Francesco Vivaldi

«Jobben som anestesilege ved et lokalsykehus er veldig variert. Nå nylig stilte jeg som tillitsvalgt og skal forhandle om ny arbeidstid.»

Alder: 51 år
Yrke: Anestesilege

Søvn

Jeg legger meg vanligvis mellom 20 og 22, noen ganger litt senere. På vanlige arbeidsdager står jeg opp kl. 05:45. Har jeg fri står jeg opp mellom 8 og 10. Mitt rituale før jeg legger meg er at jeg pusser tennene, setter på alarmen og fjerner kontaktlinsene.

Jeg sover nok når jeg sover hjemme. På jobb sover jeg definitivt altfor lite. Da blir dagene veldig tunge og jeg trenger enten å legge meg noen timer etter jobb, eller veldig tidlig på kvelden.

Mat

Jeg har dessverre ingen faste vaner når det gjelder frokost. Det blir et par knekkebrød med skinke eller gulost når jeg blir sulten på jobb, vanligvis rundt kl. 10-11. I lunsjen spiser jeg, hvis jeg har tid, en solid porsjon med salat, bønner og andre grønnsaker fra kantina. Ellers blir det knekkebrød igjen. Middag er veldig viktig for familien og da spiser alle veldig variert kost: alt fra fisk, kylling, pasta, kjøtt og supper – alltid med minst tre typer grønnsaker (mais, brokkoli, aspargesbønner, gulrøtter, agurk, tomater, osv.)

«Jeg har mange favorittretter, men hvis jeg må velge tar jeg bruschetta med hvitløk og olivenolje fra egen olivenoljeproduksjon i Imperia, Liguria. Samt spekemat (prosciutto crudo og lonza) fra mamma sin landsby i Marche-regionen.»

Jobb

Jobben som anestesilege ved et lokalsykehus er veldig variert. Nå nylig stilte jeg som tillitsvalgt og skal forhandle om ny arbeidstid. Det blir spennende, vi får se hvordan det går!

Vanlige dager starter kl. 07:30 og varer til kl. 16. På “vaktdager” jobber vi til dagen etter, det vil si 24 timer. Jeg er veldig mye på jobb, men når jeg først har fri kobler jeg av uten problemer.

Fritid

Jeg liker både å være hjemme og finne på ting ute. Det er deilig med turer og friluftsliv, også elsker jeg musikk og spiller piano så ofte jeg kan.

Jeg treffer ikke venner så ofte som jeg ønsker. Alle er veldig travle for tiden! Når vi får det til er det hyggelig med middager sammen med venner. God mat og god stemning.

Mer som dette: ,

Oda Vige Helle

«Ofte bruker jeg helgene på å gjøre det jeg ikke har fått gjort i uka. Jeg ser på Instagram at mange har gått tur, og tenker sånn er ikke jeg.»

Marius Helgå

«Jeg driver med såkalt banehopping, hvor man prøver å få sett kamper på så mange baner som mulig. I 2018 så jeg totalt 106 fotballkamper.»

Joachim Cossais

«Er dritdårlig til å finne på noe, men elsker å bli bedt. Så hvis ingen ringer, blir jeg hjemme og pusler.»

Markus Igeland

«Siden starten av mars har jeg heller hørt på lydbøker i Storytel. Først hørte jeg på Kosakkene av Leo Tolstoj, og den siste uka har jeg hørt på Grensen av Erika Fatland.»

Tina Wulf

«Som kommunikasjonssjef i en fotballklubb er det ofte lange dager, og jeg er stort sett alltid på jobb.»

Diverse

Marianne Pfeffer Gjengedal

«Tiden der matstylister brukte hårspray og erstattet iskrem med potetmos er lenge forbi, jeg bruker utelukkende produsentens egne varer.»

Hvem burde bli intervjuet?

Nye intervjuer publiseres hver ukedag.

Intervjuer.no ble startet høsten 2018, som et slags eksperiment: Ville noen være interessert i å lese når andre står opp, hva de spiser til frokost og hva de gjør med familie og venner på fritiden? Det høres jo ikke automatisk sånn ut.