Francesco Vivaldi

«Jobben som anestesilege ved et lokalsykehus er veldig variert. Nå nylig stilte jeg som tillitsvalgt og skal forhandle om ny arbeidstid.»

Alder: 51 år
Yrke: Anestesilege

Søvn

Jeg legger meg vanligvis mellom 20 og 22, noen ganger litt senere. På vanlige arbeidsdager står jeg opp kl. 05:45. Har jeg fri står jeg opp mellom 8 og 10. Mitt rituale før jeg legger meg er at jeg pusser tennene, setter på alarmen og fjerner kontaktlinsene.

Jeg sover nok når jeg sover hjemme. På jobb sover jeg definitivt altfor lite. Da blir dagene veldig tunge og jeg trenger enten å legge meg noen timer etter jobb, eller veldig tidlig på kvelden.

Mat

Jeg har dessverre ingen faste vaner når det gjelder frokost. Det blir et par knekkebrød med skinke eller gulost når jeg blir sulten på jobb, vanligvis rundt kl. 10-11. I lunsjen spiser jeg, hvis jeg har tid, en solid porsjon med salat, bønner og andre grønnsaker fra kantina. Ellers blir det knekkebrød igjen. Middag er veldig viktig for familien og da spiser alle veldig variert kost: alt fra fisk, kylling, pasta, kjøtt og supper – alltid med minst tre typer grønnsaker (mais, brokkoli, aspargesbønner, gulrøtter, agurk, tomater, osv.)

«Jeg har mange favorittretter, men hvis jeg må velge tar jeg bruschetta med hvitløk og olivenolje fra egen olivenoljeproduksjon i Imperia, Liguria. Samt spekemat (prosciutto crudo og lonza) fra mamma sin landsby i Marche-regionen.»

Jobb

Jobben som anestesilege ved et lokalsykehus er veldig variert. Nå nylig stilte jeg som tillitsvalgt og skal forhandle om ny arbeidstid. Det blir spennende, vi får se hvordan det går!

Vanlige dager starter kl. 07:30 og varer til kl. 16. På “vaktdager” jobber vi til dagen etter, det vil si 24 timer. Jeg er veldig mye på jobb, men når jeg først har fri kobler jeg av uten problemer.

Fritid

Jeg liker både å være hjemme og finne på ting ute. Det er deilig med turer og friluftsliv, også elsker jeg musikk og spiller piano så ofte jeg kan.

Jeg treffer ikke venner så ofte som jeg ønsker. Alle er veldig travle for tiden! Når vi får det til er det hyggelig med middager sammen med venner. God mat og god stemning.

Mer som dette: ,

Hanne-Lene Dahlgren

«Jeg gjorde hobbyen min om til jobb da jeg sluttet i Google for å jobbe med å få flere nordmenn til å få øynene opp for vegetarmat.»

Eline Lund Fjæren

«Setter alltid mobilen i flymodus mens jeg skriver. Ellers krydrer jeg med siggepauser, lett svømming og kaffedates.»

Marta Breen

«Jeg leser stort sett tegneserier på senga. Enten en god tegneserieroman eller blader som Pondus.»

Hanna Hagen Bjørgaas

«Prosjektet mitt akkurat nå er skikkelig spennende. Det er skremmende å innrømme, men jeg vil heller lese om kråkespråk og messinglav enn å dra på fest.»

André Chocron

«Jeg har nesten ingen venner! Skjønner faktisk ikke hvor de ble av. Det siste jeg husker er at jeg fikk tre barn, så fylte jeg 30 og hadde nesten ingen å invitere.»

Joakim Throndsen

«Som hobby har fotball fått en renessanse. Jeg var 10 år i ørkenen, men nå er jeg tilbake.»

Inga Skalmeraas

«På jobb er det fint med musikk som er sånn passe up-tempo og som jeg blir litt glad og får energi av.»

Anne Nordheim

«Før kløna jeg mye med podkast; lasta ned fra de ulike pod’enes hjemmesider og sleit ofte med å få spilt av eller finne igjen nedlasta episoder.»

Tete Lidbom

«Jeg tror jeg må vurdere et voksenliv hvor dagsfylla tar over for den mer anerkjente måten å feste på.»

Diverse

Francesco Vivaldi

«Jobben som anestesilege ved et lokalsykehus er veldig variert. Nå nylig stilte jeg som tillitsvalgt og skal forhandle om ny arbeidstid.»

Carina Carl

«Balanse mellom jobb og fritid er ferskvare, og en konstant avveining og prøvelse. Jeg skiller mellom det jeg kan påvirke, og det som er utenfor min kontroll.»

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.