dårlig. Gøy, men ting tar ofte litt tid.

Jeg er veldig god på å miste fokus. En produktiv dag skal helst ha minst mulig avbrytelser i form av epost og møter, men noen ganger kan det være både produktivt og inspirerende. Jeg trenger ro og alenetid til skrivingen, men jeg er også veldig glad i å jobbe med andre, og får energi av det. Er veldig glad i korte møter. Er veldig glad i hyggelige møter også, men de bør helst være effektive.

Kontorjobben klarer jeg stort sett å koble meg av når jeg er ferdig med dagen, men er alltid på jobb med poesien. Det er aldri fred å få med det der. Det er vel noe mange som driver med noe kunstnerisk (eller driver med noe sjæl) kan kjenne seg igjen i. Sånn har det vært lenge, så det tenker jeg egentlig ikke på, for hva er alternativet? Når det er sagt så kobler jeg jo av, det er bare at det alltid er der. Jeg ser filmer og serier, leser bøker og drar på ferie som alle andre, men har med meg skriveverktøy på ferie da.

Fritid

Jeg er veldig glad i plantene mine, steller mye med dem, leser meg opp og prøver å lære nye ting om temaet. Dette har utviklet seg til en hobby som gir meg masse glede og ikke minst ro i stressa perioder. Mitt siste prosjekt har vært å fjerne en svær gjeng med hærmygg som kom med noe jord fra Plantasjen, de var en føkkings pest og en plage og legger visstnok 500 egg i døgnet. Jeg har prøvd masse lure triks, men ble tipset om å kjøpe nematoder av en bekjent med samme problem. Dette er da mikroskopiske rundormer som kom i en pakke på 50 millioner, disse har jeg nå plassert i alle plantene min. De spiser opp larver og egg og dør når de er ferdige med den oppgaven. Det ser ut til å funke. Jeg liker også å plante ting ute, noe jeg har mulighet til å gjøre på hytta. Ellers liker jeg naturen og havet, men er for lite på havet nå om dagen. Skogen er mer tilgjengelig.

Mer som dette: ,

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Tonje Blomseth

«Hvis jeg skal koble av må jeg rett og slett ut av sivilisasjon, bort fra internett og telefondekning i flere uker.»

Leïla Rezzouk Rossow

«For tiden prøver jeg å skrive ned noen ord eller tanker som jeg kommer på når jeg står opp – før jeg har tittet på mobilen.»

Mia Sofie Landsem

«Jeg jobber hardt for å forebygge digitale overgrep. Det tar mye av min energi, i tillegg til at studier og jobb tar mye av dagen. Jeg er ofte sliten, men det er verdt det!»

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Joakim Throndsen

«Som hobby har fotball fått en renessanse. Jeg var 10 år i ørkenen, men nå er jeg tilbake.»

Tor Øyvind Westbye

«Ofte bruker jeg også YouTube som om det var podcast. Det vil si, jeg hører kun på audio selv om jeg spiller av en video.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Diverse

Eli Moen

«Etter ca. 40 år i arbeidslivet er det deilig å ikke skulle stå opp tidlig, måke snø av bilen og haste avsted til jobb. Livet går langsommere og jeg kan gjøre andre ting som jeg selv har bestemt.»

Elin Østvik

«Jeg trives veldig godt i eget selskap. Kanskje litt for godt, for jeg er som regel hjemme alene. Jeg er alene, men ikke ensom.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.