Foto: Espen Sturlason
(Foto: Espen Sturlason)

Ruth Høyland Jønsrud

«Jeg prøver å være flink til å ikke fylle dagene med møter tett i tett, men legge inn tid til løpende oppgaver og etterarbeid etter møter – og ikke minst til å være til stede for medarbeiderne mine.»

Alder: 51 år
Yrke: Kommunikasjonsdirektør i DFØ

Søvn

Vanligvis går jeg til sengs rundt klokken 22 og står opp i 6-tiden.

Heldigvis har jeg et veldig godt sovehjerte. Jeg leser ikke på sengen eller ser TV eller andre ting, bare slukker lyset og sover. På morgenen trenger jeg noen runder med snooze før jeg kommer meg ut av sengen.

Jeg trenger mye søvn, helst åtte timer, og jeg prioriterer å få nok søvn. Når jeg får for lite søvn blir jeg lettere ufokusert og føler meg sliten og uopplagt.

Mat

Jeg orker ikke spise frokost med det samme jeg har stått opp, og må vente til jeg kommer på jobben. Frokost består av to grove brødskiver med ost. Det er ikke hver dag jeg husker å spise lunsj, men når jeg gjør det, så er det som regel en suppe fra kantina eller havregrøt fra kontorskuffen. Vanligvis spiser jeg middag i 18-tiden, og det er helt vanlig hjemmelaget mat. Gjerne fisk et par ganger i uken, men må innrømme at det går mest i kylling og kjøtt i ulike varianter.

«Jeg er veldig glad i asiatisk mat. Bestemoren min, som bodde i Kina i mange år, pleide å lage en rett som består av dampede boller fylt med sterkt krydret kjøtt- og grønnsaker sammen med søt rissuppe. Det er fremdeles en favoritt i familien.»

Jobb

Jeg er på jobb mellom sju og halv åtte og drar vanligvis hjem i fire-fem-tiden – det varierer litt ut fra arbeidsmengden.

Jeg har som regel halvannen time i fred og ro på kontoret før møtedagen starter, og det er helt gull – da får jeg god tid til å forberede dagen, komme ajour med e-poster og gjøre unna oppgaver. Det er et godt utgangspunkt for en produktiv dag. Jeg prøver å være flink til å ikke fylle dagene med møter tett i tett, men legge inn tid til løpende oppgaver og etterarbeid etter møter – og ikke minst til å være til stede for medarbeiderne mine. Når jeg får til det, da har jeg hatt en god dag på jobb.

Akkurat nå forbereder jeg styringsmøte med direktøren, hvor jeg skal gå gjennom planen for 2019. Det å gå inn i et nytt år er alltid moro, og for meg en tid med masse positivitet og høye forventninger. Budsjettet er klart, planene er lagt og kursen er satt. Det er som å legge ut på en reise hvor du vet hvor du skal, men ikke hva du kommer til å oppleve underveis – kjempespennende.

Jeg er veldig «på» gjennom uka og er stort sett påkoblet både mentalt og digitalt. Jeg veldig glad i å jobbe, det er en verdifull del av livet og da oppleves det ikke som stress å bruke mye tid på jobb. Men det er også viktig å koble av. Så å si hver helg er jeg på hytta og går på ski, og da kobler jeg helt av. Jeg er også utrolig glad i alle vennene mine, og prioriterer å bruke tid på dem og familien. Alt i alt fungerer balansen mellom jobb og fritid ganske godt. Heldigvis.

Fritid

Når jeg har fri liker jeg aller best å møte venner og være på hytta. Jeg elsker å gå på ski på vinteren og sykle i marka på sommeren. Men jeg kan også være ganske lat, og koser meg veldig med en god bok eller en god film. Også er jeg YouTube-junkie, hvor det går mye i amerikanske talkshows og nyhetsoppdateringer.

Lørdag er det alltid sen og lang frokost, hvor jeg leser «alle» avisene fra perm til perm. Og så er det ut på tur og hjem til middag – og gjerne et kaffebesøk hos venner eller familie. Søndag er omtrent som lørdag, med færre aviser og som regel et par timer jobbing søndag ettermiddag.

Jeg møter venner så ofte jeg kan. Det kan være en morgenkaffe før jobben, lunsj eller mat og vin etter jobb. I og med at mange bor spredt utenfor Oslo, er det veldig kjekt å kunne møtes i byen. Ellers er det middagsselskaper hos hverandre, en tekopp på et kjøkken. Nå når jeg tenker på det, så er det nesten alltid mat og drikke involvert når jeg møter venner. Og noen ganger, men ikke veldig ofte, går vi på konserter eller rett og slett ut på tur.

Jeg trener alt for lite, og prøver å bruke fritiden på å være fysisk aktiv – på ski eller sykkel. En gang i tiden var jeg veldig glad i å tegne, male, sy og snekre – men det har jeg ikke holdt på med på mange år. Jeg har lenge hatt lyst til å gå på kurs i møbelsnekring, men har ikke funnet noe i nærheten av der jeg bor. Men har veldig lyst til å få meg en kreativ hobby igjen, nå når ungene er store og jeg styrer tiden min selv.

Mer som dette: ,
Lise Vermelid Kristoffersen (Foto: Ingeborg Løvlie)

Lise Vermelid Kristoffersen

«Pengesnakk er den hobbyen min som tar desidert mest tid om dagen, men også den som gir mest tilbake. Jeg digger å vise den positive siden av det å spare penger.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Mathilde Tybring-Gjedde (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Mathilde Tybring-Gjedde

«Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være ‘produktiv’ på jobb når man sitter på Stortinget. Når jeg reiser rundt og besøker skoler og barnehager, så presterer jeg lite, men det er ofte veldig nyttig.»

Karl Seglem

«Eg slit med omgrepet “fri”. Fri frå kva? Eg ser ikkje på arbeid som noko negativt ein må ta fri frå.»

Helena Tjelle Leinebø

«Noen blir inspirert hele tiden, våkner klokka 02 om natta med en idé de bare MÅ få ned på papiret. Jeg er ikke sånn. Jeg må tvinge meg selv.»

Johanne Magnus

«Når jeg jobber hjemme tar jeg meg selv i å høre på Norgesglasset. Det er koselig.»

Morten Jordal

«Jeg sitter i delvis åpent landskap og vi bytter litt på hvem som spiller på anlegget.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Svein Graff

«Én er blitt ordfører, tre har lederjobber i NRK og én kommunikasjonsrådgiver med krisekommunikasjon som spesialfelt – så vi er godt skodd.»

Diverse

Anders Gran

«Husker noen venner og jeg skulle se hvem som klarte å være våken lengst da vi var yngre. Etter 24 timer begynte jeg å bli skikkelig paranoid, og klarte ikke helt å skille drøm og virkelighet.»

Hugo Strand

«Jeg tror faktisk jeg kunne gitt bort alle feriedager hvis jeg bare fikk beholde helgefrokostene med familien.»

Nye intervjuer publiseres ikke lenger.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.

I 2022 har vi startet et annet prosjekt, kalt Indexi.no. Her vil interessante personer, severdige filmer og bra musikk indekseres løpende.